Inentingen Noord- en Noordoost-Europa

@Leon; als het om Borrelia Burgdorferi gaat (geen vaccin tegen), vind je getallen van 20-30% van de teken die de spirocheet bij zich dragen, en getallen van rond 4% van de bevolking in Duitsland en andere Oost/Noord-Europese landen die seropositief zijn voor Borrelia.
Wat dat zegt over het risico als fietser is deels voer voor discussie en ook afhankelijk van wat je persoonlijk een hoog dan wel een laag risico vindt.
Zoals eerder werd geschreven hierboven is alles sterk afhankelijk van je 'gedragingen' in de natuur. Lekker door het gras rollen tussen de struiken of met hotelbagage per racefiets over het asfalt van terras naar terras...
[quote="Georg"
Zoals eerder werd geschreven hierboven is alles sterk afhankelijk van je 'gedragingen' in de natuur. Lekker door het gras rollen tussen de struiken of met hotelbagage per racefiets over het asfalt van terras naar terras...[/quote]
Recente publicatie spreekt van 1,5 miljoen mensen die jaarlijks in Nederland door een teek worden gebeten. Dat kan gewoon in je eigen achtertuintje zijn of terwijl je wandelt in een plaatselijke plantsoen. Je hoeft echt al niet meer de struiken in en van 'gebaande' paden af te wijken. Dat was misschien vroeger zo.
2% van die 1,5 miljoen mensen krijgt de ziekte van Lyme. Dat aantal stijgt. Evenals het aantal ziekten dat een teek kan overbrengen. Een derde van de tekenbeten gebeurt in de achtertuin!
Als het boven de 5 graden wordt zijn teken actief.
Dus controleer je kleding en je lijf na een dagje in het groen. En ja, ook na een middagje wroeten in je stadstuintje. Ook in de winter. Althans wees voorbereid.