Wereldfietsbeurs 27 januari 2019

Activiteiten georganiseerd door de Activiteitencommissie van vereniging de Wereldfietser.
Activiteitencie WF
Forum Lid
Berichten: 323
Lid geworden op: 12 november 2002
x 26
Wereldfietsbeurs 2019 op 27 januari

Op zondag 27 januari organiseren we weer onze eigen Wereldfietsbeurs. Dit jaar weer in Ede bij De Fietser.

De Fietser ligt vlakbij het geografisch middelpunt van Nederland, dicht aan de A12 en op een paar honderd meter afstand van het NS Intercity station Ede-Wageningen. Er is vlak voor de deur een grote gratis parkeerplaats voor de auto’s en er is een gratis af te sluiten overdekte parkeerplaats voor de fietsen.

Adres, Akulaan 2, Ede.

Zondag 27 januari, open van 10h00 tot 17h00
De toegang tot het gebouw van De Fietser is gratis voor iedereen. Om de lezingen en workshops te volgen moet je een kaartje kopen. Prijs €5,= leden van de Wereldfietser betalen €4= wel je lidmaatschapskaart meenemen.

Zoals jullie al in onze nieuwsbrief hebben kunnen lezen is de Beursorganisatie al druk bezig om ook dit jaar weer een interessant en leerzaam programma samen te stellen. Hierbij is de hulp van vrijwilligers onontbeerlijk.

Wij zoeken dan ook vrijwilligers voor de onderstaande ondersteuning;

Informanten;
Je zit achter een tafeltje met je plakboeken, kaarten, foto's, laptop en je vertelt de bezoekers alles over een recente fietsreis. Je maakt ze enthousiast om in jouw favoriete land te gaan fietsen. Voor de duidelijkheid voor de bezoekers maken we dit jaar een indeling per werelddeel. Dus clusteringen van: West-Europa, Oost-Europa, Amerika, Azië, Afrika en Australië/Nieuw-Zeeland. veranderingen gaan erg snel, dus vrij recent is erg belangrijk. Een leuke manier om je ervaringen te delen. De Wereldfietsbeurs is gemoedelijk en gezellig. Na afloop praten we bij tijdens een borrel met bitterballen. Vind je een ochtend en een middag te lang, dan kun je ook kiezen voor slechts één dagdeel.

Lezinggevers;
Tijdens een lezing neem je jouw publiek in een zaal mee op een recente fietsreis met een goed verhaal ondersteund door boeiende beelden. Je zorgt voor een passende combinatie van fietsbeleving, natuur, cultuur, ontmoetingen onderweg en praktische zaken. Er is een beamer, computer, geluid en scherm. Het enige dat je hoeft mee te nemen is een USB-stick met jouw presentatie. We hebben een handleiding "Hoe geef ik een lezing tijdens een fietsbeurs?"

Workshopgevers;
Ook tijdens een workshop sta je voor een zaal. Je verzorgt een sessie over praktische zaken. Dit kunnen uiteenlopende onderwerpen zijn: pech onderweg, fietsen in de bergen, GPS/navigatie, fietsen met kinderen, vrouw alleen, gezondheid, fotografie, wat neem ik mee en wat laat ik thuis, wildkamperen, fietsen met een hond, bikepacking enz... Wellicht heb je zelf een interessant onderwerp.

Algemene hulp;
Voor de rest zijn er vrijwilligers nodig om de beurs in goede banen te leiden. Vooraf moet alles juist neer gezet worden. Er is assistentie nodig in de zalen, de kaartjes moeten gecontroleerd worden, etc.

Help mee aan een geslaagde Wereldfietsbeurs.

Meld je aan met gegevens waarvoor je je wilt opgeven. Bijvoorbeeld: welk land, welke workshop Graag reacties naar: activiteiten@wereldfietser.nl
0 x

Terug naar “Wereldfietser Activiteiten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: HansvanderVeeke en 6 gasten