fiets voor wat ruigere tochten

Ik ben me al een tijdje aan het oriënteren naar een extra fiets voor de wat ruigere tochten. Mijn interesse gaat uit naar een tussenmodel wat nu in opkomst is, een kruising tussen een fatbike en een 29-er. Onderstaande vind ik een erg geschikt exemplaar:
http://www.genesisbikes.co.uk/bikes/mou ... /longitude
Is hier nog meer keus in? Mijn interesse gaat uiteraard naar zoveel mogelijk waar voor mijn geld, dus het zou wat lichter voor minder geld mogen. Wie oh wie weet hier de weg?
Kijk eens bij Surly. Die hebben wel wat fraaie modellen in het gamma.

Of vraag eens aan Avaghon, ik sprak op de Wereldfietsbeurs over, en die waren ook bezig met een 29+,of 27,5+ voor een klant.

Of de BLT van idworx... Wát een fijne fiets is dat. Jammer van het prijskaartje....
Surly, Avaghon en Idworx zeker zitten allemaal boven mijn gewenste prijsniveau. Meer als circa 1.000 euro wil ik niet uitgeven.
Mooi fietsje Bert!

Wat bedoel je met ruigere tochten? Gewoon wat offroad/gravelpaden plus zijtassen in bv IJsland of bedoel je mtb-paden in de bergen, sneeuwtochten, zompige moerassen, bikeraften, bikepacking en al wat daarbij komt kijken? En wil je staal of alu, vering, schijfremmen, nokjes voor bidons, dragers etc?

Misschien ook bij het mountainbike.nl forum kijken/vragen? Daar is bv een topic over 'plusbikes' (29+ en fat). De link werkt bij mij helaas niet, en ook heb ik het zelf niet echt gelezen haha. Maar ze hebben daar wel mooie fietsen en er zit veel kennis!

Succes Bert!
Ha Yopie,

Zo ruig als jij het leuk vindt, gaat het voor mij niet worden. Ik zoek een zo simpel mogelijke fiets met brede banden voor meer comfort op offroad paden. Zo licht mogelijk voor zo weinig mogelijk geld, dus geen geveerde voorvork maar 3" banden, geen stalen maar een aluminium frame, alleen nokjes voor achterdrager en bidons, schijfremmen om eventueel te kunnen switchen tussen 27,5 en 28" wielen.

Bert
Bert van Sprang schreef:Ik zoek een zo simpel mogelijke fiets met brede banden voor meer comfort op offroad paden. Zo licht mogelijk voor zo weinig mogelijk geld
Een VST T50s en dan er af halen wat je niet nodig hebt. Er kunnen (afaik) banden tot 50 mm op.
Heel comfortabel.
Heel simpel,
Zo weinig mogelijk geld.
Ben je voor 619 euro + bandjes klaar.
Marin Pine Mountain past waarschijnlijk in je budget (afhankelijk van de distributeur in .nl) maar is van staal. Heeft 2.8" banden.

Ik denk dat 27.5+ nog te nieuw / onbekend / niche is voor de grote productieaantallen die je nodig hebt voor het echte low-budget werk.
Peter,

Bedankt, dit is inderdaad ongeveer wat ik zoek. Een kilo lichter zou mooi zijn, dus zoiets in aluminium en met andere banden komt erg in de buurt van "houdt het simpel".

Bert
En een gebruikte Surly Ogre ( met oogjes voor drager) of Karate Monke (zonder). Is dat een optie? Is wel te vinden op MP. Ik heb afgelopen maanden een Karate Monkey opgebouwd maar die gebruik ik vooral voor mtb. Wellicht in de toekomst voor bikepacking.
Past binnen budget; dus lezen indien je wilt: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 36&t=26198
Kijk eens bij Evans in de UK. Hebben heel betaalbare fietsen.
bv:[url] https://www.evanscycles.com/pinnacle-ra ... atures[url].

Gr. Leo Jansen
Dacht aan deze misschien, maar ik zie niks fatty achtigs, misschien los frame?

http://www.poison-bikes.de/
Ik vind dit ook een mooie. De velotraum finder, 27,5+

http://velotraum.de/modelle/finder

gr
Patrick
Iedereen bedankt voor het meedenken. Mijn voorkeur gaat uit naar deze voor € 480:

https://www.evanscycles.com/pinnacle-ra ... e-EV207300

En dan zou ik hem met deze onderdelen voor € 100 opwaarderen naar 10 sp 11 - 42:
http://www.bike-discount.de/en/buy/shim ... -sgs-85777
http://www.bike-discount.de/en/buy/shim ... ight-43873
http://www.bike-discount.de/en/buy/sunr ... /wg_id-402
http://www.bike-discount.de/en/buy/kmc- ... /wg_id-405

Afkomende onderdelen voor € 50 op Marktplaats verkopen, volgens mij heb ik dan voor circa € 550 een hele mooie fiets. Als ik iets over het hoofd zie hoor ik het graag!
Zelf dacht ik ook aan een eenvoudige mtb. Ik was een paar jaar terug heel blij met de Cube mtb's van de kinderen. Scherp geprijsd rond de 700 euro (een was een overjarig model, zonder schijfremmen, precies wat ik zocht), prima afgemonteerd (vooral LX). Als je nog wat eenvoudiger gaat zou ik vooral rekenen met een handgebouwd achterwiel als extra.
Gefeliciteerd Bert. Lijkt me een goede keuze. Laat je het uiteindelijke resultaat hier nog zien. Ga je dan ook mee met de off-road tocht van de werledfietsers ?? Erg aan te bevelen.

Groet, Leo Jansen.
Lijkt me geen gekke keuze. Je kunt er alle kanten mee op - alleen jammer dat er geen oogjes voor dragers aan zitten (zie ik toch goed?). Voor bike-packing dus prima geschikt maar voor een doorsnee reis-MTB mogelijk weer wat minder.

Maar je kunt er ook een prima woonwerkfiets van maken, en als je in een gekke bui bent behoort de zogenaamde LTHT-optie ook tot de mogelijkheden.

Leuk!
inderdaad geen nokjes voor dragers, wat inderdaad een nadeel is. LTHT?
Excuus: Long Travel Hard Tail, waarbij je een voorvork met een fikse veerweg (140mm of meer) in een hardtail zet, die je vervolgens idealiter uitrust met een dropper. Maar ik denk niet dat dergelijke "trail-set-ups" in jouw interessegebied liggen;)?