Meer dan 30.000 POI van campings voor in je navigatie

255 berichten
Beste Archie,

Geweldig bedankt! Afgelopen zomer via jouw App onze campings in de Franse Pyreneeën gevonden, en ook nu zal hij in Spanje later dit jaar weer de grote vriend en mede-reisleider zijn. Maar 1 keer misgegrepen (en mijn voornemen om die inmiddels gesloten camping door te geven, ben ik niet nagekomen... excuus).

De inmiddels gevleugelde uitspraak "wat zal Archie erover zeggen" als we ons afvroegen of er een camping nabij was, zal dus ook dit jaar weer luiden vermoed ik :)

Groet en dank,
Lancelotte

en voor de anderen die nog niet weten hoe het werkt: het was even googlen op mijn merk/type gps in combi met poi's inladen, even een werkje, maar groot plezier, ze werden keurig naast de geplande route geplaatst.
Update 01-05-2014 staat nu online met veel nieuws.

Opnieuw zijn er weer erg veel veranderingen in Frankrijk te melden; in Italië zijn nogal wat extra campings toegevoegd.
The poi voor de campings op IJsland en de Faroer-eilanden kunnen nu worden gedownload.

Van de Camping Card campings zijn nu alle openingsdata toegevoegd resp. geactualiseerd.

Voor de gebruikers van de Android App is er geweldig nieuws, versie 2 komt binnenkort online en deze kan ook offline worden gebruikt!

Archie
www.archiescampings.eu
archie schreef:Update 01-05-2014 staat nu online met veel nieuws.
Opnieuw zijn er weer erg veel veranderingen in Frankrijk te melden
Archie
Beste Archie,

Wederom veel veranderingen in Frankrijk, maar waar moet ik aan denken? Nog meer campings dicht, of eindelijk weer nieuwe campings erbij? Gewoon nieuwsgierig naar hoe de campingmarkt zich in Frankrijk beweegt.

Groet,

Arno
Uit deze kerncijfers blijkt dat het aantal campings in Frankrijk in 2014 met 176 is afgenomen ten opzichte van 2013. Maar er zijn er nog altijd bijna 10.000.
Glika schreef:
archie schreef:Update 01-05-2014 staat nu online met veel nieuws.
Opnieuw zijn er weer erg veel veranderingen in Frankrijk te melden
Archie
Beste Archie,

Wederom veel veranderingen in Frankrijk, maar waar moet ik aan denken? Nog meer campings dicht, of eindelijk weer nieuwe campings erbij? Gewoon nieuwsgierig naar hoe de campingmarkt zich in Frankrijk beweegt.

Groet,

Arno
Hallo Arno,

Zoals je ook in de reactie van Peter op je berichtje kunt zien, is het inderdaad helaas zo dat een behoorlijk aantal van de wijzigingen bestaat uit het verwijderen van gesloten campings. De economische crisis van de afgelopen jaren heeft waarschijnlijk ook zijn impact op de campings gehad. Met name veel kleine campings, waaronder relatief ook heel erg veel municipals, hebben de poorten (moeten sluiten) gesloten.

Aan de andere kant hebben ook vrij veel grote campings gezocht naar meer zekerheid door het 'ombouwen' van het campingterrein naar vakantiepark met uitsluitend nog verhuurmogelijkheden (stacaravans, chalets, e.d.). Ook deze 'campings' worden uit mijn bestanden verwijderd.

Gelukkig heb ik ook nog een aantal nieuwe campings kunnen toevoegen, die het verlies aan campings voor zo'n 40 à 50% compenseren.

Ook een groot gedeelte van de door mij aangebrachte veranderingen wordt gevormd door het in waar mogelijk het nog exacter maken van de posities, het aanpassen van veranderingen in namen, enz.

Vriendelijke groeten,
Archie
Goed voorbereid beginnen aan de kampeervakantie?
Dan mag u niet vergeten ook even de poi van meer dan 30.000 Europese campings in uw navigatie te actualiseren.

De laatste update voor dit zomerseizoen van Archiescampings staat nu online met alle recente aanpassingen.
www.archiescampings.eu
Voor kampeerders in England wel handige info: op de campings met de toevoeging (CL) wordt je meestal geweigerd met een tent.
knappe site en zeer nuttig!!
Toch even meegeven dat de camping "wildertse rust" in essen (Be) niet meer bestaat en gesloten is, deze staat nog wel vermeld......
Laatst heb ik via Archies' site de campings in Duitsland in mijn GPS gezet, maar daarmee was meteen het 'waypointgeheugen' vol. Dat is wel iets om rekening mee te houden.
Leuke app Archie. Morgen vertrek ik naar de Vogezen om een rondje te fietsen. Handig om deze app bij me te hebben.
Georg schreef:Laatst heb ik via Archies' site de campings in Duitsland in mijn GPS gezet, maar daarmee was meteen het 'waypointgeheugen' vol. Dat is wel iets om rekening mee te houden.
Als je ze als waypoints plaatst wel ja., Maar je kunt ze ook als POI-bestand plaatsen, en dan is er veel meer ruimte.
Her en der op het forum (in dit onderwerp zelfs) en op de pagina van Archie staat hoe je dat moet doen.
Archie, hier nog een tevreden gebruiker van je app voor iOS (iPad).

Zou je die app kunnen verbeteren door een filter op 'openingsperiode' in te bouwen? Ik weet dat die informatie niet voor alle terreinen is opgenomen in de database, maar het helpt enorm in de keuze van een camping in het vroege voorjaar en na de herfstvakantie.
aardvark schreef:Archie, hier nog een tevreden gebruiker van je app voor iOS (iPad).

Zou je die app kunnen verbeteren door een filter op 'openingsperiode' in te bouwen? Ik weet dat die informatie niet voor alle terreinen is opgenomen in de database, maar het helpt enorm in de keuze van een camping in het vroege voorjaar en na de herfstvakantie.
Hallo Aardvark,

Stuur aub even een mailtje aan Jahdroid zelf, de ontwikkelaar en eigenaar van de app, met eventuele wensen voor verbeteringen van de app.
Dit kan vanuit de app zelf.
archie schreef:Stuur aub even een mailtje aan Jahdroid zelf, de ontwikkelaar en eigenaar van de app, met eventuele wensen voor verbeteringen van de app.
Dit kan vanuit de app zelf.
Vanuit de app lukte dat in eerste instantie niet: als er geen emailaccount is ingesteld, crasht de app. Door het invullen van een gefingeerd emailaccount heb ik het emailadres nu achterhaald en alsnog feedback gezonden.
Afgelopen week ook de app voor iOS gebruikt. vond het jammer dat de notatie van de coördinaten niet instelbaar is.
Even tijd gevonden om te kunnen reageren op enkele berichtjes in het forum. Sorry dat dat niet altijd mogelijk is, maar als ik alle forums waarin mijn website wordt vermeld, zou moeten volgen, ben ik nog uitsluitend daarmee bezig en geen tijd meer over houden voor het zo actueel mogelijk houden van mijn bestand.

@ johnny-vs: Wildertse Rust is in de volgende update verwijderd

@ Georg: zoals ook al door Polling gemeld, mijn gegevens zijn bedoeld als poi, niet als waypoint

@ aardvark: er wordt onderzocht op welke wijze het "handigst" is een filter op openingsdata in te bouwen (overigens wordt ook nog steeds gewerkt aan een filter voor kleinere (<50) campings gewerkt

@ jefmen: instelbaarheid voor weergave coördinaten wordt ook aan gewerkt

@ allen: eind van de maand komen de updates voor zowel de poi (via de website) als voor de apps (automatisch bij opstarten) weer beschikbaar

Tot slot, als er ook maar iets is dat tot verbetering van de gegeven kan leiden, stuur me aub even rechtstreeks een mailtje via het contactformulier op mijn website! Dit zal normaal gesproken binnen 24 uur worden verwerkt, c.q. beantwoord.

Archie
Ik heb de app op mijn mobiele telefoon gezet.

Nu zie ik groene en rode campings. Wat is rood? Kom er niet helemaal uit.

Op mijn gps vind ik het niet nodig, want daar staan al zoveel poi in.

Mario
Ik heb archie campings in de gps kunnen zetten met moeite. Bij mij staat alles onder exstra's. Hoe kan ik deze nu weer weg halen? IN Basecamp lukte het niet in via mijn gps ook niet.

Mario
@ supermario: waarschijnlijk heb je zelf inmiddels ontdekt waar de kleuren voor staan: rood=voordeelcampings van Best Deal, Camping Cheque en Campingcard, paars=eigen favorieten, groen=overige.

@supermario: in principe houd ik me uitsluitend bezig met het verzamelen van zoveel mogelijk campings en het bijhouden van die bestanden; om daarnaast ook nog specialist te zijn in alle navigatiesystemen is volstrekt onmogelijk.
Ongetwijfeld zijn er echter op het www websites en forums te vinden die zich daar op richten.

Nogmaals het verzoek aan iedereen: gebruik voor contact aub het formulier op mijn website.

Archie
@Mario: Ik heb indertijd alle campings van een tent-icoontje voorzien (eerst geselecteerd archies-deel binnenhalen in een nieuwe map/lijst, alles selecteren, vervang icoon). Wat ik nu in zo'n geval doe is het selecteren van alle tent-iconen en die verwijderen. Werkt in ieder geval in Basecamp prima. En op mijn GPS vind ik ze ook erg handig: zo kan ik immer snel een camping in de buurt vinden als ik daar behoefte aan heb. "Plek zat" zeggen ze hier.