Sicilië buitenlandtocht

Afbeelding

Buitenlandtocht Sicilië: je kan je nog aanmelden, er is nog plek.
De eerste twee weken van juni fietsen op Sicilië met De Wereldfietser. Natuur, cultuur, lekker eten, de Etna, strandjes.

Let wel: we gaan niet kamperen, i.t.t. alle eerdere buitenlandtochten. Op Sicilië zijn wel wat campings te vinden maar eigenlijk vnl. langs de drukke kust in de buurt van de toeristische badplaatsen. En dat is niet wat wij zoeken. Vandaar het besluit om deze keer voor andere accommodaties te kiezen.
Tijdens deze tocht zullen we dan ook voornamelijk gebruik maken van agriturismo, dat sluit het dichtst aan bij de geest van de Wereldfietser.
We fietsen in recreatief tempo, je kent dat vast wel van de wereldfietsersweekenden. De bedoeling is een groep van max. 12 personen te vormen. De afstanden zijn redelijk en geven m.i. ruim voldoende tijd om foto's te maken, terrasje te pakken etc.
We zullen vnl. over asfalt fietsen, maar reken ook op enkele gravelwegen en soms een stukje offroad. Wel zodanig dat wij met onze vakantiefietsen er terecht kunnen, een MTB is niet nodig.

Vlucht
Heen vliegen op Trapani met Ryanair, vanwaar de tocht start op zondag 31 mei.
Alternatief is vliegen op Palermo en elkaar 2 dagen later ontmoeten: Transavia vanaf Amsterdam; German Wings vanaf Keulen; Jetair vanaf Brussel; Alitalia met 1 tussenstop.
Terug van Catania op 14 juni naar Amsterdam (Ryanair of Transavia) of naar Düsseldorf (Air Berlin of Alitalia), of Brussel (Brussels Airlines).

Kosten
Logies/ontbijt p.p. per nacht gem. 35 euro.
Diner in de accommodatie gem. 20 euro per dag.

Route
We fietsen vnl. door het binnenland over heuvels en soms bergen, afstanden 60-90km (één lange etappe van 110km).
- oudheden bezoeken op de rustdag bij Agrigento
- twee dagen naar de Eolische eilanden, vulkaan beklimmen
- tot slot beklimming van de Etna
- klik hier voor een globale kaart van de route, deze wordt nog verder in detail uitgewerkt met gps-tracks per dagetappe.

Info bij jimvdberg@gmail.com

Deelname aan een of meerdere activiteiten is voor eigen risico. De vereniging kan op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor diefstal of schade in geval van ongeval, letsel, etc. aan uzelf of derden. Wij raden u aan zelf zorg te dragen voor een reis-ongevallen en/of aansprakelijkheidsverzekering.
Hier even een bericht uit Sicilië, speciaal voor de belangstellenden die besloten niet mee te gaan, en nu ongetwijfeld ergens voor hun tentje wat op hun brandertje in elkaar draaien. Iedere (iedere!) avond begint hier met water, wijn en brood, al snel gevolgd door de antipasti met ham, worst, meerdere soorten kaas, ricotta, caponata, olijven, gefrituurde visballetjes en gegrilde paprika. We vervolgen de dis met de primo plati, bestaande uit een eenvoudige pasta met lekker veel knoflook. De segundo plati daarna brengt ons verdure en vlees of worst, of voor de vegetariërs aubergineschijfjes gefrituurd in een laagje deeg. Tot slot een eenvoudige dolce, limoenijs of granita. Eventueel koffie naar wens, als dat nog past.
Ik schrijf dit overigens terwijl John hier naast mij op het dakterras in de jacuzzi ligt. Gelukkig is er schaduw, want het is best warm hier.
eindgebruiker schreef:Hier even een bericht uit Sicilië, speciaal voor de belangstellenden die besloten niet mee te gaan, en nu ongetwijfeld ergens voor hun tentje wat op hun brandertje in elkaar draaien. Iedere (iedere!) avond begint hier met water, wijn en brood, al snel gevolgd door de antipasti met ham, worst, meerdere soorten kaas, ricotta, caponata, olijven, gefrituurde visballetjes en gegrilde paprika. We vervolgen de dis met de primo plati, bestaande uit een eenvoudige pasta met lekker veel knoflook. De segundo plati daarna brengt ons verdure en vlees of worst, of voor de vegetariërs aubergineschijfjes gefrituurd in een laagje deeg. Tot slot een eenvoudige dolce, limoenijs of granita. Eventueel koffie naar wens, als dat nog past.
Ik schrijf dit overigens terwijl John hier naast mij op het dakterras in de jacuzzi ligt. Gelukkig is er schaduw, want het is best warm hier.
Wel jammer dat je geen tijd overhoudt om te fietsen :lol: !
Geniet ervan, fietsers van het goede leven. En weet: matigheid siert, en kijk uit anders word je dik.. 8) :x
Leuk Gaele dat je ons op de hoogte brengt! En want klinkt het goed vertoeven daar!
Lekker verder genieten en de hartelijke groeten aan iedereen.
Vooral Cilia en Marlous even doen.
snowfreakyvon schreef:Geniet ervan, fietsers van het goede leven. En weet: matigheid siert, en kijk uit anders word je dik.. 8) :x
Wees niet ongerust, overmorgen fietsen we de calorieën er weer af en de Etna op.
Gaele, wat een vakantiegenot met al die heerlijkheden op tafel. Vanmorgen natuurlijk om 6.00 sharp in het zadel de Etna op! ;-) Veel plezier hoor, en de andere vakantiegangers ook uiteraard!
Loes
Met een beetje geluk (of pech?) pik je nog een uitbarsting mee: http://www.volcanodiscovery.com/nl/etna.html
Zijn jullie nog naar Stromboli geweest?
De tovenaar schreef:Met een beetje geluk (of pech?) pik je nog een uitbarsting mee: http://www.volcanodiscovery.com/nl/etna.html
Zijn jullie nog naar Stromboli geweest?
Voor de Stromboli heb je een waterfiets nodig :wink:
Het was tof.

Afbeelding

Mag ik mijn dank uitspreken aan Jim? Verbazingwekkend wat een tijd en moeite die jongen in de tocht heeft gestoken. En dat geheel vrijwillig. Top, Jim!

En voor wie het nog niet begrepen had: de agriturismo's waren een groot succes.
Duidelijk geen helmplicht daar :lol: .