nieuwe sneltrein rijsel-geneve

Toevallig net gelezen op een Frans reisforum dat de Frans-Zwisterse treinmaatschappij Lyria einde van dit jaar een nieuwe lijn opent tussen Rijsel (Lille voor de Nederlanders :wink: ) en Genève, via Marne-la-Vallée. Dit 4x per week.

http://voyageforum.com/discussion/nouve ... -d6465626/


Op hun huidige lijnen is het mogelijk een fiets mee te nemen, zij het beperkt.
manis schreef:Toevallig net gelezen op een Frans reisforum dat de Frans-Zwisterse treinmaatschappij Lyria einde van dit jaar een nieuwe lijn opent tussen Rijsel (Lille voor de Nederlanders :wink: ) en Genève, via Marne-la-Vallée. Dit 4x per week.

http://voyageforum.com/discussion/nouve ... -d6465626/


Op hun huidige lijnen is het mogelijk een fiets mee te nemen, zij het beperkt.
Ik gebruik ook gewoon Rijsel. Zo staat de stad ook in de Nederlandstalige treinplanner van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. Van belang is wel dat de trein die vanuit Rijsel vertrekt aansluit op een verbinding vanuit Nederland. Je bent vanuit Nederland nog even onderweg om in Rijsel te komen.
Overigens is Genève ook goed bereikbaar via de CityNightLine naar Bazel.
Dit zal voornamelijk interessant zijn voor reizigers vanuit het zuiden van Nederland of België. Vanaf Antwerpen/Gent is er ieder uur een rechtstreekse trein naar Rijsel, vandaar.
manis schreef:Dit zal voornamelijk interessant zijn voor reizigers vanuit het zuiden van Nederland of België. Vanaf Antwerpen/Gent is er ieder uur een rechtstreekse trein naar Rijsel, vandaar.
Helaas niet ieder uur vanuit Antwerpen