lichtgewicht tent met 2 slaapcompartimenten

Ik ben op zoek naar een 'zo licht' mogelijke tent voor ons en ons zoontje van 2,5.
Het liefst met 2 slaapcompartimenten. tenten die ik tot nu toe ben tegen gekomen zijn boven de 10 kg.
Heeft iemand suggesties.

Alvast dank.
Groet Debby
Ik kan je deze aanraden - Decathlon QUICKHIKER ULTRALIGHT 4 :
https://nl.decathlon.be/tent-quickhiker ... 43148.html
1 slaapcompartiment, maar Is ruim genoeg, met grote voortent voor bagage en eventueel fiets!.
gewicht 3,9kg
Ik zit momenteel met ongeveer hetzelfde vraagstuk: een niet al te zware tent voor vier personen. Tijdens mijn zoektocht ben ik de Eureka Bighorn tegen gekomen. Die is wellicht perfect voor jullie. Behalve de hierboven genoemde Quickhiker is er weinig dat lichter is en in dezelfde prijsklasse zit.
Overigens heb ik de afgelopen twee weekenden met beide kids (1.5 jaar en 4 jaar) in 1 cabine geslapen en dat was eigenlijk wel gezellig. Maar dat is een hele andere discussie.
Wij zijn in het bezit van een Eureka Bighorn 3 SUL met kidsroom. Deze wordt tegenwoordig onder de naam Nigor Oriole 3 verkocht.

Onze jongste is nu bijna 4 en past er makkelijk nog wel twee jaar inde kidsroom. De oudste (9jaar) slaapt bij ons in het slaapcompartiment. Dan heb je nog genoeg ruimte over. De vestibule is mooi ruim voor de fietstassen.
Ik kan deze zeer zeker aanbevelen.
Wij hadden destijds een Hilleberg Keron 4gt van ruim 5 kg. Dat was een volmaakte tent voor twee volwassenen en twee kinderen, maar wel duur. Het was een grote slaapcabine, maar dat was ook onze keus. De kinderen vinden het leuker, en het is met hele kleintjes soms ook veiliger. Een grote ruimte is in onze ervaring ook praktischer dan twee kleintjes. Als ze eenmaal zo oud zijn dat ze apart willen, willen ze bijna gelijk ook een eigen tentje.
Ook Helsport heeft mooie familietenten, soms ook aardig wat goedkoper dan Hilleberg.
Hoi,

Kijk eens bij Nigor naar de Wicki-up tipi tenten, misschien zit daar iets bij. Is wel hogere prijsklasse, net als Hilleberg. Maar in die klasse kom je al gauw als je echt licht-gewicht wil.... :cry:
Zijn wel heel mooie ruime tenten.

Groet, Tom.
Ik was laatst met vrienden en die hadden de Erdman Schmidt Kever mee. Zij gebruiken de tent voor 2 volwassenen en 3 kleine kinderen. Deze tent wordt tegenwoordig gemaakt door Tatteljee. In nylon 5400 gram, katoen nog meer. Niet heel licht, ook niet goedkoop, maar wel mooi! Misschien iets voor jullie?
Ik heb de Vango Omega 350 voor mezelf en mijn twee kinderen van 10/12.
Dat begint nu pas echt knus te worden ;-)
Maar niet te zwaar en redelijk wat extra plaats in de voortent. Qua verluchting zou ie beter kunnen. Ik heb zelf een extra gaas genaaid voor de 'voordeur'.
Wel maar één compartiment.

Annelyse is al bijna een jaar onderweg met een Carl Denig.
http://annelyse.be/
(sowieso fijne blog om te lezen...)

Succes!
Er staat al even een MultiNova te koop op marktplaats: https://link.marktplaats.nl/m1156384379
Afbeelding
Krijg mijn vrouw niet overtuigd van de aankoop ervan, dus mocht het binnen je budget passen dan is het een optie. Ik weet dat er ruimte zit in de vraagprijs, heb eerder contact gehad met de verkoper.

Wat ik ook een interessant alternatief vind voor de MultiNova is de Nordisk Rago 4, o.a. bij Bever: https://www.bever.nl/p/nordisk-rago-4-t ... .2998.html
Afbeelding

Beide tenten zijn twee tenten aan elkaar. Je kunt ze dus ook als tweepersoonstent gebruiken.
Realiseer je goed dat tweedehands lichtgewicht familietenten vaak al een flink deel van hun levensduur erop hebben zitten. De grote killer van lichtgewicht tenten is UV licht. Trekkers breken hun tent 's morgens op en zetten hem dat 's avond weer op. Dan valt de impact van UV wel mee. Het wordt anders als zo'n tent ook redelijk wat dagen overdag blijft staan. Dan gaat het hard.
Misschien is deze ook interessant https://www.bever.nl/p/nigor-oriole-3-t ... GwodBqEL9w