Lezing van Fred Charité, acht maal de 100 cols tocht bedwingen.

De 100 cols toch is misschien wel de zwaarste fietstocht ter wereld. De tocht volbrengen is echt een ongelooflijke prestatie. Deze acht maal volbrengen grenst aan waanzin. Maar Fred is gewoon helemaal gek op fietsen en deze tocht is behalve ontzettend zwaar ook heel erg mooi. Vier maal volbracht hij de toch op de Santos Race Lite met er achter een Radical design karretje.
Fred Charite.jpg
We zijn ontzettend trots dat we deze levende legende mogen ontvangen bij Beagle Bikes. Fred neemt zijn fiets mee als ook het bepakte karretje, hij zal laten zien wat en vooral hoe hij alles meeneemt. Uiteraard heeft hij na meer dan 50.000 fietskilometers duidelijke ideeën, gebaseerd op heel veel ervaring.

Heden ten dage fiets hij op uitnodiging van Santos met Pendix ondersteuning. Fred test graag voor de mannen uit Nieuw Vennep en geeft hele waardevolle feedback. Over de Pendix is hij na 10.000 test kilometers overigens heel erg enthousiast, en deze kilometers waren niet vlak. Zelfs een beklimming van 20%, met karretje en al was niet te veel.

De lezing is van 19.30 tot 20.00 en uiteraard bij Beagle Bikes. Het is vrij toegankelijk maar aanmelden is wel gewenst, mail even naar: INFO@BEAGLEBIKES.NL
De Lezing is Donderdag 11 Juli van 19.30 tot 21.00 bij Beagle bikes.
Helaas Fred is ziek en de lezing kan dan ook geen doorgang vinden. We gaan deze lezing op een later moment alsnog plannen, nadat Fred is terug gekeerd van zijn fietsvakantie.
Er is afgelopen week een lid van de wereldfietser verongelukt en overleden tijdens deze tocht. Daarmee wil ik niet zeggen dat de tocht gevaarlijk is, maar uit respect voor de nabestaanden is het misschien wijs om de (te enthousiaste) berichtgeving op een laag pitje te zetten.
Zie https://www.100cols.nl/nl/nieuws/-1000- ... -100-cols/