Landeninformatie Maleisië

Fietsen in Maleisië (schiereiland)

Algemene informatie
Bevolking en taal
Overnachten
Eten en drinken
Gezondheid en veiligheid
Andere wetenswaardigheden


Informatie speciaal voor fietsers
Het beste fietsseizoen
Wegen en verkeer
Onderdelen en reparatie
Vervoer
Fietsroutes


Informatiebronnen
Kaarten
Reisgidsen
Boeken
Verhalen van fietsers
Organisaties
Internetsites

Afbeelding
(Foto: Marco Meijerink.) Maleisie is geen arm land meer, het is een land met een goede economische groei die vooral terug te zien is in de steden. Maar op het platteland kom je ook nog een plaatselijke boer tegen. Kijk voor meer foto's op www.marcomeijerink.nl .
reisverslagen elders op het internet:
-Wilbert Thoonen fietste op zijn reis naar Australie in 2008 door Maleisie: www.wilbertgatochfietsen.nl
Landeninfo schreef:Overnachten

Kamperen
• Er zijn geen voorzieningen voor kamperen in Maleisië.
• Vrij kamperen is toegestaan. Verre fietsters (2006): "Wij hebben noodgedwongen (geen hotels) soms wild gekampeerd. Was geen enkel probleem. Maleisië leek ons een veilig land."

Ho(s)tels
• De hotels liggen tussen de 50 en 120 km uit elkaar.
• Hoewel Maleisië een ontwikkeld land is, kan de kwaliteit van de budget hotels tegenvallen. In bijvoorbeeld Thailand krijg je voor het zelfde geld een veel beter hotel. Uitzonderingen zijn de toeristische centra.

Particulieren
• Wie niet onvermeld mag blijven is David, een fietser die wereldfietsers "verzamelt"... Hij woont in Parit Buntar aan de westkust vlakbij highway 1. Rondom deze weg heeft hij een netwerk van spionnen die hem bellen wanneer er een fietser zich in de buurt van zijn woonplaats bevind. David en zijn familie ontvangen graag fietsers, met een onvermoeibaar enthousiasme laat hij de omgeving zien. Overnachten bij hem is waarschijnlijk ook geen probleem (anderen bleven 4 dagen bij hem in huis). Zijn adres: Parit Buntar Road No.1 Ipoh-Penang. H/P No is 0194754622 . Het is zo'n 35 km vanaf Penang. Zijn website: http://www.bicycletouringmalaysia.com .
Ons advies is om NIET bij David te overnachten!!!!!!!
Er wordt nl. gestolen door familieleden als David je meeneemt on tour. Hij heeft bevestigd dat dit vaker is voorgekomen. Helaas kwamen wij er te laat achter en konden geen actie meer ondernemen. Ook mailcontact met David heeft helaas niets opgelost.