Op donderdagavond 20 Juni geeft Hans Reitsma een lezing over zijn route naar Rome bij Beagle Bikes in Utrecht.

De Reitsma-route loopt van Amsterdam naar Rome en is het levenswerk van Hans. Meer dan dertig jaar is de route continue in beweging en brengt Hans verbeteringen aan. Ook zijn er vele alternatieven in kaart gebracht. Er is waarschijnlijk geen andere fietsroute te vinden waar zo veel tijd en energie in gestopt is door de maker.

Over de route schrijft Reitsma het volgende "Reitsma’s Route naar Rome is een schitterende toeristische fietsroute van ongeveer 2180 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk. Je fietst door mooie, afwisselende landschappen en sfeervolle oude steden en stadjes. Vooral tot en met de Alpen is de route erg rustig, vaak zelfs autovrij. Toch kom je wel van tijd tot tijd door een plaatsje met winkels en horeca. Na de Alpen worden fietspaden en stille weggetjes schaarser. Ook daar is echter naar de rustigste wegen gezocht".

De route is al door velen gefietst en men is over het algemeen lyrisch. Kortom voor wie nog een mooie bestemming zoekt, de Reitsma-route is volgens ons een echte aanrader. Mocht je de route al hebben gekozen of reeds hebben gereden, ook voor hen is het natuurlijk leuk en leerzaam de maker te ontmoeten.

Wanneer: Donderdagavond 20 Juni om 19:30 (inloop vanaf 19:00)
Waar: Beagle Bikes, Wittevrouwenstraat 42 in Utrecht.

De lezing is gratis, maar laat wel even weten of je komt: info@beaglebikes.nl

Afbeelding