Wereldfietsbeurs2018

Wereldfietsbeurs 2018 - 8 april in de Fietser te Ede

Op zondag 8 april is het weer zo ver: onze eigen Wereldfietsbeurs. Deze keer op een nieuwe locatie: de Fietser te Ede, vlakbij het geografisch middelpunt van ons land. Tal van vrijwilligers zijn weer op de been om er een geslaagde dag van te maken.

Lekker met de fiets erop uitrekken krijgt steeds meer belangstelling, maar er zijn altijd veel vragen over de voorbereiding. Is het in Spanje erg zwaar, of is het in Thailand veilig fietsen. Daarom staat op de gezellige Wereldfietsbeurs het contact centraal: ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor nieuwe fietsavonturen. Doorgewinterde cracks en bedeesde beginners ontmoeten elkaar in een gemoedelijke mix.

Locatie
De Plaats: De Fietser,
Akulaan 2 (voor navigatie Badweg),
6717 XN Ede.
www.defietser.nl
Tijden: 10:00 - 17:00 uur.
Toegang: € 5, -. Leden van de Wereldfietser betalen € 4, - op vertoon van het ledenpasje. Leden van de Vlaamse Vakantiefietser en leden van de Europafietsers betalen ook  €4,- . Bezoekers met een dubbellidmaatschap Wereldfietser en Europafietsers betalen slechts € 3,-.
 

Nieuwe locatie

De Fietser
Nieuw is de prachtige locatie van de Wereldfietsbeurs in de Fietser  in Ede. Het Rijksmonument de voormalige Enkafabriek straalt het fietsplezier volledig uit. Zelfs wie nu nog geen enkele binding heeft met fietsen, wordt hier onmiddellijk bevangen door het fietsvirus. In een ruim opgezette hal staan alle modellen van de merken van de Accell-groep opgesteld, zoals Koga, Van Nicolas, Batavus en Sparta. Op een parcours kunnen de bezoekers deze fietsen uitgebreid testen.
Ede is niet ver van het geografisch middelpunt van ons land. De Fietser ligt naast het Intercitystation  Ede-Wageningen en dichtbij een afslag van de A12. Parkeren is geen probleem.
Het algemene deel van de Fietser is net als alle andere openingsdagen gratis toegankelijk. Ook de fietsen van Accell kunnen op 8 april gratis worden getest.
Het gehele programma van lezingen en workshops is alleen toegankelijk voor bezoekers die een kaartje hebben gekocht bij de kassa van de Wereldfietser. Deze kassa is bij de ingang van de grote hal.

Nieuw
Fietsen met kinderen

Met de kinderen op fietsvakantie. Een paar ervaringsdeskundigen geeft alle informatie met geschikte materialen.


Wat tref je verder op de Wereldfietsbeurs

Fietsers informeren fietsers (grote hal)
Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht  naar Rome tot een reis over de Andes.
zie: overzicht


Lezingen in het Theater
Fietsreizigers nemen je mee tijdens een presentatie met een boeiend verhaal en sprekende beelden naar de mooiste fietsplekjes. We hebben dit jaar een prachtige grote zaal: het Theater met een groot scherm en een krachtige beamer. Behalve bestemmingen ver weg rond het Victoriameer in Afrika, Zuid-Korea, Peru, Bolivia en Chili komen dit jaar ook fietstochten dichtbij huis voor het voetlicht, zoals op de fiets stappen in Hoek van Holland over de internationale Maasfietsroute naar de bron van de Maas op het Franse Plateau van Langres, of het verassende fietsland Wit-Rusland.
zie: lezingenprogramma in het Theater
 

Praktische workshops in de Bovenzaal
Voorafgaande aan een fietstocht duiken er allerlei vragen op van hoe bereid ik mij reis voor?
• Wel of géén GPS, of hoe gebruik dit apparaat?
• Hoe voorkom ik fietspech en wat doe ik met fietspech?
• Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
• Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis?, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
Ervaringsdeskundigen zorgen dat deze onderwerpen aan bod komen.
zie: programma lezingen in de Bovenzaal
 

Fietsreparatie en fietsonderhoud  op Het Plein in de grote hal
Doorlopende  demonstratie over fietsreparatie en -techniek
Een goede voorbereiding is het halve werk.  Waar moet ik vooraf aan denken? Hoe stel ik mijn fiets goed af? Wat neem ik mee? Wat doe ik met pech onderweg?
Deskundigen leggen je alles uit, natuurlijk met een fiets!
10.00 - 13:30 uur,  Kees Baselmans (fietsreparatie)
13:30 - 16:00 uur, Marten Gerritsen (fietstechniek)
 

Praktische workshops in het Batavusforum
• De fiets mee in het vliegtuig
• Fietsen in de bergen
• Wat neem ik mee aan bagage?
• Hoe laat ik apparaten op zonder stopcontact?
zie: Praktische workshops in het Batavusforum


Stands met materialen (grote hal)
Op de Wereldfietsbeurs tref je ook gespecialiseerde fietsenzaken, kamperen bij de NTKC, natuurkampeerterreinen, trekkershutten, buitensportspecialisten, uitgevers van fietsgidsen en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.
zie: overzicht stands
 

Café-restaurant
In het café-restaurant  kun je tussen andere fietsenthousiasten bij een koffie, thee of een smakelijk broodje even bijpraten over alle ervaringen die je op de beursvloer, of tijdens een van de lezingen hebt opgedaan. 

Fietsrondje vanaf de Fietser
Vanuit de Fietser kun je de beurs combineren met een leuk fietsrondje over de Ginkelse heide. Bij de schaapskooi kun je de nieuwste aanwinst lammetjes bewonderen. We hebben een route uitgezet.
zie: fietsrondje Ginkelse Heide


Gratis Fietsenstalling
Kom gerust op je dure fiets naar de beurs, want we hebben een bewaakte fietsenstalling.
 

Activiteiten

Sponsoren