Probleem 'verbinding verbroken' met forum.

Mededelingen van de beheerders.
bast1aan
Forum Lid
Berichten: 686
Lid geworden op: 11 mei 2003
Locatie: Houten
x 69
Contacteer:
Zorg ervoor dat er https voor de link staat in de ipad, misschien werkt het dan wel.
0 x

Gebruikersavatar
Eric op de Fiets
Forum Lid
Berichten: 1936
Lid geworden op: 21 januari 2005
Locatie: Gelderland
x 70
Contacteer:
.
Laatst gewijzigd door Eric op de Fiets op do 28 dec, 2017 23:52, 1 keer totaal gewijzigd.
0 x
Yesterday's Music Today beluister je op DaCosta Radio 24/7 met de beste disco, funk & dance classics!

ErikB81
Forum Lid
Berichten: 224
Lid geworden op: 24 maart 2013
x 15
Als oud helpdesker: kan je niet snel de complete php code recursive 'grep'pen op hardcoded 'http://'? En dan softcoden via een PHP global?
0 x

Gebruikersavatar
Eric op de Fiets
Forum Lid
Berichten: 1936
Lid geworden op: 21 januari 2005
Locatie: Gelderland
x 70
Contacteer:
.
Laatst gewijzigd door Eric op de Fiets op do 28 dec, 2017 23:52, 1 keer totaal gewijzigd.
0 x
Yesterday's Music Today beluister je op DaCosta Radio 24/7 met de beste disco, funk & dance classics!

ErikB81
Forum Lid
Berichten: 224
Lid geworden op: 24 maart 2013
x 15
Nee, sorry Eric, dit was vooral bedoeld voor de forumbeheersers. Het klinkt alsof er niet-https hardlinks in de code zitten, óf de gebruikers worden geïdentificeerd met een ip-adres, wat niet werkt als je van netwerk (wifi/mobiel) wisselt.

Edit: oh nee, nogmaals sorry, die was niet voor jou, Eric.
Edit2: ik probeer te helpen, maar kan soms bot overkomen.
0 x

Gebruikersavatar
Eric op de Fiets
Forum Lid
Berichten: 1936
Lid geworden op: 21 januari 2005
Locatie: Gelderland
x 70
Contacteer:
.
Laatst gewijzigd door Eric op de Fiets op do 28 dec, 2017 23:52, 1 keer totaal gewijzigd.
0 x
Yesterday's Music Today beluister je op DaCosta Radio 24/7 met de beste disco, funk & dance classics!

Gebruikersavatar
HansvanderVeeke
Forum Lid
Berichten: 3398
Lid geworden op: 28 oktober 2007
Locatie: Baflo (Groningen)
x 101
Contacteer:
ErikB81 schreef:Nee, sorry Eric, dit was vooral bedoeld voor de forumbeheersers. Het klinkt alsof er niet-https hardlinks in de code zitten, óf de gebruikers worden geïdentificeerd met een ip-adres, wat niet werkt als je van netwerk (wifi/mobiel) wisselt.

Edit: oh nee, nogmaals sorry, die was niet voor jou, Eric.
Edit2: ik probeer te helpen, maar kan soms bot overkomen.
Bedankt, alle hulp wordt gewaardeerd.
Ik geef het door aan de belanghebbenden.
1 x
Hans - Blog en website.

SanderNL
Forum Lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 29 april 2009
Locatie: Wijk bij Duurstede
x 21
ErikB81 schreef:Als oud helpdesker: kan je niet snel de complete php code recursive 'grep'pen op hardcoded 'http://'? En dan softcoden via een PHP global?

Zojuist even gekeken waar nog http://.*wereldfietser staat en dat is in ieder geval nergens meer in de template en config bestanden die in gebruik zijn.

Een bron van problemen waar we mee kampen is dat de software meerdere mappen diep staat en daardoor zijn er op meerdere niveaus htaccess rewrites die cumulatief werken. Daarnaast creëert de hostingsoftware automatisch extra rewrite regels. Er bestaat ook nog een kans dat de rewrites van de website en het forum invloed op elkaar hebben. Daarom zijn we nu aan het testen of het een oplossing is om het forum te verplaatsen van

Code: Selecteer alles

https://www.wereldfietser.nl/phpbb/
naar

Code: Selecteer alles

https://forum.wereldfietser.nl/phpbb/*
Dat levert voor zover ik nu kan beoordelen in ieder geval minder vreemde toevoegingen in de urls op. Dat kan in ieder geval een deeloplossing zijn.

Daarmee lijkt het probleem met de plusjes nog niet opgelost te zijn overigens, maar als we zeker weten dat er geen verdere rewrite regels in de weg zitten, dan zouden we weer een specifieke rewrite kunnen opnemen voor deze extensie.

Voor de mensen die deze abracadabra niet snappen: dat is volkomen begrijpelijk ;-)

Mocht iemand thuis zijn in het schrijven van rewrite regels, dan houden we ons aanbevolen.
0 x

ErikB81
Forum Lid
Berichten: 224
Lid geworden op: 24 maart 2013
x 15
Ik haat rewrites, maar ik wil er best even naar kijken. De server config is ook handig om te zien, aangenomen dat je op een shared server zit waar 'AllowOverride None' gedefinieerd is i.v.m. security.
0 x

SanderNL
Forum Lid
Berichten: 127
Lid geworden op: 29 april 2009
Locatie: Wijk bij Duurstede
x 21
Dat zou heel fijn zijn Erik. Ik maak een kopie van de belangrijkste bestanden en dan stuur ik je een PM. Kun je daar denk je wat mee? Of heb je toegang nodig tot onze server?
0 x

jeroenh
Forum Lid
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 april 2012
Locatie: Amersfoort
x 8
Net als Erikopdefiets krijg ik deze meldingen:
“Er is geen internetverbinding beschikbaar
Probeer het volgende:
Schakel de vliegtuigmodus uit
Schakel mobiele data of wifi in
Controleer het signaal in je omgeving”
(maar dan in het engels, met een dinosaurus plaatje), terwijl de internetverbindign gewoon actief is, niets aan de hand, behalve dit inloggen
Dit is echter alleen het geval op een iPad met Chrome als browser (op twee iPads getest met verschillende veries iOS), als ik het met Firefox Focus probeer op dezelfde iPad gaat het goed, net als op Windows, en MacOS
Zojuist getest om 22:56 - 22:57, eerst 3 of 4 keer met Chrome en dus fout, daarna met Firefox Focus OK, ip adres
86.91.180.190
Kunnen julie hier wat mee?

gr Jeroen
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:
Met Chrome? Niet met Safari?
0 x
Gaele Strootman

jeroenh
Forum Lid
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 april 2012
Locatie: Amersfoort
x 8
met Chrome EN Safari, zojuist nog even gechecked 8:39 Safari, vlak daarna nog een keer met FirefoxFocus dat ging weer OK, zelfde ip adres
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:
Dankjewel jeroenh.

In de logbestanden zie ik dat je met FirefoxFocus de loginpagina opvraagt, waarna de logingegevens worden verstuurd (de gegevens zelf zie ik niet, maak je niet ongerust). Vervolgens wordt je doorgestuurd naar het Forumoverzicht.
Met Safari en Chrome wordt de loginpagina opgevraagd. Daarna blijft het stil. Als er al iets wordt verstuurd, komt het niet aan op de webserver. Er zijn ook geen foutmeldingen aan de webserverkant.

We zoeken verder.
0 x
Gaele Strootman

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:
Bijzonder dat het met FirefoxFocus wel lukt. Op iOS zijn Safari, Chrome en Firefox alledrie op dezelfde web-engine (Webkit) gebaseerd.
0 x
Gaele Strootman

jeroenh
Forum Lid
Berichten: 208
Lid geworden op: 21 april 2012
Locatie: Amersfoort
x 8
Tja, daarom heb ik mij altijd verre gehouden van websites en dergelijke, al die verschillende browsers, os’sen, schermformaten enzo, teveel verschillende factoren om rekening mee te houden :D
Heb nog wel even gekeken of ik andere websites waar je moet inloggen met Chrome kan benaderen, bij Ridewithgps inloggen lukt zonder problemen. Er lijkt dus toch ergens iets in deze website te zitten wat ervoor zorgt dat het op een iPad met sommige browser niet helemaal lekker gaat. De browser ervaart geen connectie op dat moment en kan dus ook niets versturen wat bij de webserver hoort uit te komen, klinkt wel logisch. Bij een reload kom je ook weer gewoon op de inlogpagina zonder gegevens. Je zou dan misschien eigenlijk de logs (of via sniffer het netwerkverkeer) vanaf de iPad moeten bekijken, maar daar heb ik geen tijd voor, misschien iemand anders?
Succes met deze puzzle!
0 x

eindgebruiker
Forum Lid
Berichten: 1790
Lid geworden op: 04 augustus 2002
Locatie: Amsterdam
x 136
Contacteer:
Met een iPhone/iPad is het ook lastig debuggen. Mocht er iemand met technische kennis en een Mac naar willen kijken: open in Safari in het menu Develop > Show Web Inspector, en kies de Network tab (https://support.apple.com/guide/safari/ ... i20948/mac). We zijn benieuwd wat er gebeurt met de POST-request als je het loginformulier hebt ingevuld en op "Aanmelden" klikt.
Volgende week kan ik een collega met een Mac vragen.
0 x
Gaele Strootman

dik5
Forum Lid
Berichten: 986
Lid geworden op: 03 augustus 2005
Locatie: Hillegom
x 19
Ik kan nu weer inlogen met safari op de i pad met de meest recente versie van IOS :D


Dirk
0 x

Ome Kor
Forum Lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 mei 2009
x 3
Ik gebruik ook de nieuwste versie van iOS en het is ongeveer 60-70% kans dat het niet lukt met mijn iPhone of iPad. Het uitzetten van mijn content blokker heeft zo te zien geen effect.
0 x

Han Doek
Forum Lid
Berichten: 268
Lid geworden op: 05 oktober 2015
x 31
Heb het ook regelmatig als ik op WiFi zit. Op 4G zojuist geen probleem.
0 x


Terug naar “Mededelingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron