Koopadvies speed pedelec

Hallo,

Ik zoek een forenzenfiets, speed bike (dus snelheid 45 km / u). Het gaat om een afstand van 25 à 30 km enkele rit. De gewone fiets gebruiken voor deze rit is om verschillende redenen geen optie.

Ik twijfel erg tussen enkele modellen. Graag jullie mening over welke de voor- en nadelen zouden kunnen zijn van de modellen die ik overweeg.

(Ik weet dat het hier geen e-bike forum is, maar ik ben zelf een vakantiefietser en vind het belangrijk dat de fiets goed rijdt, goede onderdelen heeft, enz. Op een e-bike forum kom je ander soort fietsliefhebbers tegen, denk ik. Suggesties voor goede e-bike fora zijn anders ook welkom).

Ik wil graag:
- een derailleur (loopt goed en voor een rohloff heb ik het budget niet, en nuvinci geeft weerstand)
- goede batterij/vermogen motor waarmee je ver komt,
- hydraulische remmen (ik ken velgremmen heel goed, met schijfremmen heb ik geen ervaring),
- een sportieve zit vind ik belangrijk (op mijn vakantiefiets staat het zadel even hoog als het stuur)
- mixte/trapez frame
- ik ben bezorgd om het comfort (geen verende zadelpen/voorvork op sommige modellen?) Op mijn vakantiefiets heb ik niks verend, en daar hou ik van, maar ik heb al vaak met gewone e-bikes gereden en de schokken vind ik erg hinderlijk.


Modellen die ik overweeg:

Gazelle CityZen Speed
https://www.gazelle-fietsen.be/fietsen/cityzen-speed/

Victoria e-Spezial 10.7
http://www.victoria-fahrrad.de/nl/model ... zial-10-7/

Riese und Müller Charger touring HS mixte (beperkt leverbaar tot eind 2017)
https://www.r-m.de/nl/e-bike/charger-mi ... Z17_040205

Riese und Müller New Charger touring HS mixte (vanaf eind 2017)
https://www.r-m.de/nl/e-bike/new-charge ... 8_04030608

(en was al afgevallen van mijn lijstje maar toch...
Batavus Razer Turbo
https://www.batavus.nl/elektrische-fiet ... -turbo.htm )
Het antwoord is simpel, geen gazelle zij hebben te weinig ervaring met speedpedelec, ik zou zondermeer voor een R&M gaan , heb er veel ervaring mee, in het verleden een paar honderd van verkocht. Zij zijn de grootste en hebben veel ervaring met SP , wel 500 watt accu nemen. Als je goed zoekt kun je in deze tijd van het jaar tegen een strakke aanbieding aanlopen.
Wat is je budget ? De nieuwe Trek is ook een hele mooie SP.
Wordt even lid van deze groep op facebook. Vind je veel gebruikers en heel veel info!
https://www.facebook.com/groups/1282296218454509
Dank voor de info!
Als je geld hebt: http://stromerpedelec.nl

Reken er in ieder geval niet op dat je met de meeste Speedpedelecs langdurig 45 km/uur kan rijden als kruissnelheid zonder zeer hard mee te trappen.

Met wat zoeken zijn er soms tweedehandskoopjes te doen van recente fietsen verkocht door b.v. mensen met gezondheidsproblemen (waardoor ze niet meer kunnen fietsen) of verandering van werk (waardoor ze de fiets niet meer nodig hebben/kunnen gebruiken). Een oud SP zou ik nooit tweedehands kopen, maar er is wel goed tweedehandsspul te vinden.

Renaat
Wat dacht je van de Riese & Muller Touring HS. Behoort tot een wat andere (lagere) prijscategorie dan de Charger. Op de Touring HS rijd ikzelf sinds mei dit jaar mee naar mijn werk, ca. 27 km enkele reis. Snelle fiets, maar met verende voorvork. Ik heb niet het idee dat deze voorvork iets toevoegt, hoewel ik het idee wel okee vind. (Als je met kruissnelheid van ca. 40 km rijdt, dan kunnen de klappen van drempels, kuiltjes e.d. wel tegenvallen.) Deze fiets kan ik je op basis van eigen ervaring aanbevelen!
BlijDatIkFiets schreef:Wat dacht je van de Riese & Muller Touring HS.
Die zie ik er niet meer tussen staan... wel verschillende varianten die een touring HS versie hebben. Staat er misschien nog iets tussen in jouw model?
Je hebt gelijk, ik was niet volledig. Ik heb de R & M Roadster Touring HS