Rondje AHOY-hallen!

Even geen zin of tijd om de wereld te befietsen, maar wel op de fiets willen kruipen èn een bijdrage leveren aan de wetenschap?
Doe dan mee aan een grootschalig fietsexperiment op 25 april in Ahoy, Rotterdam!
Voor meer informatie over het experiment:
http://www.allegro-erc.nl/general/deeln ... onderzoek/
Aanmelden:
https://tinyurl.com/y79ebrxj

We zoeken veel verschillende fietsers met verschillende ervaring en verschillende soorten fietsers, dus wereldfietsers horen er ook bij!
Hoe is het met de belangstelling voor dit fietsexperiment?
Dank voor deze tip.
Het betrof een wetenschappelijke onderzoek, opgezet door promovendi van de TU-Delft en weer onderdeel te zijn van een nog groter onderzoek.

Ik fietste in de middag-groep, er bleek s'ochtends ook al en groep te hebben gereden.
Ik schat dat we met een ruime 100 fietsers vele malen een parcours hebben afgelegd, waarbij zowel parcours als aantal fietsers telkens varieerden. Leeftijd deelnemers varieerde van jong (studenten) tot een 90-jarige!. Alle fietsers werden vastgelegd middels individueel traceerbare petjes. We fietsten in totaal zo'n 20 km, in verschillende etappes. Tussendoor drinken en fruit. De vloer van de zaal bestond uit een betonnen ondergrond, als een biljartlaken, en fietste daardoor nog lichter dan asfalt.

Al met al niet vervelend, maar aan het eind was ik het rondjes draaien wel beu. De afwisseling bestond namelijk slechts uit af en toe een variërende wegversmalling en/of kruisend verkeer.
Gisterenavond op tv bij Focus, NPO, "Fietsers in gevaar"

https://www.npo.nl/focus/17-05-2018/VPWON_1283747
(korte beelden van Ahoy-experiment v.a. 11.25)