ervaringen over plek op campings in corona tijd

Ik vroeg me af of er al wat ervaringen zijn over plek voor trekkers op campings in deze coronatijden. Zijn de campings in bijvoorbeeld Duitsland overvol omdat Duitsers niet naar andere landen gaan, of valt het allemaal wel mee? En moet je nu van tevoren reserveren, of valt dat ook wel mee? Zelf ben ik op dit moment vooral geïnteresseerd in noord Duitsland, maar ook andere bestemmingen zijn natuurlijk van belang. Ik vraag het omdat ik eigenlijk geen idee heb wat de situatie is.
Ik verwacht dat je je weinig zorgen hoeft te maken en dat er gemiddeld gezien ruimschoots plek beschikbaar is.

2 weken geleden was ik voor 10 dagen in Zwitserland en op alle campings daar waren er zeeen van ruimte voor tent-/fietskampeerders. Wel veel Duitsers gezien in Zwitserland, sterker nog het overgrote deel van de toeristen daar was Duits. Het is dus zeker niet zo dat Duitsers niet buiten hun eigen land op vakantie gaan. Ook in Zeeland - waar mijn ouders wonen - zit het alweer tjokvol met Duitsers. Zelf was ik in juni nog met de fiets bij een camping in NL, ook daar voldoende ruimte.

Specifiek Noord Duitsland heb ik helaas geen ervaring mee, wel weet ik dat over het algemeen campings in Duitsland al minimaal 3 weken weer op volle toeren draaien.

Wellicht een paar campings aldaar opbellen en informeren?
Langs de Reitsma-route iig geen probleem. Campings lijken wat leger dan normaal te zijn, in deze tijd van het jaar. Gevoelsmatig dan, want zoveel ervaring heb ik nou ik weer niet in deze.
Mondkapjes verplicht als je ergens binnen loopt en handen desinfecteren als je ergens gaat eten, dat was het wel aan merkbare maatregelen. Oh ja, ook je naam en gegevens moet je opschrijven als je ergens gast eten.
mrboot schreef:
wo 08 jul, 2020 12:18
Ik verwacht dat je je weinig zorgen hoeft te maken en dat er gemiddeld gezien ruimschoots plek beschikbaar is.

2 weken geleden was ik voor 10 dagen in Zwitserland en op alle campings daar waren er zeeen van ruimte voor tent-/fietskampeerders.
Flix schreef:
wo 08 jul, 2020 14:01
Langs de Reitsma-route iig geen probleem. Campings lijken wat leger dan normaal te zijn, in deze tijd van het jaar.
Inmiddels starten wel de schoolvakanties (...)
Campings mogen veelal weer normale aantallen bezoekers ontvangen, dit in combinatie met het feit dat mensen wellicht dit jaar wat voorzichtig zijn en wellicht kiezen voor 1 weekje i.p.v. 3 weken verwacht ik geen problemen. Was onlangs bij De Bosrand en die hadden duidelijk minder boekingen als andere jaren.
Tijdens het fietsen van de zuidkant van het Rondje Nederland zo'n twee weken terug geen problemen ondervonden om een plek te vinden op kleine (boerderij)campings. (1 persoon)

Zelf ben ik wel benieuwd naar ervaringen op Texel en Vlieland, of je daar gewoon kunt komen aanwaaien. Daar uitwijken is iets lastiger natuurlijk.
Voor mijn rondtrip door Nederland heb ik drie campings die in het begin van de trip liggen, benaderd met de vraag of ik moet reserveren als fietser.
1 grote en 2 kleintjes.
Antwoord van alle drie was: Voor fietsers (en wandelaars) hebben we altijd een plaatsje.
Het lijkt dus mee te vallen.

Peter
Wij zijn een kleine week onderweg in Zuid Duitsland, en hebben drie dsgen over de Altmuhl gevaren. Ondanks dat de kanu rastplaetze dicht zijn, is er op de reguliere campings nog ruim voldoende plek.
Nu op weg naar regio München, daar waren beduidend meer campings rond de meren al vol.
Net 2 weken fietsen achter de rug in Zwitserland en Italië.
Plaats genoeg, overal.

Sterker nog.
Nog nooit zo'n heerlijk rustige vakantie gehad.
ReinoudN schreef:
wo 08 jul, 2020 14:30
Zelf ben ik wel benieuwd naar ervaringen op Texel en Vlieland, of je daar gewoon kunt komen aanwaaien. Daar uitwijken is iets lastiger natuurlijk.

De laatste nieuwsbrief van de NTKC meldt: 'Op bijna alle terreinen is nog ruimte om te kamperen, alleen Texel is 'volgeboekt'.
Het lijkt me daarom verstandig om pas naar een waddeneiland te varen als je daar iets gereserveerd hebt, zeker nu de trekkersveldjes van Staatsbosbeheer deze zomer uitvallen. Ook op de mooie camping Seedune op Schiermonnikoog is reserveren nu verplicht.
ik heb van de week wat rondgevraagd bij campings in Zeeland en Belgie of er volgende week plek voor me is. Ook daar kreeg ik telkens te horen dat er voor een fietser met een tentje altijd wel een plekje is. Reserveren mag, hoefde niet. Dus het lijkt mee te vallen.
We hebben een rondje zuid-holland uitgestippeld. 5x groene boekje, 2x overig. 1x was de camping op gewenste datum vol. verder zijn ze allemaal gelukt. Wel 4x het verzoek om de reservering tijdig te bevestigen.
Afgelopen 2-3 weken van de Noordzee naar de Oostzee gefietst (Brugge- Greifswald). Zo lang ik niet op een officiële fietsroute was of in een toeristisch gebied waren de campings behoorlijk leeg. Bij het reserveren vooraf voor de 1e dagen 2-3x nee gehoord. Onderweg maar 1x verder moeten rijden omdat een camping (eigenlijk een te luxe camping) alleen maar mensen met reserveringen aannam (ten oosten van Warnemünde). Op de volgende camping stond het bordje vol maar als fietser mocht ik toch gewoon een plekje zoeken.
Ik ben afgelopen weken na trip Rhein radweg en verder wel redelijk wat drukke campings tegen gekomen, maar niks schrikwekkends. En met trekkers had geen moeite. Wel enorme verschillen in Corona discipline. Van enorm streng, camping bij schwabbisch hall was erg streng (maar ook erg netjes) tot een camping aan de neckar waar vrijwel geen mondkapjes te zien zijn.