Camping "het Amsterdamsebos"

De eigenaar van Camping het Amsterdamsebos heeft het gepresteerd aan het eind van een koude winterdag een groep van 30 Wereldfietsers die deelnamen aan de Winter-trektocht 2019 bij aankomst te weigeren. Men zou van niets weten en sinds 2005 zou men al niet meer aan winter-kamperen doen. Met de Winter-trektocht van 2010 stond de groep overigens ook op deze camping maar dat wordt door de eigenaar bestreden.
De mailwisseling tussen de organisator van de winter-trektocht en de camping (zie onderstaand) kwam uiteindelijk boven water en werd nog hardop voorgelezen door de eigenaar die zich vervolgens beriep op het feit dat hij geen boeking had aangemaakt en zonder boeking geen entree. Dit lijkt iets te zeggen over de interne organisatie.
De eigenaar was niet bereid na te denken over een oplossing. Ons voorstel om voor de prijs van de tentplaatsen blokhutten aan ons te verhuren was onbespreekbaar (40 euro voor 4 tentplaatsen ipv 60 euro voor een vierpersoons hut). De eigenaar verklaarde zichzelf rijk genoeg toen de groep informeerde naar zijn verdienmodel (veel huisjes worden bezet door buitenlandse arbeiders) en verzocht de fietsers weg te gaan omdat het inmiddels 10 minuten na sluitingstijd van zijn kantoor was geworden.

Het advies aan Wereldfietsers is om nooit meer naar de Camping het Amsterdamsebos te gaan.


Van: info@campingamsterdam.com
Verzonden: ‎zaterdag‎ ‎24‎ ‎november‎ ‎2018 ‎11‎:‎30
Aan: Koert Schouten

Goedemorgen,

Vriendelijk bedankt voor uw mail, dit is prima als u voor 16.00 aankomt. Daarna sluit de receptie, mocht het later worden graag ons bellen op de dag zelf of mailen de dag voor aankomst.

With kind regards, Met vriendelijke groet, Tanti Saluti, Cordialement, Mit freundlichen Grüssen, Saludos,Team Amsterdamse Bos

Camping Amsterdam (Het Amsterdamse Bos)
Kleine Noordijk 1
1187 NZ Amstelveen (Amsterdam-South)
Tel: 0031 (0)20-6416868
Fax: 0031 (0)20-6402378
Website: www.campingamsterdam.com
E-mail: info@campingamsterdam.com


Van: Koert Schouten [mailto:kschouten1@xxxxx]
Verzonden: vrijdag 23 november 2018 16:53
Aan: info@campingamsterdam.com
Onderwerp: Wintertrektocht Wereldfietser

Geachte mevrouw,

Naar aanleiding van ons telefoongesprek bevestig ik hierbij de komst van ca. 20 deelnemers aan de Wereldfietser Wintertrektocht van zaterdagmiddag 19 januari tot zondagochtend 20 januari 2019. De deelnemers kamperen in trekking-tentjes. De kosten reken ik voor de hele groep met u af.

Indien deelnemers een blokhut of ander onderkomen willen huren regelen zij dit zelf met u.

Bevestigt u dit bericht svp.?

Mhg. Koert Schouten
Waar hebben jullie dan geslapen? 30 m/v raak je niet zo snel kwijt (ook niet met wildkamperen ;))...
Op de camping waar we op vrijdag ook stonden, gelukkig konden we daar nog een nacht terecht. Dat was nog een ruime 15 kilometer extra fietsen.
Merkwaardig die opmerking dat ze niet aan winterkamperen doen, ik zie dat het prima mogelijk is voor komend weekend een nacht met een tent te reserveren.
Beste Koert,
Ik heb een paar jaar geleden met een groep van de Wereldfietser op deze camping gestaan.
Ook toen geconfronteerd met een stugge, uiterst publieksonvriendeblijk eigenaar die zich steeds star opstelde. Dit leidde tot diverse conflicten tussen diverse deelnemers en het personeel. Een normaal gesprek met de eigenaar bleek niet mogelijk. Hij kwam iedere keer met de dooddoener: "Dan moeten jullie niet op een stadcamping gaan staan." Ik dacht toen dat vermoeidheid na een lang een druk seizoen een rol speelde.
Camping Vliegenbos in Amsterdam-Noord heeft het ook druk, maar daar is men een stuk vriendelijker. Helaas in de winter gesloten.

Ik heb bijna alleen maar goede ervaringen met een groep van de Wereldfietser op campings. Ze zien ons graag komen. Als ik weer contact opneem voor een nieuwe tocht, dan krijg ik een enthousiaste reactie.
Dat het niet helemaal toevallig is blijkt ook uit de andere reacties op Zoover en Tripadvisor.
Leon schreef:
ma 21 jan, 2019 14:13
Dat het niet helemaal toevallig is blijkt ook uit de andere reacties op Zoover en Tripadvisor.
Helaas heeft dit weinig effect. Amsterdam is een enorme trekker en de meeste gasten komen uit het buitenland
In het buitenland hebben zo ook Zoover:
http://www.zoover.de/niederlande/noord- ... os/camping
en
http://www.zoover.co.uk/netherlands/nor ... s/campsite

Op tripadvisor staan 348 beoordelingen waarvan vele uit het buitenland:
https://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review ... vince.html
Leon schreef:
ma 21 jan, 2019 14:59
In het buitenland hebben zo ook Zoover:
http://www.zoover.de/niederlande/noord- ... os/camping
en
http://www.zoover.co.uk/netherlands/nor ... s/campsite

Op tripadvisor staan 348 beoordelingen waarvan vele uit het buitenland:
https://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review ... vince.html
Tjonge zeg. Het is precies zoals wij door de eigenaar bedonderd werden. De andere recensies luchten me ook op. Ik begon aan mezelf te twijfelen. Kennelijk waren we niet de enigen.