Melanoom

Revanho schreef:
di 27 nov, 2018 00:45
Maar in Nederland vielen er in 1970 nog 3500 verkeersdoden. Niettegenstaande het sterk gestegen autogebruik is dat aantal gezakt tot rond de 600.

Er zijn dus blijkbaar ook zaken die er sterk op vooruit zijn gegaan.
 
Ja, Ja, de automobilist heeft zichzelf zo goed beschermd dat ie zich niet zelden onoverwinnelijk voelt.

Nu gaat het dan ook extra mis als het ineens een keertje glad is ... alleen vallen daar dan weer niet veel doden bij.

En het is triest als je kijkt naar het rap stijgende aandeel doden onder de zwakste/zachtste verkeersdeelnemers.
Het wordt straks nog erger als men werkelijk massaal elektrisch gaat rijden.

O, ja als het autogebruik nog verder stijgt dan wordt het nog veel veiliger: de veiligste auto staat namelijk stil in de file op de autoweg - second best is de traag rijdende file.

BSM
Gisteren was ik eventjes in het land van celtic crosses, round towers, old Irish Music and Guinness beer. Binnen 21 uur was ik weer thuis, wat een rare gewaarwording….
Mijn vrouw Jeannette, die afgelopen twee weken op familiebezoek in Californië was, vloog terug van San Francisco naar Amsterdam met een tussenlanding in Dublin. In de vroege ochtend om 02.00 uur werd ik wakker van het aangefloepte licht op het schermpje van de smartphone die naast m’n hoofd op het kussen lag. Daar stond een sms-bericht van Aer Lingus met de mededeling dat haar thuisvlucht van Dublin naar Amsterdam was cancelled! Er raasde een zware storm met de naam Diana over Ierland met snelheden van 130 km/u. Zij zou dan in een hotel moeten overnachten en pas donderdagmorgen naar Amsterdam vliegen. Haastig naar beneden gegaan om m’n PC aan te zetten om een en ander te regelen en een nieuw ticket uitprinten voor Jeannette.
Haastig een kommetje corn flakes genuttigd, voer voor de drie katten klaargemaakt en geen tijd voor koffie. In Groningen vertrok ik om 5.05 uur per trein naar Schiphol. Lichte vorst buiten. Pas in Amersfoort een bakkie koffie gedronken.
Eind november en vroeg in de ochtend was het al een drukte van jewelste, vooral bij de paspoortencontrole. Het was ook een heel roteind lopen naar de gate D29, want de boarding ging bijna sluiten. Ik volgde het toestel uit San Francisco op Flightradar24 op mijn smartphone.
De vlucht duurde 1½ uur maar wat een turbulente landing; ik had moeite om mijn smartphone stil te houden.
Op het vliegveld van Dublin liep ik gelijk naar de balie van Aer Lingus om meer opheldering te vragen vanwege die cancelling. Op de grote schermen stonden er meer vluchten cancelled. Ik vind Aer Lingus een heel goede maatschappij, ik werd hoffelijk te woord gestaan. Na wat overleggen konden er twee stoelen gevonden worden in een wat latere vlucht naar Amsterdam. Aankomst 19.45 uur Ned. tijd. Gelukkig geen hotel en ik had twee NS-treinkaarten (uitgeprint A4 formaat) op zak, ze zouden dan morgen waardeloos zijn geworden.
“I have fly more than 60 times, but your service is # 1!” complimenteerde ik tegen de aardige mensen van Aer Lingus.
Buiten waaide het hard, dat de lichtmasten op het terrein flink zwiepten en veel slagregens.
Met speciale toestemming mocht ik vrij door het security-gebied van Terminal 2 lopen naar de gate 426, waar het toestel uit SFO aan zou komen. Ik hoefde amper een uur te wachten en dáár kwam zij aan! En daar wist zij niets van dat ik hier in Dublin haar zou opwachten. Mijn ogen schoten vol tranen. Terug bij de balie van Aer Lingus kreeg zij een nieuw boarding pass voor Amsterdam. Jeannette had meer bagage bij zich dan op de heenreis, het was een vervelend gesjouw. Maar goed dat ik daar was om haar te helpen. Ik had alleen mijn fietsstuurtas bij me. In het restaurant zetten wij onze tanden in een Engels ontbijt. Ook heb ik wat leuke dingen gekocht zoals een metalen celtic cross en vijf CD’s met Ierse muziek.
Van Schiphol gingen we met de trein via Amsterdam CS en Almere-C naar huis. Nog voor middernacht waren wij weer thuis. Heel moe maar wij zijn zo blij!
Onze buren en vrienden vonden het prachtig als een man z'n vrouw op een vreemd vliegveld ging verrassen, dat is nou de kracht van de liefde. Maar 72 euro retour en daar had ik veel voor over.

Kijk maar op: https://www.youtube.com/watch?v=L3kOR3hU3aw

Afbeelding

Afbeelding
Het 'Celtic cross' dat ik op Dublin Airport heb gekocht. Ik heb grote bewondering voor dergelijke Ierse kruizen.
Je buren hebben gelijk. Het is ook geweldig!
Polling schreef:
do 29 nov, 2018 15:39
Je buren hebben gelijk. Het is ook geweldig!
Dank je, Polling.
Ik realiseerde me nu pas dat als ik mijn vrouw op Schiphol zou afhalen en ik niet op de hoogte kon komen van de omroepen dat de vluchten vanwege de storm in Ierland door elkaar waren geschud. Dat zou voor mij vol onzekerheid rondjes ijsberen hebben betekend.
https://www.independent.ie/irish-news/w ... 76573.html

Ook nog paniek gehad op station Schiphol Airport: daar gingen de treindeuren vlak achter mij dicht, terwijl Jeannette nog op het perron stond. Ik had de bagage al binnen getrokken en de treinkaarten zaten in mijn zak! Ik bonkte op de deuren. Gelukkig stond daar een conducteur bij de volgende deur, die haar binnen liet. Hij maakte een vermanende vinger. Na het fluitsignaal verboden te instappen, leg dat maar eens uit bij dove mensen. Bovendien waren m’n oren nog behoorlijk van slag door het luchtdrukverschil aan boord van het vliegtuig.
Ik ben op 23 januari j.l. naar het UMCG geweest, het grote ziekenhuis van Groningen, voor het behandelen van de nodulaire basaalcelcarcinoom, zoals dat vlekje op mijn linkerslaap zo wetenschappelijk heet. Dat ding heb ik al sinds 2007. Dacht ik al die jaren een stom wondje was, dat maar niet over ging.
Die vlek is nu operatief verwijderd en bleek wel kanker te bevatten, maar de omgeving van het wond is gelukkig schoon, dus zonder uitzaaiingen! Gisteren (30 januari) is het verband eraf gehaald en het litteken ziet er netjes uit. Na maanden van onzekerheid kan ik nu met een rechte rug verder leven.
Wat goed nieuws! En een opluchting moet dat zijn. Gefeliciteerd!
Geweldig nieuws Martin!!!
Wat fijn om te lezen, dit goede nieuws voor jou!

Op naar de volgende fietskilometers....
Edwin* schreef:
do 31 jan, 2019 18:48
Wat fijn om te lezen, dit goede nieuws voor jou!

Op naar de volgende fietskilometers....
Bedankt allemaal. Vanmiddag met vol gemoed naar mijn molen gegaan om de ramen, die ik heb gemaakt, te schilderen. Vier stuks met elk 16 ruiten. Elk houten onderdeel met de hand gezaagd. De oude ramen waren pas van 2010, maar door een lokale timmerbedrijf fout gemaakt zodat ze nu al verrot zijn (rechts op de achtergrond). Ik kaartte de zaak aan bij de monumentenzorg en ik kreeg alle materialen aangeboden om dit werk te mogen verrichten. Geen centje pijn.
Aan fietsen ben ik voorlopig nog niet toe, er ligt sneeuw buiten en het vriest. Zelfs de luiluiken in de molen waren vastgevroren om de ramen naar boven te hijsen.... Want de foto is op de vierde verdieping genomen.

Afbeelding
Goed nieuws, fijn!
Martin E. van Doornik schreef:
do 31 jan, 2019 19:46
Aan fietsen ben ik voorlopig nog niet toe, er ligt sneeuw buiten en het vriest.
De dagen worden wel al langer, laat de zomer maar komen. Mooi werk, wat je doet aan die molen.
Wat een opluchting inderdaad! Hopen dat je weer snel kunt fietsen met wat mooier weer en wat mooie plaatjes nog eens kunt laten zien en wat mooi dat je dit doet voor die molen.