Wereldfietsbeurs 2017

Wereldfietsbeurs 2017 - 2 april in Bussum

Op zondag 2 april is het weer zo ver: onze eigen Wereldfietsbeurs in Bussum. Tal van vrijwilligers zijn weer op de been om er weer een geslaagde dag van te maken.

Lekker met de fiets erop uitrekken krijgt steeds meer belangstelling, maar er zijn altijd veel vragen over de voorbereiding. Is het in Spanje erg zwaar, of is het in Thailand veilig fietsen. Daarom staat op de gezellige Wereldfietsbeurs het contact centraal: ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen voor nieuwe fietsavonturen. Doorgewinterde cracks en bedeesde beginners ontmoeten elkaar in een gemoedelijke mix.

Locatie
Opleidingsbedrijf, Parallelweg 1, Bussum, pal naast treinstation Naarden-Bussum, aan de overzijde van de sporen.
Tijden: 10:00 - 17:00 uur.
Toegang: € 5, -. Leden van de Wereldfietser en de Vlaamse Vakantiefietser betalen slechts € 3, - op vertoon van het ledenpasje. Dit zat bij het laatste nummer van ons tijdschrift, dan rond 20 januari naar de leden is verstuurd.
 

=Nieuw=
Entresol
Ga in de grote zaal met informanten en exposanten de trap op en je treft nog meer exposanten. Verder is hier de tweedehands markt. Op de entresol is eveneens zaal 6 met een doorlopend programma fietstechniek en fietsreparatie. Met op lunchtijd ook het verpakken van je fiets voor in het vliegtuig.

Bikepacking
Op een ATB een meerdaagse tocht maken over singletracks door regelmatig hoog struikgewas. Gewone fietstassen blijven regelmatig haken. Ervaren ATB-ers  hebben echter een oplossing: bikepaking. Dit is bagage compact op een ATB bevestigen zonder risico van blijven haken. Onze ATB-reizigers staan met een standje met hun bepakte fietsen en geven ook workshops.

 

Wat tref je verder op de Wereldfietsbeurs

Fietsers informeren fietsers (zaal 4)
Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk tot in afgelegen streken in Azië.
zie: overzicht


Lezingen (zaal 1)
fietsreizigers nemen je mee tijdens een presentatie met een boeiend verhaal en sprekende beelden naar de mooiste fietsplekjes. We hebben dit jaar een grotere zaal, zodat mee mensen een plaats kunnen vinden.
zie: lezingenprogramma in de grote zaal
 

Praktische workshops (zalen 3, 5, 6)
Voorafgaande aan een fietstocht duiken er allerlei vragen op van hoe bereid ik mij reis voor?
• Wel of géén GPS, of hoe gebruik dit apparaat?
• Wat stop ik in mijn EHBO-kit en wat doe ik met een zere knie?
• Hoe voorkom ik fietspech en wat doe ik met fietspech?
• Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
• Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis? Verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
Ervaringsdeskundigen zorgen dat deze onderwerpen aan bod komen.
zie:  programma overige lezingen


Stands met Materialen (zaal 4)
Op de Wereldfietsbeurs tref je ook gespecialiseerde fietsenzaken, kamperen bij de NTKC, buitensportspecialisten en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.
zie: overzicht stands
 

Tweedehands markt
Wil je iemand blij maken met fietsreis-accessoires die je zelf niet meer nodig hebt, of zoek nog wat voor je uitrusting voor een zacht prijsje? Op de beurs is een tweedehands markt. inbrengen kan via activiteiten@wereldfietser.nlKantine
In de kantine kun je tussen andere fietsenthousiasten bij een koffie of thee even bijpraten over alle ervaringen die je  op de beursvloer, of tijdens een van de lezingen hebt opgedaan. Tip
Die week is het Boekenweek. Met het boekenweekgeschenk reis je die zondag 2 april gratis met de trein: http://www.boekenweek.nl/in-de-boekwinkel/gratis-reizen-met-het-boekenweekgeschenk/

 

 

Activiteiten

04/03/2018 - Rondje Utrecht
07/03/2018 - Rondje Amsterdam
12/03/2018 - Rondje randstad
30/03/2018 - Paastocht 2018
04/04/2018 - Rondje Amsterdam

Sponsoren