Overzicht kinderfietsen

Kinderfietsen overzicht.

Het is al weer even geleden dat er een kinderfietsen overzicht gemaakt is. Dus ik heb al mijn info die ik heb over kinderfietsen bij elkaar gezet. Op mijn website vind je nog meer informatie over kinderfietsen http://www.dekleinespaak.nl

Een paar belangrijke zaken vooraf.
-Door de overvloed aan kinderfietsen heb ik vooral gekeken naar fietsen die geschikt zijn voor de fietsvakantie/ sportief /Lichtgewicht, En fabrikanten die zich gespecialiseerd hebben in kids bikes.
-Mis je een merk of fiets, laat het me weten dan vul ik het aan.
-Het grappige is dat veel lichtgewicht kinderfietsmerken begonnen zijn door ouders die niet de juiste fiets voor hun kind konden vinden.......
-Vaak werken fabrikanten met de binnenbeenlengte als maatvoering. Dit is echt een indicatie, vaak is na passen de uitkomst anders. Het is niet zo snel geregeld als een paar muisklikken maar eerst de fiets passen loont vaak, de kans dat je een goed passende fiets koopt is veel groter.
-Prijzen zijn in Euro prijspeil november 2016. Voor het gemak heb ik de prijzen genomen van de standaard modellen 20, 24 en 26 inch

Islabikes:
Is de pionier in lichtgewicht kinderfietsen. Begonnen in 2005 als eerste kinderfietsmerk opgezet door Isla Rowntree. Ze verkopen de fietsen alleen online. Ze hebben een periode niet op het vaste land van Europa willen verkopen, maar doen dat nu wel weer. Een breed gamma aan fietsen van loopfiets tot 26” en hierna zelfs nog een volwassen fiets. Ze ontwikkelen veel onderdelen en componenten zelf wat er voor zorgt dat de fietsen mooi en licht zijn. Een klein nadeel hiervan is dat je voor vervanging van onderdelen afhankelijk bent van Islabikes. De fietsen worden in de UK afgesteld en gecontroleerd en indien gewenst kun je er spatborden, bagagedrager, verlichting etc bij bestellen. De Beinn 20, 24 en 26 inch fietsen hebben 7 of 8 versnellingen van Sram met draaishifter. De fietshouding is sportief. Ook in het aanbod van Islabikes te verkrijgen: Balance bikes, Starter bikes, Racefietsen, Mountainbikes en als je zelf niet te groot bent voor een kinderfiets is er ook nog een Aldult Bike!!
Te koop: Alleen online
Prijzen: €410,- €465,- €465,- (Let op wisselkoers!)
http://www.islabikes.co.uk/

Frogbikes.
Een betrekkelijke nieuwe speler in kinderfietsen land. En idd ook uit de UK. Opgericht in het voorjaar van 2013 door Shelley en Jerry Lawson. Frogbikes kiest er voor om de fietsen vooral via de fietsenvakhandel te verkopen, omdat ze vinden dat je eerst iets moet passen en zien voordat je het kunt kopen. Verkoop door een groot aantal dealers in NL en BE. De maatvoering is aan de hand van de binnenbeenlengte dus een frog 55 is voor kinderen met een binnenbeenlengte vanaf 55cm. Hierbij wel de de aantekening dat de maatvoering conservatief is. De Tadpole is de loopfiets voor de allerkleinste. Dan komt de first pedle bike en hierna de hybride fietsen. De hybride fietsen hebben 8 versnellingen van Shimano en hebben montage punten voor de bagagedrager en spatborden waardoor de fietsenmaker er makkelijk een goede vakantiefiets van kan maken. Of de handige ouder die het zelf doet. De fietshouding is sportief.
Te koop: Dealers en online €56,- verzendkosten.
Prijzen €350,- €370,- €395,-
http://www.frogbikes.nl

WoomBikes.
Komt uit Oostenrijk, opgericht in 2010 door 2 vaders die op zoek waren naar de perfecte kinderfiets.
Dit is het begin van WOOM bikes. In die 6 jaren heeft Woombikes zich ontwikkeld tot een uitgekiende en goed doorontwikkelde kinderfiets. Woombikes kiest met hun city modellen voor een complete fiets met naafdynamo, lange spatborden, bagagedrager, en goed voor en achterlicht. Verder zijn er nog de Supra modellen die nog lichter zijn dan de standaard Woom Wat verder opvalt aan de fietsen is dat de zit meer rechtop is. En zit het bracket laag bij de grond waardoor kinderen makkelijk met de voeten bij de grond kunnen. Dit is zeker bij de Woom 2 en 3 een groot voordeel. De afwerking is van hoog niveau. Het schakelwerk is van Sram met een X4 derailleur.
Te koop: Dealers en online + €15 verzenkosten
Prijzen €399,- €449,- €499,-
http://www.woombikes.com

Pyrobikes (voorheen Kaniabikes)
In het najaar van 2016 is de naam veranderd naar Pyrobikes, Maar de fietsen en de hoge kwaliteit zijn hetzelfde gebleven, maar Pyro gaat nu verder dan de ander merken.... Je kunt de fiets helemaal naar wens zelf samenstellen. Denk aan alu of carbon wielen, verzet naar wens, carbon onderdelen, etc etc. Kortom een merk dat aan het ontwikkelen is. Veel onderdelen zoals de cranks, velgen, stuur etc zijn van het eigen merk PLP. Deze onderdelen zijn speciaal voor de kinderfietsen ontwikkeld. De gewone basisuitvoerig heeft 8 versnellingen. Indien gewenst kun je dit met andere cranks naar 2x 8 ombouwen (Shift’n’grow-System) De derailleur is Schimano Altus. Zeker ook voor de vakantiefietser die hoger en verder wil en de uitdaging zoekt, is dit merk zeker het overwegen waard! Doordat je de fiets op vele manieren kunt aanpassen naar je eigen wens.
Verkoop alleen via winkels
Prijzen €495,- €595,- €779,-
http://www.kaniabikes.eu http://www.pyrobikes.de

Kokua / Like to bike
Al 20 jaar op de markt, vooral bekend van de houten loopfietsen, ze staan aan de basis van de houten loopfietsen van tegenwoordig. Het is een klein bedrijf in Roetgen (Eifel) aan de Vennbahn*. Ze zijn later ook aluminium loopfietsen gaan maken en hierna echte fietsen. Wat de fietsen vooral bijzonder maakt is: de lage instap, het bijzondere frame waardoor de ketting helemaal buiten het frame loopt, een stuur wat op veel manieren in te stellen is. Hierdoor is het een echte meegroeifiets. En de standaard dikke Schwalbe Big Apple banden die er voor zorgen dat je zalig over slechte wegen kunt fietsen. De componenten die ze gebruiken zijn van hoge kwaliteit. De fietsen hebben 7 of 8 versnellingen met derailleur. Als optie spatborden, bagagedrager en een naafdynamo. De zithouding is rechtop. De kleuren zijn tijdloos. En als enige kinderfietsenmerk bij elke fiets standaard een standaard!
Alleen in winkels te koop
Prijzen 20 inch €449.95 en 24 inch €519.95
http://www.kokua.de

Santos
Heeft 2 maten 20 inch kinderfietsen. De fietsen hebben een zeer hoge afwerking zoals je van santos gewend bent. De fietsen worden niet meer op de site vermeld maar zijn eventueel nog wel te bestellen via de dealers.
Te koop: bij dealers
http://www.santosbikes.nl

Kubikes:
Is ook een nieuw klein merk, dit merk komt uit Duitsland. Vanaf de website ziet het er prima uit en je kunt veel zelf samenstellen waardoor je een eigen unieke fiets hebt. Denk hierbij aan banden, cassette, etc etc. Ik heb ze zelf nog niet live gezien. Eerste indruk vanaf de website lijkt erg goed.
Te koop: Online en dealers
Prijzen: €399,- €499,- €575,-
http://www.kubikes.de

Early Rider.
Echt een in het oog springend en lichtgewicht fietsjes Innovatief is de riem aandrijving en maakt de fietsen ook bijzonder. De fietsen zijn heel mooi afwerkt. De grootste fiets die ze tot nu toe maken is een 20Inch. Verder hebben ze een grote collectie in het oog springende loopfietsen
Te koop: Online en dealers
20 inch €630,-
http://www.earlyrider.com

No Frill:
Ook nog een onbekend merk maakt alleen een complete 26inch fiets voor kleine mensen.
http://www.hpv-parts.de/NoFrill-bikes

Supurb
http://www.supurb.de

Kinderfiets fabrikanten van heel ver weg

Trailcraftcycles
Fort Collins Colorado USA
http://www.trailcraftcycles.com

Spawncycles
Port Coquitlam, BC, Canada
http://www.spawncycles.com

Nog meer:
Jazeker is er nog meer! Veel meer. Kan nog wel even doorgaan met alle merken opnoemen die kinderfietsen in het assortiment hebben. Denk aan Trek, Cube, Specialized, etc etc. voor fietsvakantie moet je vaak nog aanpassingen doen. Let dan op dat de fiets bevestigingspunten heeft voor de bagagedrager. En dat de banden een wegprofiel hebben en liever geen verende voorvork, let op cracklengte etc etc. Meer info kinderfietsen: http://www.dekleinespaak.nl/info-kinderfietsen/

Zelf bouwen
Als je handig bent en je weet wat je nodig hebt dan kun je ook nog zelf aan de slag gaan. Een frame uit China, onderdelen op Alibaba etc. Ook kun je een MTB ombouwen naar vakantiefiets. Maar hou er rekening mee dat specifieke kinderonderdelen soms lastig te krijgen zijn.
Mooi overzicht. Ik stuur graag mensen jouw kant op voor kinderfietsen, want ik heb daar in mijn winkeltje geen ruime voor.

Als je folders of zo hebt van jouw winkel stuur ze vooral maar naar ons toe.

Eric
Een 2e overzicht van kleine 12, 14 en 16 inch fietsjes of wel 'je eerste fiets'

Een paar belangrijke zaken vooraf.
-Door de overvloed aan kinderfietsen heb ik vooral gekeken naar fietsen die geschikt zijn voor de fietsvakantie/ sportief / lichtgewicht, En fabrikanten die zich gespecialiseerd hebben in kids bikes.
-Mis je een merk of fiets of info, laat het me weten dan vul ik het aan.
-op de site de links naar de merken:http://www.dekleinespaak.nl/je-eerste-fiets/

@Eric, Aan je vraag wordt gewerkt, we zijn een folder aan het maken.. Je hoort van ons! Alvast bedankt!

Je Eerste fiets:

De grote stap voor veel ouders is de eerste kinderfiets.... welke leeftijd... Wanneer is mijn kind er aan toe. Wel of geen zijwielen. Hippe kleur of degelijk.
Afbeelding
Wanneer beginnen met fietsen:
Als je kind er aan toe is.... Tja misschien wat kort door de bocht, maar de een wil met 2,5 jaar fietsen en de ander is er op zijn 5e net aan toe. Vaak zie je met kids waar van de ouders veel fietsen dat ook vroege fietsers zijn. Elk kind is anders en maakt zijn eigen ontwikkeling door. Veelal fietsen kinderen eerder als ze een loopfiets gewend zijn.

Zijwielen.
Zijwielen maakt de fiets niets anders dan een driewieler. Het kind leert geen gevoel voor balans en je leert er niet van fietsen. Ik zeg altijd: Nooit zijwielen..... hoe dan wel, dat lees je hier onder:

Leren fietsen
1 - Loopfiets. Dit begint met een paar pasjes en na verloop van tijd zie je de kinderen de balans vinden op de loopfiets. Dit wil zeggen krachtig afzetten en de beide voeten van de grond. Na verloop van tijd zie je ook hierin weer vooruitgang dus met de voeten los bochten maken, echt hard crossen en hellinkjes afsjezen. Dit is vaak ook het moment dat de echte fiets in beeld komt.
2 - De echte fiets.... en natuurlijk zonder zijwielen. Waar een goede fiets aan moet voldoen lees je hieronder. Neem de tijd, en laat je kind wennen aan de fiets, oefen op en afstappen, leer hoe de rem werkt, wat doen de trappers etc. neem hier rustig de tijd voor.
Door de jaren heen hebben we al veel kinderen leren fietsen, soms al binnen 10 minuten de eerste meters zelf. Leren fietsen is echt je kind letterlijk loslaten......... Geef je kind vertrouwen en heb vertrouwen dat het lukt!!!!
En vergeet vooral niet te genieten van het grote moment.

Hulpmiddelen:
Stok / handgreep: Een handige mama of papa maakt achter aan de fiets een bezemsteel of iets dergelijks. Hierdoor hoef je niet te bukken als je achter je kind aan loopt en corrigeer je ze makkelijk. (ik heb zelfs een keer een stofzuigersteel gezien) of ze zijn te koop, een stok die je aan de bagagedrager of zadelpen bevestigd.
Er zijn ook hesjes met een handgreep er aan.
Deze hulpmiddelen zorgen er voor dat je makkelijker kan ingrijpen als het mis dreigt te gaan. Hou niet te krampachtig vast en probeer los te laten, kinderen ervaren dan heel snel het gevoel van evenwicht en vrijheid!
Heb je geen hulpmiddelen dan is de beste plek om vast te houden achter bij het zadel.
AfbeeldingAfbeelding

Wat is belangrijk:
Lichtgewicht zodat je kindje de fiets kan hanteren en op kan tillen als die gevallen is.
In het begin goed met de voeten bij de grond kunnen in een later stadium zijn de tenen bij de grond al voldoende.
Handremmen, kinderen leren dit veel sneller dan een terugtraprem en is veiliger. Wel belangrijk hierbij is dat de juiste kindremgrepen op de fiets zitten die kort bij het stuur zitten en licht zijn om te bedienen. Alle extra's zo veel mogelijk weg laten zoals bagagedragers, rekjes, manden etc. Dit maakt de fiets onnodig zwaar. Een paar spatborden zijn dan wel weer aan te raden.

Welke maat:
Dit is het lastige aan een kinderfiets kopen niet te groot, maar ook niet te klein en er zo lang als mogelijk mee kunnen doen, de meest gebuikte manier is de binnenbeenlengte (BBL), maar dit is echt niet meer dan een richtlijn er zijn veel meer factoren die de maat bepalen. En soms heeft zelfs een luier er al invloed op... maar ook hoe is je kind gebouwd, korte benen lang bovenlijf of weer net andersom. Kleine voeten of grote voeten, (met grote voeten kom je weer makkelijk bij de grond) en dan speelt de armlengte ook nog mee. Kan je kind nog niet fietsen dan is het zeker fijn als de voeten goed bij de grond kunnen, maar is het een kleine handige Harry die zo op zijn fiets springt dan kan een maatje groter weer geen kwaad. Wat wij soms doen bij twijfel is eerst een paar maanden een fiets verhuren om te oefenen en als je kind dan goed kan fietsen dan koop je een maat groter. Ons advies is altijd passen. Neem er de tijd voor en koop zeker niet te snel een fietsje.

Hoe lang doe je met een fiets?
Een nog moeilijker vraag om te beantwoorden. Helaas groeien kinderen, maar hoe snel is altijd maar de vraag. Soms doen ze er een jaar mee, maar vaak toch wel 1,5 tot 2,5 jaar.

Ter referentie een aantal gangbare merken:
Alpina Cargo 16inch 13kg €259,-
Alpina Brave 16inch 11kg €259,-
Loekie Alligator 16 inch 11,5kg €249,-
Loekie Booster 16 inch 12kg €169,-
Puky Z8 16 inch 10,9 €180,-

De fietsjes hebben nog geen versnellingen, dus allemaal een zogenaamde singlespeed. Een paar merken hebben de Sram automatix als optie bij een 16 inch fiets.
Hieronder een opsomming van alle lichtgewicht kinderfietsen van 14 inch en 16 inch. Met de belangrijkst kenmerken:

Afbeelding
Afbeelding
Meer info kinderfietsen op http://www.dekleinespaak.nl
Leren fietsen
1 - Loopfiets. Dit begint met een paar pasjes en na verloop van tijd zie je de kinderen de balans vinden op de loopfiets. Dit wil zeggen krachtig afzetten en de beide voeten van de grond. Na verloop van tijd zie je ook hierin weer vooruitgang dus met de voeten los bochten maken, echt hard crossen en hellinkjes afsjezen. Dit is vaak ook het moment dat de echte fiets in beeld komt.
Volgens mij is nooit bewezen dat de loopfiets voor kinderen de opstap is naar een gewone fiets. Ik vraag me dus af wat de wetenschappelijke onderbouwing is. Waarom je stellige beweringen en waarom niet een kind eerst trappen leren op een kinderfiets met afneembare zijwieltjes? Scheelt meteen ook een hoop aanschafkosten.
Volgens mij is nooit bewezen dat de loopfiets voor kinderen de opstap is naar een gewone fiets. Ik vraag me dus af wat de wetenschappelijke onderbouwing is. Waarom je stellige beweringen en waarom niet een kind eerst trappen leren op een kinderfiets met afneembare zijwieltjes? Scheelt meteen ook een hoop aanschafkosten.
Ik heb zelf nog geen opzoekingswerk gedaan naar studies hieromtrent. Zou me niet verbazen als die er wel zijn. Ervaring (zo'n 20 jaar) heeft me geleerd dat kinderen die starten met een loopfiets de overstap naar een 'echte' fiets met pedalen sneller en beter maken en meer controle over de fiets hebben. Er hoeft geen extra fiets aangeschaft te worden, er wordt in de meeste gevallen van een loopfiets 12" overgestapt naar een 16" fiets met pedalen. Als je de voor- en nadelen van een loopfiets 12" afzet tegen een fiets met pedalen en zijwieltjes 12" wint de loopfiets op (bijna?) alle vlakken (tot 4x lichter, handelbaarder, geschikt op meerdere ondergronden, evenwichtgsgevoel wordt ontwikeld...) Ik heb al heel veel kinderen met zijwieltes zien omvallen als ze van een stoeprand afreden...
sonti schreef:Volgens mij is nooit bewezen dat de loopfiets voor kinderen de opstap is naar een gewone fiets. Ik vraag me dus af wat de wetenschappelijke onderbouwing is.
Hoeft ook niet. :wink: De ervaring met mijn zoon leerde me dat de opstap van loopfiets naar fietsen zonder steunwieltjes als vanzelf gaat. Op zijn twee jaar had ie al evenwichtsgevoel en kon hij cruisen met zijn voetjes op het 'voetplankje' van zijn loopfiets. Nog voor hij drie werd, kon hij fietsen op een 14" fiets wat geweldig handig was wanneer we gingen wandelen. We hebben trouwens bijna nooit een buggy nodig gehad. Ik hoefde hem ook niet te leren fietsen. Hij was pedalen gewoon van toen hij in de Weehoo achter mijn fiets zat en evenwicht had hij dankzij dat loopfietsje. Eventjes vasthouden, een duwtje en weg was ie. :D
Op een fiets met steunwieltjes zie je kindjes wanneer ze een bocht nemen 'tegen hangen' wat je bij gewoon fietsen niet doet. De overgang lijkt me dus net moeilijker.

Ondertussen is mijn zoon vijf geworden en kijken we uit naar een 20" fiets (wielmaat uiteraard). We twijfelen tussen een Islabike, Woom en Frog (alhoewel het de Frog wss niet wordt door de lange achtervork).
Pieter.w schreef:WoomBikes.
... Wat verder opvalt aan de fietsen is dat de zit meer rechtop is. En zit het bracket laag bij de grond waardoor kinderen makkelijk met de voeten bij de grond kunnen...
Volgens deze review/vergelijking komt de bracket bij de Woom4 hoger dan die van de Islabike Beinn wat hem interessant maakt om in 't bos te sjezen.
De Islabike Beinn is dan weer lichter dan de Woom4 (maar ook duurder). Leuk hé kiezen... :)
sonti schreef:
Leren fietsen
1 - Loopfiets. Dit begint met een paar pasjes en na verloop van tijd zie je de kinderen de balans vinden op de loopfiets. Dit wil zeggen krachtig afzetten en de beide voeten van de grond. Na verloop van tijd zie je ook hierin weer vooruitgang dus met de voeten los bochten maken, echt hard crossen en hellinkjes afsjezen. Dit is vaak ook het moment dat de echte fiets in beeld komt.
Volgens mij is nooit bewezen dat de loopfiets voor kinderen de opstap is naar een gewone fiets. Ik vraag me dus af wat de wetenschappelijke onderbouwing is. Waarom je stellige beweringen en waarom niet een kind eerst trappen leren op een kinderfiets met afneembare zijwieltjes? Scheelt meteen ook een hoop aanschafkosten.
Hoe stel je je dit onderzoek voor? Mag hoor, maar gezond verstand doet ook wat. (ik zie wat problemen voor een betrouwbare onderzoeksopzet.) Mijn kids, inmiddels boven de 20, hebben heel even zijwieltjes op de fiets gehad. Loopfietsjes waren begin jaren '90 nog niet erg gangbaar. Mijn waarneming van toen: Als je toch valt op een fiets met zijwieltjes maak je een grotere smak dan zonder die zijwieltjes.
Mijn reactie plaatste ik omdat bijv. wijlen Sheldon Brown een heel ander verhaal houdt over leren fietsen. http://www.sheldonbrown.com/teachride.html

Een paar citaten van hem:
For most children, a tricycle is the first step in learning to ride.
En over loopfietsen:
These are a waste of time and money. You can achieve the same effect simply by unscrewing the pedals from a real bicycle.
sonti schreef:Mijn reactie plaatste ik omdat bijv. wijlen Sheldon Brown een heel ander verhaal houdt over leren fietsen. http://www.sheldonbrown.com/teachride.html

Een paar citaten van hem:
For most children, a tricycle is the first step in learning to ride.
En over loopfietsen:
These are a waste of time and money. You can achieve the same effect simply by unscrewing the pedals from a real bicycle.
Zo zie je maar dat zelfs "god" het soms bij het verkeerde eind heeft. Ik heb 3 kinderen leren fietsen, en weet dus dat kinderen met zijwieltjes absoluut niet leren fietsen. Trappen ja, dat wel. Loopfietsje kost trouwens weinig, dus daar hoef je het niet voor te laten.

Mooi overzicht btw! :D
gios schreef:...en weet dus dat kinderen met zijwieltjes absoluut niet leren fietsen. Trappen ja, dat wel..
Dat is leuk dat persoonlijke ervaringen meetellen. Ik heb namelijk leren fietsen met zijwieltjes. Op zekere dag haalden mijn ouders de zijwieltjes eraf, ik op de fiets met ouder meesteunend in de rug en ... ze lieten me los de wijde wereld in. Verre oorden troffen mijn pad.
sonti schreef:
gios schreef:...en weet dus dat kinderen met zijwieltjes absoluut niet leren fietsen. Trappen ja, dat wel..
Dat is leuk dat persoonlijke ervaringen meetellen. Ik heb namelijk leren fietsen met zijwieltjes. Op zekere dag haalden mijn ouders de zijwieltjes eraf, ik op de fiets met ouder meesteunend in de rug en ... ze lieten me los de wijde wereld in. Verre oorden troffen mijn pad.
Good for you. Heb je zelf kinderen(fietsen geleerd)?
Openaf schreef:
di 27 dec, 2016 10:58
sonti schreef:Volgens mij is nooit bewezen dat de loopfiets voor kinderen de opstap is naar een gewone fiets. Ik vraag me dus af wat de wetenschappelijke onderbouwing is.
Hoeft ook niet. :wink: De ervaring met mijn zoon leerde me dat de opstap van loopfiets naar fietsen zonder steunwieltjes als vanzelf gaat. Op zijn twee jaar had ie al evenwichtsgevoel en kon hij cruisen met zijn voetjes op het 'voetplankje' van zijn loopfiets. Nog voor hij drie werd, kon hij fietsen op een 14" fiets wat geweldig handig was wanneer we gingen wandelen. We hebben trouwens bijna nooit een buggy nodig gehad. Ik hoefde hem ook niet te leren fietsen. Hij was pedalen gewoon van toen hij in de Weehoo achter mijn fiets zat en evenwicht had hij dankzij dat loopfietsje. Eventjes vasthouden, een duwtje en weg was ie. :D
Op een fiets met steunwieltjes zie je kindjes wanneer ze een bocht nemen 'tegen hangen' wat je bij gewoon fietsen niet doet. De overgang lijkt me dus net moeilijker.

Ondertussen is mijn zoon vijf geworden en kijken we uit naar een 20" fiets (wielmaat uiteraard). We twijfelen tussen een Islabike, Woom en Frog (alhoewel het de Frog wss niet wordt door de lange achtervork).
Pieter.w schreef:WoomBikes.
... Wat verder opvalt aan de fietsen is dat de zit meer rechtop is. En zit het bracket laag bij de grond waardoor kinderen makkelijk met de voeten bij de grond kunnen...
Volgens deze review/vergelijking komt de bracket bij de Woom4 hoger dan die van de Islabike Beinn wat hem interessant maakt om in 't bos te sjezen.
De Islabike Beinn is dan weer lichter dan de Woom4 (maar ook duurder). Leuk hé kiezen... :)
Beste

Mag ik vragen welke fiets jullie uiteindelijk kozen en wat de ervaringen zijn. Ik ben aan het twijfelen een woom te kopen voor mijn zoon van 2.5j

Dank
Gr
Dieter
Dietdes schreef:
za 19 okt, 2019 18:56
Beste

Mag ik vragen welke fiets jullie uiteindelijk kozen en wat de ervaringen zijn. Ik ben aan het twijfelen een woom te kopen voor mijn zoon van 2.5j

Dank
Gr
Dieter
Sorry voor de late reactie, ik zie nu pas je vraag.
We kozen uiteindelijk voor de Islabike, vooral omwille van de goede ervaringen met de vorige fiets en toegegeven, we zijn ondertussen al aan de 4de Islabike toe, ook omdat we emotioneel gehecht geraakt zijn aan het merk (en filosofie). Hulde aan hun marketingafdeling.
Ongetwijfeld garandeert een frog of woom eveneens veel fietsplezier en bijbehorende trots voor de ouders.
Toevallig al gekozen?
ik vind het sterk en open dat je noemt dat er ook wat mogelijk is met een (plat gezegd:) omgebouwde mountainbike.
ik heb laatst het 38 cm hoge frame van een trek 970 nagemeten en met een frog bike in dezelfde framemaat vergeleken (en ja, de framemaat in de zin van zitbuislengte zegt niet alles) en dat scheelt in de voornaamste maten maximaal een centimeter!
fiets is wel een kilo zwaarder door het stalen frame.

ik wil bij hulpmiddelen (maar dan hulp bienden aan de ouders :D ) toevoegen:
- de Add-bike. is geen kinderfiets, maar is heerlijke (en niet vanaf zadelpen scheef hangende... :cry: ) aankoppelfiets. rijdt heerlijk en geeft heel wat meefietsbeleving.
- de Follow-Me geeft flexibiliteit: een moe kind kan zijn/haar fiets zo inkoppelen en ook voor de ouder rijdt het prima.

leuk topic! groet, hoogframe