Beginnersweekend

In de loop van de vrijdag kwamen de deelnemers aan op de camping in Leusden. Al meteen waren de deelnemers heel geïnteresseerd in de al opgebouwde tentjes en zijn bewoners waardoor er al spontaan een leuke discussie ontstond. We hadden prachtig weer en iedereen had gevolg gegeven aan de oproep tot het meenemen van een hapje en een drankje waardoor het al snel gezellig werd.
Tegen halfzeven was iedereen gesetteld en werden de kookspullen uitgepakt. Niet iedereen was in het bezit daarvan en de maaltijden varieerden dan ook van heel simpel tot uitgebreid waarbij een keur aan branders en potten en pannen de revue passeerden. Een prima manier om de verschillende branders in de praktijk te zien met hun voor en nadelen.
Na het klaarzetten van de beamer en het projectiescherm in het comfortabele dagverblijf gingen we van start met de presentatie van “De Eerste Keer Op Fietsvakantie” een presentatie beschikbaar gesteld door Wim Jongman die nog steeds actueel is en altijd veel gesprekstof oplevert.
We besloten de avond met de vertoning van een filmpje van Blanche over een buitenlandtocht in Tsjechië.

Na een gelukkig niet zo’n koude nacht werden we gewekt door een zacht getik op het tentdoek. Ja regen, dat hoort er ook bij. Eén van de deelnemers had gehoor gegeven aan de oproep “neem vooral mee wat je hebt ook al is het oud” en was in de loop van de nacht tot de ontdekking gekomen dat zijn oude tentje toch wel erg lek was. Die ging gelijk de container in en na de toezegging dat hij op de volgende camping in de recreatieruimte kon slapen was hij snel klaar voor vertrek. Gelukkig konden we in het dagverblijf droog en warm ontbijten waarna we tegen tienen op de fiets stapten voor onze eerste etappe naar Rhenen. Gelukkig was het inmiddels droog geworden en een leuke afwisselend rit voerde ons langs het Valleikanaal richting Amerongse berg die we gedeeltelijk onverhard “beklommen”. Dat viel voor sommige deelnemers niet mee en zeker niet voor een deelnemer met een fiets zonder versnellingen. Na een aangename koffiestop aan de Rijn bij Tanteloes vervolgden we onze weg langs de Rijn om na een aantal kilometers naar het noorden af te buigen richting Veluwe. De lunch gebruikten we in het bos en door de bossen vervolgden we onze weg richting supermarkt in Otterlo waar we drijfnat aankwamen omdat de hemelpoorten niet helemaal gesloten bleven. Vijf kilometer verder vonden we in Harskamp een mooie grasmat. Ook daar was een recreatieruimte die we wel nodig hadden want het bleef spetteren. Na het opbouwen van de tentjes werden de ingekochte spullen gereed gemaakt voor consumptie en na het doen van de afwas was het tijd voor de vervolgcursus. In de reader, speciaal voor de cursus gemaakt door Ronald en Fred, kwamen verschillende onderwerpen aan de orde waardoor we weer een avondvullend programma hadden tot de oogjes heel klein werden.

Zondagochtend was somber en droog. Inpakken en ontbijten ging al net zo vlot als de vorige dag waardoor we weer op tijd konden vertrekken voor onze laatste etappe. Eerst een rondje over de Veluwe met een koffiestop in Otterlo. Daarna door het bos naar Lunteren en vervolgens via de Grebbelinie, waar we stopten voor een picknick, naar Scherpenzeel. Daarna was het nog maar een paar kilometer naar Leusden waar sommigen de auto hadden geparkeerd en anderen per fiets of trein de thuisreis aanvaarden.

Voor foto’s van dit weekend kan je onderstaande link gebruiken.
Leuk verhaal :), maar waar is de foto-link?