Campings tijdens de Hemelvaarttocht

LET OP: het aantal deelnemers is maximaal 50 vanwege beperkingen op enkele campings. Daardoor kunnen er zich thans nog slechts enkele deelnemers aanmelden.
Ook Wouter en ik hebben ons zojuist opgegeven voor deze tocht.
Het is voor ons ook de 1e keer dat wij gaan deelnemen aan een fietstocht met de wereldfietsers!
We hopen op woensdagavond richting de camping te kunnen rijden..maar weten nu nog niet of dat gaat lukken i.v.m. ons werk.
We hebben er veel zin in en zijn heel benieuwd hoe het zal zijn om met een groep te fietsen!
Tot ziens op de camping.. Wouter van Ee en Ineke van Ee-Keetels
DE TOCHT ZIT VOL ! Vanwege beperkingen op enkele campings kunnen er helaas niet meer dan 50 fietsers deelnemen en dat aantal is inmiddels bereikt. Als je je nu aanmeldt kom je op een reservelijst voor het geval er afmeldingen zijn.
Ik kijk er al helemaal naar uit, krijgen we nog een lijstje prive wie er allemaal meegaan en welke groepjes er zijn?
Ik stel volgende groep voor; Fietser die graag ook onderweg foto's maken en niet zo snel zijn :D

Ik vond deze nog op http://www.vennbahn.eu
Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us
Groepjes worden ter plekke gevormd en zijn niet verplichtend. Wel worden er een aantal groepen gevormt met een min of meer officiële leider die in geval van discussie knopen kan doorhakken. Meestal echter is zulk een leider nauwelijks van de rest te onderschieden en gaat alles als vanzelf.
Leon (ook aangewezen leider voor zo'n groep, groepje "niet al te snel, genoeg koffie, maar zou wel eens een stukje onverhard van het officiële pad kunnen afwijken".
@Leon, ga je je nieuwe 26inch fiets testen op onverhard? Nu dan wil ik de foto's wel maken :D (en die off road paden ontdekken natuurlijk :P ) tot snel, Yvon
Ook ik ga mee, en ook voor mij is het de eerste keer met wereldfietser. Mensen die willen laten weten dat ze mee gaan kunnen dat ook op een facebookpagina doen als ze facebook hebben. http://www.facebook.com/#!/events/243872832359113/

Heb op woensdag vrij genomen van mijn werk om in de middag nog een stukje te fietsen in Limburg. Ik neem de trein vanuit Utrecht.

Groet,
Ruud
ruudvp schreef: Mensen die willen laten weten dat ze mee gaan kunnen dat ook op een facebookpagina doen als ze facebook hebben. http://www.facebook.com/#!/events/243872832359113/
De inschrijving zit VOL - je kan je enkel nog maar aanmelden voor de wachtlijst.

De tocht staat inderdaad op Facebook maar het aanmelden voor de wachtlijst verloopt via Jimvdberg (@) gmail.com en dus niet via Facebook.
Ik fiets vanuit Den Haag naar Sint Geertruid (de Bosrand). De totale afstand is
± 238km (24km Den Haag – R’dam + 214km Dord. – St. Geertruid)

Voor de route vanaf Dordrecht zie; http://www.bikemap.net/route/1542457#la ... ts_terrain

Dag 1 (14 mei ’12)
Vertrek, 10.00uur hoek Melis Stokelaan – Leyweg. Via Delft naar Rotterdam. In Rotterdam op de Fast Ferry naar Dordrecht. Overnachten op natuurcamping ’t Beekdal te Chaam. Afstand, 24km+55km=±79km.

Dag 2. (15 mei ’12)
Vertrek 10.00uur natuurcamping ’t Beekdal richting natuurcamping Wega te Weerd. Afstand, ±87km.

Dag 3. (16 mei ’12)
Vertrek 10.00uur natuurcamping Wega richting camping de Bosrand in St. Geertruid. Afstand, ±72km.

Als je mee wil fietsen laat mij dit dan even weten.
h.kaaijk@casema.nl of 0610888387.
Tijdens deze dagen wil de redactie van het tijdschrift graag weten wat voor pomp je bij je hebt en hoe die je bevalt. Dit voor een artikel in nummer 4 van dit jaar. Een oproep doen om je pomp mee te nemen is natuurlijk overbodig maar toch...heb je een bijzonder exemplaar die je graag wil laten zien, meenemen! 8)
harry-fietsenaar schreef:Tijdens dit weekend wil de redactie van het tijdschrift graag weten wat voor pomp je bij je hebt en hoe die je bevalt. Dit voor een artikel in nummer 4 van dit jaar. Een oproep doen om je pomp mee te nemen is natuurlijk overbodig maar toch...heb je een bijzonder exemplaar die je graag wil laten zien, meenemen! 8)

Overigens heb ik me niet opgegeven bij Jim. Ondanks dat het niet meer mag, kom ik toch :twisted: . Bij gebrek aan kampeerruimte slaap ik gewoon ergens anders.
Dit is geen weekend... Maar meerdere dagen (woensdag t/m zondag)
De pomp die ik heb stelt niet veel voor, ik heb mijn standaard pomp bij me :wink:

Morgen vertrek ik om woensdag aan te komen, nu al mooi weer
Je hebt gelijk! :oops: Aangepast.
Er schijnt vraag te zijn naar de GPX tracks.
Je kan ze hier vinden;

http://www.bikemap.net/route/1556522 (Eijsden-Monschau, donderdag)

http://www.bikemap.net/route/1556758 (Monschau-camping Oos Heem, vrijdag)

http://www.bikemap.net/route/1556840 (extra lus voor lange route vrijdag)

http://www.bikemap.net/route/1557187 (Oos Heem -Hammerbrücke, zaterdag)

http://www.bikemap.net/route/1557280 (Hammerbrücke –Sint Geertruid, zondag)

Gemaakt door Yvon Jongens

Ik ben bijna vertrokken dus kan niet meer reageren, tot woensdag aan de deelnemers!
Wat een geweldige vijf dagen waren dit. Het was wederom enorm genieten van het gezelschap, het weer en de omgeving. Soms reden we 'verkeerd' maar dat werd altijd ruimschoots goedgemaakt door een pittig klimmetje, een mooi stuk onverhard en een vlotte afdaling. Leuk dat Johnny gisteren nog een kampvuur heeft gemaakt op de ecologisch verantwoorde camping met kruidentuin, lammetjes en loslopende kippen (plus haan). Bert en iedereen die mee was, heel erg bedankt. Ik had geen fototoestel bij me dus de plaatjes zullen van anderen moeten komen.
Terugdenkend aan een zeer afwisselend, gezellig, enerverend en inspirerend weekend wat impressies van tussen het fietsen door:

Vorst op de tent:
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bert op de achtergrond regelde alles!
Afbeelding

Voor alles een oplossing:
Afbeelding

Hulp was altijd nabij:
Afbeelding
't Was weer super! Bert, bedankt voor de organisatie en prachtige tocht, en de rest voor het fijne gezelschap! Ik kan er weer even tegen :D
jimvandenberg schreef:DE TOCHT ZIT VOL ! Vanwege beperkingen op enkele campings kunnen er helaas niet meer dan 50 fietsers deelnemen en dat aantal is inmiddels bereikt. Als je je nu aanmeldt kom je op een reservelijst voor het geval er afmeldingen zijn.
Dank jullie wel dat ik er toch bij mocht zijn! Ruimte was eigenlijk helemaal geen probleem. :D lekker gefietst, heerlijk geslapen, zelfs van snurkende buren geen last gehad.

Ik ga binnenkort aan de slag met het pompjesartikel wat te verwachten is in tijdschrift nummer 4 van dit jaar die op 5 oktober verschijnt. Iedereen bedankt voor de medewerking. 8)
Het was weer helemaal super!!!

Bert en alle anderen, BEDANKT!!!
Het lokale museumpje van Moresnet is alleen de eerste en de derde zondag van de maand geopend, vanaf tien uur ’s ochtends. Dus dat was toeval, een buitenkansje! Helaas bleek het enkel verslag te doen van de wederwaardigheden van de plaatselijke voetbalclub en een verzameling asbakken; het museum over Neutraal Moresnet bevond zich in Kelmis/La Calamine. Daar aangekomen bleek dat het voorlopig was gesloten (pas vanaf 14:00 uur).

Ik heb verder het Drielandenpunt gerond maar ben niets over Neutraal Moresnet tegengekomen. Over het ‘dak’ van Nederland; de Vijlense bossen gegaan, terug België in (Sippenaeken), door de Voerstreek, om in Noorbeek weer op het juiste tracée terecht te komen.

Ten oosten van de Ardennen ligt nog veel meer België; de Belgische Eifel, en dat kende ik totaal niet! Maar ontzettend mooi! Ik heb echt door het landschap gezwééfd. Dank, Bert, dat je uit je opslag aan mooie stukjes ons op deze route getrakteerd hebt!
Helaas moesten wij al op de eerste ochtend op de eerste meters buiten De Bosrand afhaken door een valpartij van Sien.

Alle toegeschoten medefietsers nog erg bedankt voor de hulp!

Sien is behandeld in het ziekenhuis van Maastricht en we hopen dat ze weer op tijd "fietsklaar" is voor de Canada-tocht.

Groeten en tot een volgende tocht,
Rob en Sien