Probleem 'verbinding verbroken' met forum.

Ook iOS, iPad, en geen last. Nu bereik ik het forum via een andere app, Symbaloo, waar ik diverse fora bij elkaar heb staan. Dus niet direct via een browser. Misschien scheelt dat.
Ik kan ook niet inloggen via tablet/ mobiel met safari. Berichten aanpassen via browser computer evenmin, plaatsen geen probleem. Firefox geen problemen. Het heeft te maken met forumsoftware en safari.
Friso* schreef:Ik kan ook niet inloggen via tablet/ mobiel met safari. Berichten aanpassen via browser computer evenmin, plaatsen geen probleem. Firefox geen problemen. Het heeft te maken met forumsoftware en safari.
Bij mij precies hetzelfde.
Even volhouden nog. Het plan is om komende vrijdag een en ander in onze websoftware te herstructureren, en tegelijk een grote update uit te voeren. We hebben goede hoop dat de problemen daarna verleden tijd zijn.
eindgebruiker schreef:Even volhouden nog. Het plan is om komende vrijdag een en ander in onze websoftware te herstructureren, en tegelijk een grote update uit te voeren. We hebben goede hoop dat de problemen daarna verleden tijd zijn.
da's mooi!
Ondertussen merk ik op deze Android dat - gisteren nog niet - mijn bookmark naar wereldfietser.nl het niet meer doet en naar de hoster wijst. Www erbij zetten hielp.
@Leon, dat werkt nu weer, dank voor de opmerkzaamheid.

Vrijdag zullen we overigens een flinke tijd - zeker een uur, mogelijk meerdere uren - offline zijn.
eindgebruiker schreef: - zeker een uur, mogelijk meerdere uren - offline zijn.
Dan zou ik in de gele balk die nu bovenaan staat het woordje "even" weghalen. :-)
Hoe laat gaan jullie ongeveer beginnen?

Peter
SanderNL schreef: Er bestaat ook nog een kans dat de rewrites van de website en het forum invloed op elkaar hebben. Daarom zijn we nu aan het testen of het een oplossing is om het forum te verplaatsen van

Code: Selecteer alles

https://www.wereldfietser.nl/phpbb/
naar

Code: Selecteer alles

https://forum.wereldfietser.nl/phpbb/*
Dat levert voor zover ik nu kan beoordelen in ieder geval minder vreemde toevoegingen in de urls op. Dat kan in ieder geval een deeloplossing zijn.
Dat is inderdaad wat ik meestal doe als systeembeheerder als ik een website van http naar https wil omzetten. Dat doe ik dan op apache niveau (dat gebruiken ik voornamelijk). Dus in de vhost van http zetten:

Code: Selecteer alles

Redirect permanent /phpbb/ https://www.wereldfietser.nl/phpbb/
dat zorgt ervoor dat alle http URLs die met /phpbb beginnen altijd naar https worden geredirect.

Naast vhost config is het denk ik ook in te stellen in .htaccess al dan niet met alternatieve RewriteRule syntax.

2e tip: zorg er verder voor dat er maar 1 URL is die geldig is voor het forum, dat voorkomt ook een hoop problemen, dus redirect /www/phpbb/ ook naar /phpbb/ en check de phpbb configuratie of er nog ergens /www/phpbb gebruikt wordt zodat er geen POST's gedaan worden naar oude URLs (die werken dan niet)
Elke keer dat ik het forum bezoek dien ik opnieuw in te loggen. Al een tijdje trouwens maar nu wel erg storend. Als ik ben ingelogd en ik ga naar een andere website en daarna direct terug naar dit forum moet ik opnieuw inloggen via safari.
Voor zover ik weet is er aan onze kant niets veranderd. Sinds wanneer treedt het probleem op? Gebeurt het ook met Safari op een ander apparaat? Of met een andere browser?