Gereedschap, lichter en lichter 176 gram

Travelmaster schreef:
wo 01 aug, 2018 09:19
Mooi om te zien! Maar nam je dan ook echt de sleutels mee om je balhoofd af te stellen?
Voor ahead heb je aan een of twee inbusjes genoeg.
Leon schreef: Knipex maakt goed spul, maar ik vind de rechte bek niet ideaal voor een waterpomptang. Met een andere bek kun je meer dingen doen, heb je steviger grip en kun je meer kracht zetten.
Ik weet niet wat deze weegt: https://knipex-tangen.nl/waterpomptange ... nipex.html

Echte combinatietangen vind ik niks. Ik heb er daarom geen. Je kunt er veel een beetje mee doen, maar je kunt er niks goed mee doen vind ik.
Onderweg een waterpomptang mee vind ik overdreven.
Misschien ontgaat mij iets, maar ik was ook niet van plan een waterpomptang mee te nemen op reis :D Het is sowieso geen gereedschap wat vaak in de buurt van mijn fietsen komt.

Hoe het ook zij....het zit eigenlijk zo dat ik mijn combinatietang en zijsnijtang voor gebruik thuis wilde vervangen door een betere kwaliteit. Maar vroeg me af wat ik nu echt nodig heb en of ik niet net zo goed een klein formaat kan kopen die evt makkelijk mee zou kunnen nemen op reis. Sinds kort heb ik een kleine Knipex sleuteltang van 150mm en die bevalt zo goed dat ik mezelf ook nog een mooie comb/zijsnijder cadeau wil doen. Die ik overigens ook wil gebruiken om versnellingskabels mee te knippen.
Sorry, dan was ik wat in de war door de topictitel.
Ik zou voor thuis altijd een fullsize uitvoering van iets willen en geen versie voor onderweg. Die laatste is ook bruikbaar, voor onderweg.
Ik vond pas dit multitool inclusief tang en kabelknipper, erg licht;

https://www.leatherman.com/squirt-ps4-22.html
Georg schreef:
za 14 sep, 2019 09:55
Ik vond pas dit multitool inclusief tang en kabelknipper, erg licht;

https://www.leatherman.com/squirt-ps4-22.html
Dat is een mooi ding! 56gram en de prijs is ook goed. Waarschijnlijk een betere optie dan mijn beoogde combinatietang.
Bel schreef:
za 14 sep, 2019 10:22
Georg schreef:
za 14 sep, 2019 09:55
Ik vond pas dit multitool inclusief tang en kabelknipper, erg licht;

https://www.leatherman.com/squirt-ps4-22.html
Dat is een mooi ding! 56gram en de prijs is ook goed. Waarschijnlijk een betere optie dan mijn beoogde combinatietang.
Ik heb wel eens zo'n lichtgewicht multitool gehad, ik meen van Leatherman. Leuk gadget hoor. Wat me opviel was het afbreken van de tang bij een klein beetje uitdagende klus. Zonde van de uitgave.

Verder moesten we afgelopen juli in Verweggistan een kettingbladbeschermer rechtbuigen. Doe dat maar eens met zo'n klein tooltje.

Ik snap de fixatie op lichtgewicht niet. Net als in de discussie over UL matjes geldt m.i. ook hier: lichtgewicht heeft een prijs.
Het is steeds zoeken naar de juiste balans, is toch een leuke hobby. Deze is wel erg licht, nog lichter als mijn zakmes en daar zit geen tang op.
Nadat ik (uiteraard door verwaarloosd onderhoud) vorig jaar in Frankrijk door kabelbreuk zonder werkende voorderailleur kwam te zitten, ging ik op zoek naar een kabeltang voor-het-geval-dat. Ik kwam uit bij deze. De kwaliteit lijkt heel goed te zijn, of ik daarmee ook in een onherbergzaam gebied een kettingbladbeschermer zou kunnen rechtbuigen weet ik niet aangezien ik geen kettingbladbeschermer heb.
Maar bij mijn weten en na uitvoerig zoeken is dit de lichtste, solide multitool-met-kabeltang die ik kon vinden.
Nu heb ik natuurlijk van genoemd voorval geleerd de kabels van tevoren te checken, dus naar alle waarschijnlijkheid heb ik het prachtige tangetje nooit meer nodig, maar goed, de zucht naar mooie spullen zal menig fietser bekend voorkomen denk ik.

Overigens moet ik eraan toevoegen dat, hoewel het gewicht op papier heel gering overkomt, het ding door zijn kleine afmeting best zwaar lijkt, zo in de hand. Zo zie je maar weer eens dat ook de kleine beetjes helpen in het omlaag brengen van het totaal gewicht. Kwalitatief maakt hij een wat steviger indruk dan bijv mijn Victorinox Zwitsers zakmes.
Fedor schreef:
wo 01 aug, 2018 11:02
margriet1983 schreef:
wo 01 aug, 2018 10:41
Als ik de foto goed bekijk is het deze:

https://topeak.com/global/en/products/m ... tx--(2018)
Thanks! Ik zie dat idd ook in de steel een bitje gestopt kan worden.

[Edit]: zowel een kleine versie (leuke prijs trouwens) als een versie met moment (4/5/6 Nm) verkrijgbaar.

(ik had bij de fietsspullenwebsites (o.a. futurum) op "ratel" gezocht en ondanks dat deze string in de tekst voorkomt kwamen ze niet bovendrijven).
Zelfde merk, maar dan 270 gram
https://www.bikester.nl/fietsaccessoire ... FpbC5jb20=
Hans, de nadelen van een mutlitool (vast al eerder genoemd) dat je gereedschap meeneemt wat je nooit nodig hebt en dat het andere gereedschap steeds in de weg zit bij het sleutelen.