Rondje Friesland; 8 februari 2015 / 200km

Durf jij de uitdaging aan?

Van 10 tot 12 februari 2015 zal het internationale Winter Cycling Congress in Leeuwarden gehouden worden. Plannenmakers uit landen waar winter nog echt winter is, komen dan bij elkaar om te praten over hoe er ook in het aankomend jaargetij doorgefietst kan worden.

Wij gaan er zo weinig mogelijk over praten, maar het op zondag 8 februari 2015 gewoon doen.
De enige echte alternatieve 11-Stedentocht voor wintervaste fietsers en steppers!

Natuurlijk komen we over het beroemde bruggetje bij Bartlehiem, krijg je een stempelkaart en na afloop een 11-Steden kruisje. Zon of regen, sneeuw of ijs, in principe gaat hij alleen niet door als de 11-Steden op de schaats verreden wordt of het wegens de weersomstandigheden echt onverantwoord is. Ben jij dus een winterharde wielrijd(st)er die niet bang voor het echte, Friese winterweer? Registreer je dan nu als belangstellende.

Zie website, http://frieslandbeweegt.nl/W11S/index.html
Hoi Henk,
Wij hebben deze tocht ook op internet gezien. Lijkt ons wel bijzonder om een keer te doen. Wel een beetje oefenen van tevoren met de afstand, het fietsen in de nacht en de kleding ed. Mooie uitdaging.
Groet,
Frenk en Margo
Hoi Henk,

Wordt een mooie uitdaging in het winters weer, februari 2015.
Waar wel een trainingsarbeid vooraf moet gaan om goed voor bereid zijn.
Ook wel een revanche op mijn topsport kano periode 1988 okt 200 km nonstop gedaan in nog 23 uur. We gaan ervoor.

Groet De Raskampeerder
Ton
Voor een geschikt trainingsrondje: op 27 december is er vanuit Boekelo een 200km brevet. Ik vermoed met max 2 of 3 stempeltjes, dus dat fietst ook wat vlotter door ;)
zie http://twentsebrevetten.nl/
In aanloop naar de ‘tocht-der-tochten’ maken we, a.s. zaterdag 20 december, een trainingsrondje. Je kunt kiezen uit een rondje van 106km of 146km. Halverwege het rondje drinken we koffie in Rijssen.

Als je de onderstaande link aanklikt kun je de route zien en downloaden.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=afpvfiajerinefzg

We vertrekken om 8.00uur van camping Wiemelinkhof te Hengelo (Gld). Voor adresgegevens zie http://www.wiemelinkhof.nl/index.php?op=viewpage&page=8

Mijn plan is om in een redelijk door-fiets-tempo, max. 21km, het rondje te rijden. Een kleine berekening leert dat we in het donker vertrekken en in het donker weer aankomen dus zorg voor een goede fietsverlichting.

Uit de info van de organisatie heb ik begrepen dat er naast de 11 steden ook een 6 steden tocht wordt georganiseerd.
urje schreef:Voor een geschikt trainingsrondje: op 27 december is er vanuit Boekelo een 200km brevet. Ik vermoed met max 2 of 3 stempeltjes, dus dat fietst ook wat vlotter door zie http://twentsebrevetten.nl/
@urtje, bedankt voor je inbreng maar een eerst trainingsrondje van 200km is iets te veel van het goede.
In aanloop naar de ‘tocht-der-tochten’ maken we, zaterdag 17 januari, een 2e trainingsrondje, 160 km. Koffiedrinken doen we in Goor en Eibergen.

Als je de onderstaande link aanklikt kun je de route zien en downloaden. We fietsen het ‘rondje’ met de ‘klok’ mee. Dus we gaan eerst richting Ruurlo.

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=hyjxigtpyilhxjur

We vertrekken om 8.00 uur van camping Wiemelinkhof te Hengelo. Voor adresgegevens zie

http://www.wiemelinkhof.nl/index.php?op=viewpage&page=8

Mijn plan is om in een redelijk door-fiets-tempo, max. 21km, het rondje te rijden. Een kleine berekening leert dat we in het donker vertrekken en in het donker weer aankomen dus zorg voor een goede fietsverlichting.