Dutch Divide Week: self-supporting bike-packing tocht

Beste Wereldfietsers,

Eind augustus / begin september organiseert Fietsatelier27 de Dutch Divide Week. De 'oude' Dutch Divide hebben we een beetje verlengd en gekanteld en de nieuwe Dutch Divide loopt van Bad Nieuweschans (Duitse grens) naar Putte (Belgische grens) en is bijna 800 km lang. De Dutch Divide eXtra Lang!

Programma:
- Zaterdag 29 augustus: Verzamelen in Bad Nieuwschans
- Zondag 30 augustus 12:00 uur: Vertrek

We presenteren het als een self-supporting bikepacking ride, maar groepsvorming is toegestaan:-) Ik (Marc) heb een week vrij gepland en hoop dat dat voldoende is om Nederland te doorkruisen. Heb je zin om mee te gaan? Ga dan naar www.fietsatelier27.nl en meld je aan via het contactformulier. Medio augustus komt er meer info.

Met groet, Marc en Suzanne

Bijlagen

Leuk!

Staat in de agenda :)
Oh, barst, nee!! Ik heb de dag erna pas een week vrij.
Marc en ik hebben de afgelopen twee weken met veel plezier de route verkend. We zijn gestart in Nieuweschans en via heel veel onverharde weggetjes, mtb routes, gravel- en zandpaden dwars door het land gefietst. In totaal dus ongeveer 800 km, waarvan meer dan 60 procent onverhard. Via polderwegen in Groningen reden we naar de Hondsrug. Vervolgens fietsten we via een stukje Pieterpad, het Vechtdal en de Sallandse Heuvelrug naar Zwolle. We hebben de noordzijde van de Veluwe gezien en een groot deel van de Utrechtse Heuvelrug doorkruist. Door de Betuwe naar Nijmegen en het gelijknamige Rijk. Met de Maas staken we de laatste grote rivier over om tenslotte Brabant van oost naar west door te slingeren. Met een laatste stukje Zweeuwse klei keken we uit over de Westerschelde; de meest westelijke grens met Belgie (van het 'vaste' land) was bereikt, tevens de finish van de Dutch Divide.
We hadden een heerlijke afwisselende en verrassende tocht. Als gevolg van Corona een keertje dicht bij huis, maar mét een heleboel elementen die kenmerkend zijn voor veel fietsvakanties: prachtige natuur, aardige mensen, veel buiten zijn, fysieke inspanning (jawel, óók in Nederland!) en heerlijk kamperen.
Zeer de moeite waard!!
Zo te horen heeft er weer een hoop voorbereiding in gezeten. Ben benieuwd naar het resultaat :)
Marc bedankt, Suzanne bedankt, andere deelnemers bedankt!

Het was een intensief weekje fietsen, maar weer mooie stukjes Nederland gezien. (-:

Volgend jaar weer?


En er zijn ook nog foto's gemaakt tijdens het fietsen:
Screenshot_20200906-124212_Gallery.jpg

En deze voor het fietsen door Patrick:
20200906_124644.jpg
Mooie kleuren die laatste foto. Op een camping genomen?
Jazeker, in Groesbeek afgelopen donderdag. Ik sliep nog, maar fijn dat dan toch de fraaie ochtend werd vastgelegd op de gevoelige plaat ;) 'k Kon het niet laten om 'm even te plaatsen (-:
Hey wat leuk, is er toevallig een GPX van de route verkrijgbaar voor mensen die hem een keer op eigen houtje willen doen?
Tijdens het fietsen hoorde ik van Marc dat hij de route beschikbaar zou willen stellen op de website van zijn fietsenmerk, Baobab Bikes.

Nog even wachten tot die website live gaat dus, de frames zijn al wel klaar (-:
Mooi, ik ben een voor mij nieuwe fiets aan het opbouwen, dit zou wel een leuk streven zijn om een keer te doen.
Prima proefrit kilometers ;)
Jammer, dit topic te laat gezien!

Op zich ook wel weer mooi, komende week komt mijn nieuwe fiets, een kong big honzo en met die "machine" moet het offroad rijden weer helemaal lukken (rijd nu op een gravelbike met offroad banden).
Mocht de gpx track beschikbaar komen, heb ik zeker interesse!