Alite stoelen in de aanbieding bij Futurumshop

kwam gisteren de aanbieding tegen van de verschillende modellen. Waarbij de Mayfly nu 50 E kost. Is het wel een oranje, maar vooruit dan maar.
Ook de andere modellen zijn afgeprijsd.
Hoi,
Even een waarschuwing: ik heb vlak voor de zomer dit stoeltje gekocht en op de zesde avond zakte ik er al doorheen (en ik ben absoluut niet te zwaar ;-)). Inmiddels ruim 4,5 week geleden bij Bever ingeleverd en nog steeds niets van gehoord. Bever kende het probleem niet, maar ik ken nog een andere fietser met hetzelfde probleem. Er zijn andere stoeltjes die sterker zijn.
Groet, Petra.
Linkje is handig: http://www.futurumshop.nl/zoeken/?q=alite

(Ook onze Mayfly ligt bij de Bever omdat we met ons achterwerk op de grond zaten. De Bever is er al twee maanden op aan het knagen)
Met de Mantis geen enkel probleem met mijn ruim 90 kg. Al 2 vakanties in de fietstas gehad, maar we nemen het stoeltje ook vaak mee op een 1 dags tocht.
@ Petra: welke stoeltjes zou je dan moeten nemen? Zeker als gewicht en prijs een rol spelen. Heb tijdens mijn zoektocht naar lichtgewicht stoeltjes weinig anderen gevonden.
De Alite Monarch bevalt ons heel goed, ook na intensief gebruik* nog steeds prima.

*Zeker 400 dagen gebruikt.
Bijzonder dat Bever aangeeft niet op de hoogte te zijn van de problemen met de Mayfly. Op hun eigen site zijn de reviews helder:

http://www.bever.nl/alite-stoel-mayfly- ... olour=2218

Misschien maar even de pagina printen en overhandigen?
Ik had de Alite Monarch stoelen besteld bij Carl Denig. Deze vertelde echter dat ze niet meer leverbaar zijn bij de leverancier, vanwege te veel geretourneerde stoelen. Hij zei dat onder andere de poten niet stevig waren. Je kan dus beter nog even wachten als je deze stoelen wil aanschaffen.
Bedankt Jorijn voor de mededeling.
Wil je echt een goede stoel raad ik deze aan http://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/t ... r-one.html
goldenlion schreef:Wil je echt een goede stoel raad ik deze aan http://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/t ... r-one.html
Of als je wat lichter/compacter wilt: de Helinox Ground Chair. Tenminste, mijn anecdotische ervaring met deze is prima.
Bedankt voor de tips! Ik had afgelopen weekend op de Alite Monarch stoel gezeten en vond hem echt heerlijk zitten. Ik vind het ook een voordeel dat je je positie in de stoel meer kan veranderen doordat hij maar twee posten heeft; als je aan het eten bent kan je meer rechtop zitten en als je wilt lezen kan je meer achterover zitten. Daarnaast kan je hem ook alleen als rugleuning gebruiken als je in de tent wil zitten (onze tent is niet zo hoog). Maar misschien moet ik deze helinox stoeltjes ook maar een keer proberen...
Ik heb vorige week een Alite Mayfly besteld bij Kampeerwereld Hendriks (www.kampeerwereld.nl). Het blijkt een stoeltje te zijn van de oude serie waarvan de pootjes inschuiven. Het pootje schoof er al in voordat ik het doek erover gedaan had.
Meteen teruggestuurd dus.

Edit 48 uur later:
Kampeerwereld Hendriks heeft onmiddellijk een nieuw stoetje van de nieuwe serie gestuurd! Hulde voor de supersnelle service van Kampeerwereld Hendriks!