Probleem 'verbinding verbroken' met forum.

Er zijn op dit moment wat problemen met het forum.
Je krijgt hierbij meldingen als:

...can't open the page:
ucp.php?mode=login because the server
unexpectedly dropped the connection.

of
... kan de pagina niet openen omdat de netwerkverbinding verbroken is.

Deze fouten komen bij mij veel voor op de Iphone en IPad (Safari). Als ik via 3G/4G ga doet hij het wel. Via de wifi doet hij het niet. (Maar soms ook weer wel :roll: )
Ook onder Windows krijg ik, meer dan anders, soms een melding en moet ik verversen.

Het probleem lijkt op wat hier beschreven is: https://genius.appletips.nl/discussion/ ... e-websites

We zijn er mee bezig. Het is nog niet helder waaraan het ligt. Zodra er meer bekend is, zal ik het hier plaatsen.

[En ja, ik snap dat als mensen niet op het forum komen, ze dit niet kunnen lezen.]
Met mijn vaste PC geen enkel probleem. Ik zie de WF prima op het scherm.
Is het misschien vanwege de Kerstdrukte dat het netwerk en de ether overbelast raakt?
Ook geen problemen vanaf mijn Android tablet. De site werkt als een zonnetje.
Het probleem lijkt met name voor te komen bij apparaten met iOS, dus Apple.

We hebben nog geen oplossing. Op mijn iPad werkte het jaren als een zonnetje maar sinds kort moet ik vaak meerdere keren proberen voor iets lukt.
Inderdaad, Ipad en Iphone ga/geven hier ook problemen. Ik kon niet meer inloggen om te reageren. Misschien heeft het met de laatste IOS update te maken?
Nieuwste versie iOS op mijn iPad, geen probleem.
Ik zie dat het forum aan het migreren is naar https. Lijkt me goede zaak. Gevolg is dat de automatische inlogsessies wel verdwijnen en dat je opnieuw moet inloggen.

Een ander mogelijke oorzaak is dat het forum soms onder https://www.wereldfietser.nl/phpbb/ geserveerd wordt en soms onder https://www.wereldfietser.nl/www//phpbb/ dat lijkt me ook potentieel problemen geven? Dat hoort normaliter uniform te zijn. Misschien iets om te fixen?

Groeten, Bastiaan
Op de achtergrond is hard gewerkt om dit probleem op te lossen. Kudos voor Gaele en Sander die hier best wel veel van hun vrije tijd in hebben gestopt.

Ik kan inmiddels weer inloggen met de iPhone en de iPad.
Mocht je nog problemen hebben zou je dat dan hier willen melden?
Nog een hoop kudos van mij erbij. Na een maandje aanmodderen gaat het weer als een zonnetje via de iPhone. Dank jullie wel!
Hier lijkt ook alles weer goed te werken qua inloggen. De plusjes doen het overigens nog niet.
fietsjunks schreef:Hier lijkt ook alles weer goed te werken qua inloggen. De plusjes doen het overigens nog niet.
Plusjes doen het idd nog niet. Wel erg fijn om als Brabander de woorden ajax en fout in een zin te zien. :lol:
gios schreef: Wel erg fijn om als Brabander de woorden ajax en fout in een zin te zien. :lol:
Ik krijg behoefte aan een minnetje. :lol:
Ik kan nog steeds niet inloggen met Safari, Chrome lukt wel. Aan mijn setup is niets veranderd, het probleem treedt ook alleen maar bij wereldfietser.nl op... (Safari 11.0.2 op Mac OS X 10.11.6)
Inloggen via mijn telefoon (Android) gaat probleemloos. Maar als ik via Internet Explorer 11 wil inloggen vanaf mijn werkplek dan moet ik 2 tot 3 pogingen doen om een pagina te kunnen opvragen. Uiteindelijk krijg ik hem te zien; het kost alleen veel moeite.
Ik zal thuis nog kijken hoe mijn Linux ijskast het er vanaf brengt.
Dit berichtje schrijf ik op mijn werk :oops: met IE 11, ik ervaar geen problemen.
Voor wie nog inlogproblemen heeft: ga naar https://www.whatismyip.com, noteer je IP-adres, en geef dit door tezamen met - zo nauwkeurig mogelijk - het tijdstip waarop je probeerde in te loggen.
Doorgeven kan hier of via het contactformulier (kies bij Onderwerp: Webmaster (technisch)).

Aan de plusjes wordt nog gewerkt.
Kudos; roem en faam
Ben geen ICT-persoon en heb het even opgezocht. :oops: :lol:
Fijn dat deze kudos uitgedeeld zijn in dit draadje!
Net geprobeerd weer een plusje uit te delen. Maar weer: "ajax = fout". Voelt als weer een gemiste strafschop... Zou leuk zijn als de technische staf de spelers weer in staat stelt om een plus op het scoreboard te plaatsen. Overigens ben ik al blij dat lezen en schrijven het gewoon doet hoor...

Hans
Als ik naar www.wereldfietser.nl/phpbb/index.php ga in mijn browser, blijft de browser op "Not-secure" http staan en ben ik niet ingelogd. Als ik naar andere forum onderdelen ga, redirect ik naar https en ben ik wel ingelogd. Misschien gaat hier nog iets fout.
Die http://www.wereldfietser.nl/phpbb/index.php staat in mijn bookmarks omdat hier altijd naartoe werd verwezen vanuit het forum zelf voor de forum index.
.