Route Granada - Pico Veleta - Pitres

Heeft iemand deze route wel eens gefietst in Andalusië ?
Ik ben benieuwd naar de staat van de weg op de slechtste stukken, wat het maximale stijgingspercentage is en of je er überhaupt mag fietsen.

(De info over de slechte stukken zijn van belang omdat ik met mijn houten poot niet meer alle slechte wegen kan fietsen, rechtervoet zit vast op de pedalen en blijft vast :wink: ) Als je dan vaak een voetje aan de grond moet zetten om te corrigeren is dat net even teveel risico )

Alle info of tips zijn welkom !
Hallo Lars,

niet gefietst, wel in juni gepland, dus wij zijn ook benieuwd. Wat ik zie op Google Earth is dat aan de zuidkant het hoogste deel behoorlijk mtb gebied is. Volgens mij mag er wel gefietst worden, wij gaan het zeker proberen!

groet, BertV
Je mag er fietsen. De zuidkant is het lastigste.

Langs de zuidkant omlaag: https://www.youtube.com/watch?v=MHqxy63t0zQ
Langs de zuidkant omhoog: https://www.youtube.com/watch?v=GrkNJdLtUbA
Er kan ook nog sneeuw liggen: https://www.flickr.com/photos/jjatssdot ... 918836859/

Ik was er ooit in de buurt, in april, maar heb toen de Veleta links laten liggen omdat het daar sneeuwde :-)
Thanks Gaele !
Ik denk dat ik het wel aandurf, nu maar hopen dat er begin juni geen sneeuw ligt :-)
Hele tijd geleden ben ik vanuit Granada de Pico Veleta opgefietst, eind augustus, 27° beneden, 1° boven, meen ik me te herinneren. Je rijdt tot in Sierra Nevada over een soort autosnelweg met drie of vier vakken, matige percentages, soms zelfs vals plat. Vanaf het wintersportoord begint het echt te klimmen, de weg is (was) daar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en je hebt in 10 km nog zo'n 1000 hoogtemeters voor de boeg. Het asfalt was toen al niet denderend, als het intussen niet is vernieuwd/opgelapt zou het wel eens slecht kunnen zijn. Ik had de pech dat de top toen in de wolken lag, kon ongeveer net mijn voeten onderscheiden. Maar dichter bij het Vliegend Spaghettimonster kun je niet komen :wink: ! Zelfde weg terug genomen dus geen idee over de staat van het pad aan de andere kant, althans, toen was het nog een pad.
Dag Lars

ik heb een hele tijd terug de tocht gedaan van Capileira naar Granada, en boven aan het skistation overnacht met een prachtig zicht op granada met ondergaande zon.

De weg vanuit Granada is een grote weg en op zich niet interessant om te fietsen, kijk eens op de kaart en ga via Güejar Sierra (in de buurt is daar een camping) en je hebt een zeer smalle weg naar boven richting pico veleta, vanaf de veleta heb je een onverharde weg richting capileira en dus ook pitres, supermooi, ijle lucht, het was een van de mooiste tochten die ik in spanje maakte, de alpujarras zijn trouwens een zeer goede keuze,

ik heb efkes het internet gecheckt en blijkbaar wordt de overtocht tussen Capileira en Granada nog altijd gedaan.

in de buurt van de de top heb je ergens een refuge waar je primitief kan overnachten


geniet ervan!!
Ik kon in juni op d Pico Veleta tot slecht 2800 meter hoogte komen. De weg was versperd door een muur van sneeuw. Terug beneden op de camping was het 30 graden!
Ter inspiratie hier mijn ervaringen:

http://marcz1.home.xs4all.nl/REIZEN/rei ... Index.html

Vergeleken met de youtube beelden, hadden wij destijds nog een prachtig wegdek...

Veel plezier!
Het eerste deel van de klim gaat over een nieuwe weg naar een skioord. Een nieuwe weg in Spanje betekent dat zoveel mogelijk bochten eruit zijn gehaald en dat de weg een stuk steiler naar boven gaat. Voorbij het skioord kom je op de oude weg die geleidelijk omhoog gaat.
Ik was een paar dagen geleden in Granada. Er lag toen aan de noordkant nog veel sneeuw, naar schatting vanaf 2200 meter. Het zal zeker nog enkele weken duren voordat die weg is. Misschien midden-juni. Stijgingspercentages kun je makkelijk vinden, bv. https://ridewithgps.com/routes/13584657 . Wegdek toestand weet ik niet.
wij waren afgelopen zondag op de top. Bijna geen sneeuw meer, maar net voldoende om niet met de fiets helemaal naar de top te rijden. Oversteken vanaf de zuidkant is nu mogelijk, wel nog een sneeuwveld oversteken...
wegdek is goed tot de laatste kilometer, wordt actief onderhouden. Helling vanaf Granada nergens boven 8%..

groeten, BertV

https://cebenzoa.wordpress.com/2016/06/ ... -net-niet/
Ik moest in juli nog over ijsschotsen heen klimmen. Beneden was het ver in de 30 graden.

Zie ook dit topic:
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... =12&t=1022