Forumupgrade

Mededelingen van de beheerders.
bdr
Forum Lid
Berichten: 520
Lid geworden op: 22 september 2016
x 63

Re: Forumupgrade

Berichtdoor bdr » di 09 jan, 2018 20:47

De forumupgrade heeft niets opgelost, ik kan nog steeds niet met Safari op het forum inloggen.
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor eindgebruiker » di 09 jan, 2018 22:06

eindgebruiker schreef:
ma 08 jan, 2018 22:08
Goed, Safari blijft dus problemen houden. Er kwam een mogelijke workaround binnen: als je inlogt met Safari, en je krijgt het scherm met "network connection lost", klik dan op de Back-toets en probeer het opnieuw.

We horen graag de resultaten.
1 x
Gaele Strootman

jeroenh
Forum Lid
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 april 2012
Locatie: Amersfoort
x 8

Re: Forumupgrade

Berichtdoor jeroenh » di 09 jan, 2018 22:34

Bij mij is er een heel klein beetje veranderd:
- Firefox doet het nog steeds feilloos
- Chrome doet het vrijwel nooit, het is mij 1 keer opeens wel gelukt om in te loggen maar dat was een uitzondering
- Safari lijkt ietsje beter te scoren, de derde keer kwam ik er in
Willen jullie nog steeds ook inlgtijden en ip-adressen om de logs te bekijken?
succes verder!
Jeroen
0 x

bdr
Forum Lid
Berichten: 520
Lid geworden op: 22 september 2016
x 63

Re: Forumupgrade

Berichtdoor bdr » wo 10 jan, 2018 11:01

Back toets doet niets bij Safari.

Chrome werkt hier wel...
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor eindgebruiker » wo 10 jan, 2018 12:17

jeroenh schreef:
di 09 jan, 2018 22:34
Willen jullie nog steeds ook inlgtijden en ip-adressen om de logs te bekijken?
Wel als je problemen hebt met Chrome, want dat is nieuw. Bij Safari hebben we niets kunnen ontdekken in de logs.
1 x
Gaele Strootman

dik5
Forum Lid
Berichten: 986
Lid geworden op: 03 augustus 2005
Locatie: Hillegom
x 19

Re: Forumupgrade

Berichtdoor dik5 » wo 10 jan, 2018 16:47

Het blijft toch tobben met Safari op de I pad :(
Vandaag de hele dag niet kunnen inloggen en nu opeens weer wel :?: :?: :shock:

Dirk
0 x

jeroenh
Forum Lid
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 april 2012
Locatie: Amersfoort
x 8

Re: Forumupgrade

Berichtdoor jeroenh » wo 10 jan, 2018 17:02

Wel als je problemen hebt met Chrome, want dat is nieuw.
Nee hoor dat is niet nieuw, ik had al eerder gemeld dat ik de problemen had met Chrome op de iPad (zelfs op twee met verschilende versies iOS), toen vonden jullie ook daar niets in de logs evenals bij Safari. Na opvragen van loginpagina was er verder niets meer op de server waar te nemen schreef je.

Heb het zojuist (16:59/17:00) nog een paar keer geprobeerd met Chrome vanaf ip 84.83.232.52, maar ik vrees dat het weer hetzelfde is, namelijk niets...
nogmaals succes met het zoeken!
Jeroen
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor eindgebruiker » wo 10 jan, 2018 17:30

Ach ja, je hebt gelijk, dat was de iOS/Webkit-versie van Chrome. Inderdaad niks te zien.
0 x
Gaele Strootman

Jurr
Forum Lid
Berichten: 1065
Lid geworden op: 27 juli 2004
Locatie: In m'n tent.
x 93

Re: Forumupgrade

Berichtdoor Jurr » do 11 jan, 2018 15:48

Hier helaas ook nog niet foutloos. Wel het ingelogd blijven aangevinkt na aanhoudende inlogproblemen.

Nu noemt Safari ’This website was reloaded because a problem occurred’ bovenin het scherm, waaronder het volledig wit blijft. Met op vernieuwen klikken wordt het forum uiteindelijk wel weer zichtbaar.
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor eindgebruiker » do 11 jan, 2018 17:32

Beste Safari-gebruikers, ik heb nog eens iets gewijzigd aan de webserverkant. Zojuist vijf keer zonder problemen ingelogd met Safari op MacOS. Ik hoor graag jullie ervaringen.
0 x
Gaele Strootman

Gebruikersavatar
HansvanderVeeke
Forum Lid
Berichten: 3398
Lid geworden op: 28 oktober 2007
Locatie: Baflo (Groningen)
x 101
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor HansvanderVeeke » do 11 jan, 2018 17:35

Ik ook vijf keer zonder problemen :lol:

Het lijkt verbeterd te zijn.
0 x
Hans - Blog en website.

dik5
Forum Lid
Berichten: 986
Lid geworden op: 03 augustus 2005
Locatie: Hillegom
x 19

Re: Forumupgrade

Berichtdoor dik5 » do 11 jan, 2018 19:03

Heb mij eerst uigelogd en daarna weer ingelogd, het werkte

Dirk
0 x

jeroenh
Forum Lid
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 april 2012
Locatie: Amersfoort
x 8

Re: Forumupgrade

Berichtdoor jeroenh » do 11 jan, 2018 20:40

Beste Safari-gebruikers, ik heb nog eens iets gewijzigd aan de webserverkant. Zojuist vijf keer zonder problemen ingelogd met Safari op MacOS. Ik hoor graag jullie ervaringen.
Maak daar Safari en Chrome van :D
Daarmee gaat het nu ook zonder problemen (3x geprobeerd).
dank!
Jeroen
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor eindgebruiker » do 11 jan, 2018 20:45

De vervelendste problemen in de IT zijn problemen die onregelmatig optreden. De afgelopen tijd bleek dat onze site niet goed werkte, maar alleen met Safari, en alleen met het versturen van webformulieren, en alleen met HTTPS, en alleen af en toe.

Wat blijkt? Als een browser bij onze webserver aanklopt en vraagt om een pagina, zegt onze webserver: hallo, hier is de pagina, en ik blijf nog even aan de lijn voor het geval je nog meer nodig hebt, icoontjes of andere bestanden of zo, en over twee seconden hang ik echt op.

De meeste browsers snappen dat van die twee seconden, en kloppen na die tijd gewoon opnieuw aan. Maar blijkbaar heeft Safari in bepaalde gevallen moeite de juiste tijd bij te houden, waardoor de webserver al heeft opgehangen, terwijl Safari denkt nog gewoon in gesprek te zijn. Vandaar het bericht "The network connection was lost". En vandaar dat we op de webserver geen idee hadden wat er aan de hand was.

We hebben het nu opgelost door de webserver tegen Safari te laten zeggen: na elke vraag hang ik op. Dan hangt Safari na elk verzoek uit eigen beweging vanzelf op en klopt opnieuw aan.

Voor gebruikers van Safari (en op Safari gebaseerde browsers zoals Chrome op iOS) zal de website nu een tikkeltje langzamer zijn, maar ik denk niet dat je daar in de praktijk veel van zult merken. En anders mag je bij Apple klagen ;-)
1 x
Gaele Strootman

Gebruikersavatar
PeterVanRijn
Forum Lid
Berichten: 691
Lid geworden op: 28 oktober 2008
Locatie: Dordrecht
x 62
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor PeterVanRijn » do 11 jan, 2018 20:56

Ik zou nu graag een plusje plaatsen, +1 dan maar.
Knap gevonden, goed uitgelegd, klasse!
1 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:

Re: Forumupgrade

Berichtdoor eindgebruiker » vr 12 jan, 2018 12:35

Er kan ook weer geplust worden.

Volgens mij hebben we alles nu wel weer redelijk werkend.
8 x
Gaele Strootman

Friso*
Forum Lid
Berichten: 984
Lid geworden op: 28 juni 2014
Locatie: Noord-Holland
x 42

Re: Forumupgrade

Berichtdoor Friso* » vr 12 jan, 2018 13:04

Mooi dat het weer werkt, hartelijk dank!
0 x

bdr
Forum Lid
Berichten: 520
Lid geworden op: 22 september 2016
x 63

Re: Forumupgrade

Berichtdoor bdr » vr 12 jan, 2018 16:42

eindgebruiker schreef:
do 11 jan, 2018 20:45
De meeste browsers snappen dat van die twee seconden, en kloppen na die tijd gewoon opnieuw aan. Maar blijkbaar heeft Safari in bepaalde gevallen moeite de juiste tijd bij te houden, waardoor de webserver al heeft opgehangen, terwijl Safari denkt nog gewoon in gesprek te zijn. Vandaar het bericht "The network connection was lost". En vandaar dat we op de webserver geen idee hadden wat er aan de hand was.
Vandaar dat de webserver, en niet Safari, de connectie afsloot (TCP RST). Als ik het goed begrijp een rare hutsepot van TLS, HTTP Keep-Alive and HTTP POST?

Ik vind het wel nog altijd raar dat dit probleem alleen bij wereldfietser.nl opdook, maar ik ben in ieder geval blij dat het terug werkt.
0 x

Gebruikersavatar
Berger
Forum Lid
Berichten: 1071
Lid geworden op: 12 maart 2009
Locatie: Delft
x 51

Re: Forumupgrade

Berichtdoor Berger » vr 12 jan, 2018 17:45

Ik kan weer plussen! Mooi werk. Komen 14 feb de hartjes terug? :lol:
0 x
All work and no play, is no fun at all...

Gebruikersavatar
Leon
Forum Lid
Berichten: 15825
Lid geworden op: 28 februari 2003
Locatie: Maastricht
x 655

Re: Forumupgrade

Berichtdoor Leon » za 13 jan, 2018 16:30

Ik zie op de windows desktop plusjes en op de androidtelefoon hartjes. Geef je iemand een plusje dan denkt die meteen dat er meer aan de hand is :oops:
0 x
De kern van alle milieuproblemen is niet zo zeer dat we iets moeten doen maar meer dat we iets moeten laten.


Terug naar “Mededelingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron