Forumslader verbinden met iPhone

Kampeeruitrusting, kleding, tassen, technische snufjes, enzovoorts.
Phien
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 juni 2017

Forumslader verbinden met iPhone

Berichtdoor Phien » wo 08 mei, 2019 23:42

Ik heb mijn (nieuwe) fiets uitgerust met een forumslader. Ik heb veel profijt van het doen wat hij kan: het opladen van mijn gps en telefoon. Super leuk. Heel blij mee.

Nu heb ik de forumslader app gedownload op mijn iPhone. Als ik verbinding wil maken, dan ziet de iPhone wel de forumslader, maar als ik daarmee probeer te verbinden, komt de melding "Kan niet met FL verbinden". Ik heb al op internet gezocht, maar zonder resultaat. Mijn fietsverkoper zei "we kunnen je op afstand niet helpen, we kijken tijdens het onderhoud wel even". Hm ja, die reactie snap ik an sich wel, maar morgen met vakantie. Dus probeer ik het hier. Wat gaat er mis? Mis ik een knopje?
IMG_4034[1].PNG
0 x

rickie
Forum Lid
Berichten: 55
Lid geworden op: 05 mei 2014
x 5
Heb je om je navigatie-app te gebruiken, de app nodig van je Forumslader? Is het niet voldoende dat je telefoon bij geladen wordt? Ik gebruik Pocket Earth als navigatie-app en heb niets te maken met hoe mijn iPhone geladen wordt....apps werken los van elkaar...?
0 x

Phien
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 juni 2017
Nee dat is voor mij even niet voldoende. Ik wil graag dat het werkt ook al gebruik ik niet alle functies die er op zitten. En hoe het is gesteld met de accu zegt mijn navigatie niet ;-)
0 x

Gebruikersavatar
Totlater
Forum Lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 04 november 2014
x 8
Ik weet niet wat je al geprobeerdhebt maar mogelijk zit hier een oplossing tussen.

https://www.google.nl/amp/s/www.appleti ... ossen/amp/
0 x

Gebruikersavatar
Totlater
Forum Lid
Berichten: 188
Lid geworden op: 04 november 2014
x 8
Mogelijk zal in mijn vorige post niet de oplossing liggen als het om een ouder model forumslader gaat. Jens heeft er zelf al iets over geschreven:

https://radreise-forum.de/topics/1381667
0 x

Meneer Zwijn
Forum Lid
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 augustus 2016
Locatie: Leuven
x 26
Ik heb hetzelfde probleem gehad. Op de Forumslader staat een serienummer, dit moet je bij de app ingeven om echt verbinding te maken.
Ik moest hem eruit halen en weer inbouwen, 5 minuten werk. Daarna werkte het vlekkeloos.
0 x

Gebruikersavatar
Jurjan
Forum Lid
Berichten: 230
Lid geworden op: 12 juni 2008
Locatie: Utrecht
x 4
Contacteer:
mmmhhh, ik zie potentieel twee problemen.
1) je moet de verbinding leggen vanuit de ForumsLader App, niet via de Bluetooth instellingen (wat je zo te zien doet?)
2) de app op iphone werkt zonder code inderdaad steeds maar enkele minuten.
je zult van Jens een code moeten kopen (ik denk 5 euro ofzo)
tenzij je fietsverkoper dat al geregeld heeft (ik weet dat er zijn die dat doen), en dan staat de code op de lader zelf inderdaad.
Als je niet wilt uitbouwen en je hebt verbinding (zie punt 1) kun je het serienummer van de unit zelf zien, doormailen aan Jens en hem de activeringscode laten terugmailen.

Maar het is wat kort dag.

edit: welicht probeer je de verbinding vanuit de app te maken besef ik nu.
probeer door regelmatig aan het wiel te draaien de lader actief te houden.
0 x


Terug naar “Uitrusting”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dinand en 7 gasten

cron