lichtgewicht draagzak voor baby/dreumes

Hallo,

voor onze vakantie willen we graag een draagzak meenemen voor onze 16 mnd oude dreumes. We hebben net ontdekt dat er ook lichtgewicht varianten zijn. Heeft iemand ervaring hiermee? Kennen jullie deze draagzakken?

http://www.boba.com/boba-air#Gray

We zijn ook benieuwd of er nog andere lichtgewicht draagzakken op de markt zijn.
Ik heb veel ervaring met ergonomische draagzakken zoals degene die je hier post. Het is het handigste als je verschillende soorten kunt uitproberen om te kijken welke versie jou en evt je partner het beste past. Voor ons was de boba bijvoorbeeld te klein en trokken de banden teveel in de oksels. De voetsteuntjes van de boba vond ik wel super. Wij hebben zelf fijn gedragen met de Manduca (en verder ervaring met bondolino, rose&rebellion en Marsupi).
Wij gebruikten de draagzak overigens ook tijdens het fietsen: als onze dochter in slaap was gevallen in het stoeltje bonden we de opgerolde drager om haar schouders en het stoeltje zodat haar hoofd een steun had en niet teveel op en neer stuiterde.
Wij hebben onze 2 kids veel gedragen, de jongste nog steeds, met zowel draagdoeken als draagzakken. We hebben veel ervaring met de Tula en Connecta. De voorkeur blijft een draagdoek voor op buik of rug, en nu heel veel een sling zodat de kleine een beetje op je zij/heup zit. Dat vind hij nu, met 16 maanden heel leuk, het zit wat actiever. Nadeel van een doek is dat je moet leren knopen. Het is wel heel compact want slechts een lange lap stof.
De zakken heb je in verschillende maten, zodat de benen goed zitten, knieën hoger dan de heupen. Als ze groter groeien kan je bij o.a. de Tula verbreders plaatsen zodat ze goed blijven zitten.
Mijn persoonlijke ervaring als lang persoon, 1.92m, is dat de zakken vanwege een heupband dus wat laag zitten en dat is op de rug wat minder leuk want hij kijkt dan alleen opzij.
Maar het is allebei gezellig, en ze slapen heerlijk.
Bedankt voor de reacties,

Wij hebben zelf ook ervaring met een mei-tai en een doek. En we vinden het heerlijk, ons zoontje ook gelukkig. Alhoewel hij nu iets ouder wordt (16 mnd). Voor de vakantie zoeken we een lichtgewicht mai-tai die compact is op te bergen. Helaas liggen deze niet zo in de winkel bij ons, dus gewoon maar bestellen en proberen :)