6 Juni 2018, 10 jaar Rondje Amsterdam

Feest!
Op 6 juni vieren met het 121e Rondje 10 jaar 'Rondje Amsterdam'. Iedereen is welkom en hopelijk zien ook veel 'ouwe getrouwen' van het eerste uur kans om weer eens mee te fietsen.

Iedere eerste woensdagavond van de maand fietsen we weer een Rondje Amsterdam.
Vertrek om 19.00 uur vanaf de Berlagebrug. We fietsen in een rustig tempo over fietspaden en auto-luwe wegen in Amsterdam en omgeving. Onderweg of na afloop drinken we i.h.a. gezellig nog wat samen. Tussen 21.00 en 22.00 uur zijn we weer terug. Aanmelden vooraf is niet nodig. Overweeg het dragen van een helm.
Woensdagavond 6 juni, 10 jaar Rondje Amsterdam. Dat vieren we met een Rondje met een mix van kleine highlights. De weersverwachting is gunstig.

Vertrek:
We vertrekken om 19.00 uur vanaf de Berlagebrug t.o. de FeBo.

Route:
Knooppunten 56, Ringdijk, knp. 54, 55, Nesciobrug, Diemerzeedijk, Oranjesluizen, knp. 46, 45, Buikslotermeerdijk, knp. 38, pont, knp. 36, Noordhollandschkanaaldijk, Buiksloterweg
We drinken wat in café Pont Neuf,
Centraalstation, knp. 5, Weesperzijde, knp. 56 Berlagebrug.
Voor overige informatie over de Rondjes Amsterdam, zie: https://www.wereldfietser.nl/phpbb/view ... =9&t=30353
Prachtig zomerweer.
De stemming zit er gelijk goed in. Het is één fietsgekte in Amsterdam. Veel mensen zullen door het mooie weer de fiets hebben gepakt in plaats van de bus of auto. Via de Ringdijk van de Watergraafsmeer en de Nescio-brug bereiken we de Oranjesluizen. Alle sluizen zijn in bedrijf en het duurt even voor we aan de overkant zijn. Je staat dan meteen in het dorpse gemoedelijke Amsterdam Noord. We volgen het fietspad over de Buikslotermeerdijk langs de rand van Amsterdam; links uitgestrekte volkstuincomplexen en rechts het weidse polderlandschap van Waterland. Het pontje bij Het Schouw is na 19.00 uur niet genegen ons over te zetten dus houden we de linkeroever van het Noord Hollandschkanaal. Bij het Noorderpark steken we het kanaal over en dan is het nog maar even tot we bij 'Pont Neuf' arriveren voor een welverdiende feestelijke verfrissing. Het is al halftien wanneer we met de pont achter het Centraal Station het IJ oversteken. Hier gaat ieder zijns weegs.
Op naar de volgende 10 jaar 'Rondje Amsterdam'.