50 Hollandse Mijl Tocht (3 juli 2020)

Beste bikkels,

Op vrijdag 3 juli organiseren we een offroad tocht van 50 Hollandse Mijl. Vertrek vanaf een camping in Maarn. De route gaat over de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en via de Gelderse Vallei terug naar Maarn. Check wijkipedia even hoe ver een Hollandse Mijl ook al weer is;-)

Meer info kun je ook vinden op de site van www.fietsatelier27.nl

Aanmelden kan ook via Fietsatelier27.

Met groet,

Marc
Leuk Marc! Staat in de agenda :)

Edit: andere datum die eerder op de website stond weggehaald.
Voor de duidelijkheid: de 50 Hollandse Mijl Tocht is vrijdag 3 juli. Website is aangepast.
Niet dat ik mee ga doen maar wat wordt er door jullie verstaan onder een Hollandse mijl? Volgens Wikipedia is dat 1 uur gaans oftwel ongeveer 5 km. Dat zou betekenen dat je 250 km af gaat leggen op 1 dag, niet bepaald iets wat veel wereldfietsers hier even doen.(Mijn top ligt op 200 met bepakking)
Dat zou betekenen dat je 250 km af gaat leggen op 1 dag
Dat lijkt me correct. Zie de bovengenoemde website. Een dagtocht zonder bagage, een heel gangbare afstand bij randoneurclubs e.d. waar volgens mij ook wel wereldfietsers actief zijn. Ik ga als het even kan meedoen, maar wel op de racefiets met robuste een beetje bandjes. Het is een van de lange dagen in het jaar, dus bij vroeg vertrek voor velen wel haalbaar.
EelkeG schreef:
za 23 mei, 2020 12:57
Ik ga als het even kan meedoen, maar wel op de racefiets met robuste een beetje bandjes.
Ik hoop wel dat je racefiets wat cyclocrosser of gravelracer kenmerken heeft dan. ;)
Jurr schreef:
Ik hoop wel dat je racefiets wat cyclocrosser of gravelracer kenmerken heeft dan. ;)
[/quote]

Ach, ik heb de indruk dat je tegenwoordig voor iedere activiteit een andere fiets nodig hebt. Een gravelracer lijkt me heerlijk, maar die heb ik niet (later als ik groot en rijk ben). Op mijn racer past ternauwernood een 25mm bandje. Ik fiets heel veel over gravelpaadjes met de racefiets op 23mm, gaat hard, beetje glibberen in de bochten en het kan comfortabeler. Maar het is nog steeds leuk. Laatste 7000km op Kenda bandjes (die hebben een goeie laag rubber) van 8 euro met redelijk wat gravel ertussen niet lek gereden... Maar misschien piep ik na 50 Hollandse gravelmijlen wel anders, ik zal rapporteren :) Of zie je me langs de kant staan met platte banden en trillende handen.