Vereniging De Wereldfietser

U bent hier

De Wereldfietser is een vereniging van en voor fietsreizigers die degelijke informatie over het reizen op de fiets uitwisselt en hier voorlichting over geeft. Daarnaast brengen we contacten tot stand tussen fietsers in binnen- en buitenland, en we ondersteunen zo veel mogelijk de activiteiten van fietsreizigers.

Op deze website kun je diverse informatie vinden, onderverdeeld in fiets- en landeninformatie. Daarnaast hebben we een uitgebreid forum, een interessant tijdschrift, en we organiseren diverse activiteiten voor onze leden. Ook lid worden?

Fietsinformatie
De antwoorden op vragen van fietsers kunnen vaak het beste worden gegeven door mensen die zelf actief zijn op de fiets, of hebben gefietst, want eigenlijk snappen alleen fietsers wat het is om als fietser rond te trekken of vakantie te houden.

Als vereniging geven we zo veel mogelijk fietsinformatie over fietsen, fietsonderdelen en nieuwe technologische ontwikkelingen, om zodoende ervoor te zorgen dat je met goed materieel en goede achtergrondkennis op pad gaat.

Landeninformatie
Van Luxemburg tot Rusland, van de Noordkaap tot Zuid-Korea en van Vuurland tot IJsland; bijna alle gebieden lijken tegenwoordig toegankelijk voor fietsers. Bij landeninformatie geven we antwoord op onder meer onderstaande vragen waar fietsreizigers mee worstelen in hun voorbereiding:

  • Kun je er inderdaad fietsen?
  • Hoe zijn de wegen en het verkeer?
  • Hoe staat de bevolking tegenover fietsers?
  • Zijn er bijzondere problemen voor fietsers?
  • Hoe zit het met eten, drinken, honden en klimaat?