Medicijnen laten opsturen

Gezondheid, veiligheid, verzorging en voeding. Prettig op fietsvakantie en weer heelhuids terugkomen.
ceeskamp
Forum Lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 03 september 2017
x 2

Medicijnen laten opsturen

Berichtdoor ceeskamp » do 22 feb, 2018 14:19

In het verleden maakte ik middellange reizen en daarbij nam ik medicijnen mee.
Nu ben ik met pensioen en zou ik een lange reis willen maken van een jaar of meer en ook dan heb ik medicijnen nodig.
Heeft iemand ervaring met het laten opsturen van medicijnen. Post restante, of naar een bekend adres, of zelfs naar een ambassade o.i.d. Je weet van te voren niet waar en wanneer je ergens bent. Maar mogelijk is er een mechanisme, of protocol dat je kunt volgen. Alle ideeën zijn welkom. Wie weet er iets? Alvast dank voor de reacties.
Groet Cees
0 x

Travelmaster
Forum Lid
Berichten: 4971
Lid geworden op: 06 augustus 2012
x 160
Uit onwetendheid: is meenemen voor een jaar geen optie?
0 x

Gebruikersavatar
Martin E. van Doornik
Forum Lid
Berichten: 4248
Lid geworden op: 08 augustus 2007
Locatie: Westernieland (Gr.)
x 184
Ik ben in bezit van een geel Europees medisch paspoort (te bevragen bij je huisarts). Daarin staan de medicijnen beschreven. Misschien kun je ermee bij de plaatselijke apotheek komen. Maar ook voor als je onderweg wat overkomt en je niet aanspreekbaar bent?

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/di ... poort.html
0 x

Gebruikersavatar
rockhopper
Forum Lid
Berichten: 478
Lid geworden op: 10 juni 2015
x 32
De plek om dit goed na te vragen is bij je zorgverlener, meestal je apotheek of ziekenhuis met daarnaast de verzekering, want deze mag/moet/behoort? het te vergoeden.
Ik weet dat er bepaalde garanties gegeven kunnen worden voor bepaalde medicijnen in bepaalde omstandigheden, maar hoe dat tegenwoordig zit met alle besparingen en manieren om onder uitbetaling uit te komen is me niet duidelijk. Maar het voorbeeld waar ik op doel is dat toen ik meen klm garandeerde medicijn xx binnen 24 op iedere plek ter aarde zou kunnen leveren. (beetje vaag ik weet het)

Je zou natuurlijk ook kunnen proberen te regelen dat je arts een wereld-recept meegeeft zodat je dingen lokaal zou kunnen halen. Maar dan zul je misschien achter het net vissen als het weer niet leverbaar is. Dit zal afhangen van het soort medicatie.
0 x

Gebruikersavatar
Berger
Forum Lid
Berichten: 1071
Lid geworden op: 12 maart 2009
Locatie: Delft
x 51

Re: Medicijnen laten opsturen

Berichtdoor Berger » do 22 feb, 2018 16:29

Een pakket met bijvoorbeeld fietsonderdelen is bij mij nog nooit een probleem geweest, zowel post restante als naar een hotel. Maar van medicijnen kan ik mij goed voorstellen dat die zomaar ergens bij de douane blijven hangen.

Het is natuurlijk nogal afhankelijk van het soort medicatie, maar misschien vrienden, familie, kennissen et. die toevallig in de buurt komen inschakelen?
0 x
All work and no play, is no fun at all...

Kikitjah
Forum Lid
Berichten: 212
Lid geworden op: 14 mei 2010
Locatie: Brussel (België)
x 1
Contacteer:

Re: Medicijnen laten opsturen

Berichtdoor Kikitjah » do 22 feb, 2018 20:43

Toen ik mijn reis van 15 maanden ging ondernemen, had ik medicatie mee voor het eerste halfjaar. Het plan was dat mijn partner nadien "op bezoek" ging komen en de rest van de medicatie zou meenemen.

Mijn dokter had een attest in het Engels geschreven met alle medicatie op die ik moet nemen en/of medicatie die ik mee heb genomen. Ik had een attest en mijn partner had er twee. ééntje zou hij bij zich in handbagage houden en de andere in zijn ruimbagage, voor als de douane zijn tas zou bekijken. Ik had dan nog een briefje geschreven waarin ik hem toestemming geef om de medicatie voor mij mee te nemen, vergezeld van een kopie van mijn identiteitskaart. Verder helpt volgens mij om de originele aankoopbewijzen bij te houden en medicatie in originele doosjes houden.

Mijn reis is uiteindelijk vroeger stopgezet, dus hebben we het nooit echt uitgetest.

Succes!
0 x
Love the life you live and live the life you love! :)

Gebruikersavatar
Leon
Forum Lid
Berichten: 16010
Lid geworden op: 28 februari 2003
Locatie: Maastricht
x 681

Re: Medicijnen laten opsturen

Berichtdoor Leon » do 22 feb, 2018 21:01

Het hangt ook nogal van de middelen en de bestemmingen af, van landen waar alles mag tot de doodstraf op Ritalin. Googelen op medijnen verzenden buitenland levert ook wat info.
Laatst gewijzigd door Leon op vr 23 feb, 2018 22:04, 1 keer totaal gewijzigd.
0 x
De kern van alle milieuproblemen is niet zo zeer dat we iets moeten doen maar meer dat we iets moeten laten.

hoogframe
Forum Lid
Berichten: 753
Lid geworden op: 29 september 2012
x 42

Re: Medicijnen laten opsturen

Berichtdoor hoogframe » vr 23 feb, 2018 19:26

misschien eens bij een wielerploeg informeren... 8) :lol:

wat zegt je huisarts?
wat staat er op een site van bijvoorbeeld het ministerie van Buitenlandse Zaken of het Havenziekenhuis in Rdam (die veel weten over inentingen en misschien ook wel hierover)?

en stel je mogelijk de vraag (of bespreek met je huisarts): gaat het om medicatie die ik al die tijd onveranderd (medicijn, dosering, vorm van inname) moet blijven gebruiken?

succes en met groet! hoogframe
0 x

Gebruikersavatar
Marco Meijerink
Forum Lid
Berichten: 2546
Lid geworden op: 21 mei 2002
Locatie: Krimpen aan den IJssel
x 198
Contacteer:
Hallo Cees,
Opsturen van medicijnen is erg lastig en wel om drie redenen:
1. Medicijnen op recept hebben altijd de koppeling nodig tussen de gebruiker en het recept en het medicijn.
2. Vervoer per vliegtuig gaat in het vrachtruim. Over het algemeen zijn de condities in het vrachtruim niet goed genoeg voor het vervoer van medicijnen (te koud, etc). Uiteraard afhankelijk van de medicijnen die je wilt vervoeren.
3. Ik ga er even vanuit dat de medicijnen voor jou van levensbelang zijn (is bij ons wel het geval) en het risico om het niet te ontvangen is voor ons te groot.

Wij hebben door 88 landen gefietst en onze ervaring is dat veel medicijnen toch wel te verkrijgen zijn. Vaak in een andere verpakking, onder een andere naam en soms in een andere samenstelling.

Wij hebben het tijdens onze reizen als volgt gedaan:
1. Door het ziekenhuis internationale recepten laten schrijven met daarop ook de Latijnse naam.
2. Met de fabrikant contact opgenomen en een wereldwijde lijst ontvangen met daarin een overzicht waar van de medicijnsoorten per land.
3. Van de fabrikant een lijst ontvangen van apotheken per grote stad waar het medicijnen zeker te verkrijgen was.
4. Van de fabrikant een lijst ontvangen van alle kantoren in het buitenland. Mocht het echt fout gaan dan konden we daar aankloppen.

Hoop voorbereiding. Hoe ging het in de praktijk?
Verrassend goed. Elke hoofdstad had een goede apotheek (ook in landen in Afrika, etc) waar medicijnen onder goede condities bewaard worden. Meestal was dat in de wijk met de ambassades. Je kan ook een ambassade inlopen en advies vragen waar de beste apotheek is.
Het verkrijgen van de medicijnen was eenvoudig. Ik heb nog nooit een recept moeten laten zien. Heel anders dan in Nederland. Uiteraard moet je dan wel betalen maar ach, dat een kleine prijs vergeleken met je laatste adem uitblazen. Je kan het later wel weer declareren uiteraard.

Veel succes,
Marco
0 x
lismarq - explore the world
Fietsen, rennen, klimmen, varen. Naar buiten!

Gebruikersavatar
Martin E. van Doornik
Forum Lid
Berichten: 4248
Lid geworden op: 08 augustus 2007
Locatie: Westernieland (Gr.)
x 184
Deze „Apoteket Hjärtat" in Hagfors, Zweden (vertaald: apotheek 't Hartje), daar ben ik wel een paar keer geweest, bijv. voor paracetamol toen ik daar in 2011 mijn been heb gebroken en uit het ziekenhuis van Karlstad thuiskwam (daar bedoel ik ons tweede huis in Zweden mee) en ook voor mijn hartmedicijnen op vertoon van mijn reeds genoemde EU-medicijnenpaspoort. Geen probleem. Wel betalen en de nota achteraf naar Menzis opgestuurd en ik kreeg het bedrag terug.
Denk erom: paracetamol is in Nederland gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, maar in het buitenland vaak alleen via de apotheek. Om te beginnen in België al.

https://www.google.nl/maps/@60.0343496, ... 312!8i6656
0 x

piviets
Forum Lid
Berichten: 115
Lid geworden op: 19 januari 2015
x 14

Re: Medicijnen laten opsturen

Berichtdoor piviets » za 24 feb, 2018 22:30

Wij zijn inderdaad de wereld rond gefietst in 2016/17 waarbij mijn partner meervoudig gehandicapt is. Waar een wil is is een fietspad maar dit was een hele kluif. Als je er belang bij hebt kan ik je een telefoon nr. geven daar het verhaal niet binnen een forum zou passen qua -reakties van gezonde mensen -legaliteit -privacy.
We wilden het als pagina aan onze website toevoegen maar dat is er nooit van gekomen. Wij konden toendertijd inderdaad niets bruikbaars vinden zoals nu nog steeds.
Maar......succes gewenst, groetjes Pier.
0 x


Terug naar “Gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron