Beginnerscursus "mijn eerste fietsreis"

Beginnerscursus “Mijn eerste fietsreis”
beginnerscursus.jpeg
In samenwerking met Horizon Bicycles en de Kampeerclub NTKC organiseert de Activiteiten Commissie van de Wereldfietser ook in 2019 weer een workshop voor de beginnende fietskampeerder. De cursus bestaat uit een theorie gedeelte in de winter en een praktijkgedeelte vroeg in het voorjaar. Voor deze formule is gekozen om de aspirant fietskampeerder ruim de tijd te geven om, met de kennis opgedaan tijdens het theoriegedeelte, zijn materiaal aan te schaffen.

Wanneer;

Het theorie gedeelte wordt gehouden op zaterdag 8 december 2018 bij Horizon Bicycles in Utrecht (Oudegracht 65).

Het praktijk gedeelte is een fietskampeertocht langs NTKC terreinen op de Utrechtse Heuvelrug in het weekend van 12-14 april 2019. Op vrijdagmiddag verzamelen we op het NTKC terrein Den Treek (Leusden bij Amersfoort) en overnachten daar. Op zaterdag breken we op en fietsen we via een mooie route naar het NTKC terrein bij Austerlitz. Op zondag fietsen we via een andere route terug naar Den Treek.

Praktische informatie;
Deze workshop is uitsluitend bedoeld voor beginnende fietskampeerders. De organisatie behoudt zich het recht voor om zonder enige vorm van discussie aanmelders uit te sluiten. Je hoeft geen lid te zijn van De Wereldfietser. Je kunt alleen inschrijven voor het totale pakket, dus theorie en praktijk. Om de workshop interactief te houden zullen we het aantal aanmeldingen beperken tot maximaal 15 deelnemers.

Tijdens het theoriegedeelte zal aandacht worden besteed aan;
Welke fietsen zijn geschikt
Uitrusting (tenten, overnachten en koken)
Waar overnachten
Het plannen van een fietstocht (bepalen fietsbestemming, evt. aanvullend vervoer)
routes maken/vinden
Gereedschap voor onderweg

Tijdens de fietstocht zal aandacht worden besteed aan;
navigeren (kaart, gps)
eten en drinken (tussendoor, waar zijn winkels, wat koken?)
bagage verdeling

Aanmelden en kosten;
De kosten bedragen €30 per persoon contant te voldoen bij de aanvang van het theorie gedeelte in Utrecht. Hiervoor krijg je;
De workshop van 13.00 tot ongeveer 16.00
Een reader in PDF formaat
Drankje tijdens de workshop en na afloop.
Twee maal een campingovernachting inclusief douche.

Voor aanmelding en informatie kan je terecht bij Fred Kok en/of Ronald van der Perk op beginnerscursus2019(apestaartje)gmail(punt)com

Deelname aan de activiteiten van de Wereldfietser is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-, ongevallen- en/of aansprakelijkheidsverzekering.
Hallo, heel graag wil ik mij aanmelden voor de beginnerscursus.
Is dit nog mogelijk? :roll:
Ik verneem het graag en b.v.d.,
Voor de zekerheid hierbij mijn mailadres; marcel.korte@pon.com

Groeten,

Marcel.
Activiteitencie WF schreef:
do 25 okt, 2018 21:26
Voor aanmelding en informatie kan je terecht bij Fred Kok en/of Ronald van der Perk op beginnerscursus2019(apestaartje)gmail(punt)com
Er is weer veel belangstelling voor onze Beginnerscursus.

De aanmeldingen stromen binnen. Mocht je belangstelling hebben wacht dan niet te lang. Er is maar plaats voor 15 cursisten!

Voor aanmeldingen staat hieronderhet enigszins verborgen, email adres.

beginnerscursus2019(apestaartje)gmail(punt)com