Zadelhoes voor leren zadel

Er is wel wat verspreide info op het forum, maar ik kon nog niet een centraal topic vinden, dus bij deze ;)

Voor mijn leren zadel heb ik een hoes/zadelhoes/zadeldek van Brooks. Dat heette waterdicht te zijn, maar na een nacht op de camping was het zadel behoorlijk vochtig geworden onder de hoes, met zelfs druppels op het zadel (en het had niet eens geregend, was meer condens).

Zijn er hoezen die ook onder zulke omstandigheden het zadel droog houden? Ik kwam o.a. (met de vermelding waterdicht) deze tegen: https://www.bike4travel.nl/zadels/1484- ... dicht.html

Of is een lelijke plastic zak het enige wat goed werkt?


Overigens gebruik ik de hoes ook als ik met een lichte broek op het zadel zit (zijn nooit lange ritten) vanwege evt. afgeven, maar daar is de Brooks-hoes dan wel weer geschikt genoeg voor ;)
Ik heb ook een hoes van Brooks. Die is waardeloos. Een echte hoes van een ander merk heb ik nog niet geprobeerd. Ik doe het met plastic zakjes, en dat werkt erg goed. Wellicht niet mooi, maar ik zie mijn eigen zadel toch niet als ik rij.
Ik doe al 12 jaar met een Vaudehoesje.
Hoi,
6 maand geleden een nieuw gekocht in de vaude store Leuven, ......., zo lek als een zeef!!!!
Brooks zo lek als een zeef !!!
Pastic zak van de Efteling 100% waterdicht, ik heb nog geen oplossing gevonden voor men GB zadel.

Groetjes
Fedor bedoel je met Brooks hoes diegene die is gemaakt van (een soort van) binnenbandrubber? Deze laatse heb ik in gebruik en bevalt goed.

Wel vreemd dat ik deze Brookshoes op Google niet zo makkelijk kan spotten.
Louis schreef:
ma 17 sep, 2018 22:05
Fedor bedoel je met Brooks hoes diegene die is gemaakt van (een soort van) binnenbandrubber? Deze laatse heb ik in gebruik en bevalt goed.

Wel vreemd dat ik deze Brookshoes op Google niet zo makkelijk kan spotten.
Is een nylon hoes met een wereldbol er op. Niet van rubber/latex dus.
Ik heb er enkele weken geleden ook zo een gekocht en die bleek ook zo lek als een mandje te zijn. Ik heb weer mijn oude erbij gepakt. Ook van Brooks, maar dan van een soort canvas. Die houdt het nu wel een paar jaar uit.
Een douche muts werkt onder de douche en op de fiets. Das nog eens multi inzetbaar en verkrijgbaar in meerdere prints en kleuren :idea:


Afbeelding
Vorig jaar hebben we veel regen gehad.
Het Koga zadelhoesje van mijn vrouw bleek niet waterdicht, het Brooks zadelhoesje van mij hield wat langer stand, maar bleek uiteindelijk ook niet waterdicht.

Dit jaar hebben mijn vrouw en ik onze zadels allebei vervangen door een leren Brooks B17 en hebben we daar Vaude zadelhoesjes voor gekocht.
Volgens de verkoper van de fietsenwinkel (een fietsvakantiespecialist) zouden deze hoesjes absoluut waterdicht zijn, ook als je er tijdens regen op zit.

Nu hebben we de afgelopen maanden weinig regen gehad. In de enkele keren dat we regen hebben gehad zijn de hoesjes tot nu toe waterdicht gebleven.
Of dit in aanhoudende regenachtige omstandigheden zo blijft hebben we dus nog niet kunnen ervaren.
Of een simpel plastic boodschappentas van de supermarkten eroverheen trekken is al afdoende. Doe ik al jaren. :wink:
Ik heb bij dat zadel een tijdje van die ziekenhuisschoenhoesjesgebruikt, een badmuts voor je voeten als het ware. Dat werkte goed. De badmuts is denk ik de beste oplossing, kostentechnisch gezien. Doet wat het moet doen, is iets minder lelijk dan een plastic zak (en natuurlijk is geen enkel zadelhoesje mooi).