wat te doen? (beginner)

Ik ben een jongedame van 22 en fiets al mijn hele leven ontzettend graag
Onlangs heb ik toch de beslissing genomen om een goede fiets te kopen en ik hoop er ook kleine fietsreisjes mee te maken (VSF Fahrradmanufaktur TX400)

Nu weet ik enkel dat ik zeer graag fiets maar ben verder absoluut niet thuis in het fietswereldje, deze fiets is zelfs de eerste fiets die ik heb die niet uit elkaar valt of is samengesteld uit 3 andere fietsen.

Ik dacht hier op dit forum wel de informatie op te doen die ik nodig had maar het is moeilijk navigeren omdat mijn kennis en ervaring nog niet uitgebreid genoeg is. Ik zou hier graag aan werken, maar je moet ergens beginnen hé ;)

Dus ik had enkele vraagjes waarvan de antwoorden mij zullen toelaten om zelf wat meer ervaring op te doen

-Ik woon in gent, kan je een mooie doch stevige fietstocht aanraden die ik zou kunnen maken op 1 dag zonder extra transport?
-Wat is de minimale aangepaste kledij of fietsuitrusting die ik zeker zou moeten hebben (fietsbroek? bepaalde schoenen?)
-Wat is de ultieme fietsreis voor beginners? In november heb ik 3 weken verlof en zou (als het weer het toelaat) wel graag een paar dagen uittrekken om te fietsen.
-Ik heb nog geen fietstassen, ik krijg 20% korting op tassen in de winkel waar ik mijn fiets kocht, maar ik denk dat ik deze beter 2dehands koop. Heeft er iemand nog tassen liggen?

Ik ben een absolute beginner, verder dan naar de zee en terug heb ik nog niet aan 1 stuk gefietst. aangezien ik nooit een geschikte fiets heb gehad voor grote fietstochten. Nu ik uitgerust ben met een fiets die niet uit elkaar valt wil ik er zo snel mogelijk invliegen! Ik ben wel sportief en heb een goede conditie.

Er is nog veel dat ik moet weten dus alle tips zijn welkom om me op gang te krijgen!

alvast bedankt!!
Aangezien je al de ultieme fiets* :wink: hebt kan ik daar niks aan toevoegen.
Voor de rest: lees eens in de wiki: http://wiki.wereldfietser.nl/index.php? ... oofdpagina , maar laat je niet gekmaken dat je alles perfect moet hebben voor een eerste trip; je fiets immers niet meteen de eerste keer naar Tokio.

Er staat ook deze samenvatting op: http://wiki.wereldfietser.nl/images/c/c ... kantie.pdf

Andere tip: doe mee aan een activiteit van deze club, dan ontmoet je echte fietsers die je echt kunnen vertellen en meteen laten zien wat handig is en wat niet zo nodig is.

> Ik woon in gent, kan je een mooie doch stevige fietstocht aanraden
> die ik zou kunnen maken op 1 dag zonder extra transport?
Fiets knooppuntenroutes. http://nl.wikipedia.org/wiki/Fietsroutenetwerk

> Wat is de minimale aangepaste kledij of fietsuitrusting die ik zeker zou
>moeten hebben (fietsbroek? bepaalde schoenen?)
Een fietsbroek is wel fijn.

> Wat is de ultieme fietsreis voor beginners? In november heb ik 3 weken
> verlof en zou (als het weer het toelaat) wel graag een paar dagen
> uittrekken om te fietsen.
Een meerdaagse fietstocht in november is niet aan mij besteed, met name de dagen vind ik te kort. De antwoorden laat ik aan anderen over.

> Ik ben een absolute beginner, verder dan naar de zee en terug
> heb ik nog niet aan 1 stuk gefietst.
Dat zijn meer kilometers dan menigeen hier zin in heeft!

Veel plezier!

*: Na heel veel andere fietsen heb ik ook een T(zonderX)400. Voor mij is dit op dit moment de ultieme fiets.
Mocht de fiets op deze pagina je bekend voorkomen: dat klopt: http://wiki.wereldfietser.nl/index.php? ... iets_kopen
zal ik doen! bedankt!

blij dat de fiets een goede keuze was, had wel al gelezen dat het prijs/kwaliteit een goede fiets is en aangezien ze mij in elke fietsenwinkel niet veel konden vertellen over reisfietsen en fietsen aanboden van 1000 euro waar je dan nog de helft van zou moeten aanpassen wil je een grotere reis ondernemen...

gelukkig was er in de buurt een fietsenwinkel gespecialiseerd in reisfietsen. Santos betaal ik niet dus de keuze was snel gemaakt!
Ik ben net terug, dus heb wel een klein beetje ervaring nu:

-Ik woon in gent, kan je een mooie doch stevige fietstocht aanraden die ik zou kunnen maken op 1 dag zonder extra transport?
Zelf heb ik gewoon wat rondjes uitgestippeld in de buurt. Langzaamaan steeds langer om te kijken tot hoever het gaat.
-Wat is de minimale aangepaste kledij of fietsuitrusting die ik zeker zou moeten hebben (fietsbroek? bepaalde schoenen?)
Fietsbroek kan ik aanraden, maar ik ben ook mensen tegengekomen die een goed zadel hadden. Ik heb iemand gezien die in slippers en een korte broek reed, maar die had dan ook wel een mooi oud leren zadel met springveren.
-Wat is de ultieme fietsreis voor beginners? In november heb ik 3 weken verlof en zou (als het weer het toelaat) wel graag een paar dagen uittrekken om te fietsen.
De ultieme fietsreis hangt af van de tijd en waar je zelf van houdt. Ik hou heel erg van niks plannen en Zweden, dus ik ben met de tent die kant op getrokken. Ik kan me alleen voorstellen dat dat niet de meest geschikte regio is in die tijd van het jaar en dat een tent dan misschien ook niet al te handig is. Nu was het soms al koud.
Voor de fietsknooppunten: kijk op fietsnet.be.
Woon zelf zo'n 20km van Gent dus ken de regio wel goed. Ik zou vooral aanraden om richting de Vlaamse Ardennen te trekken als je het heuvelachtige landschap niet schuwt. Zoals eerder aangehaald kan je via knooppunten hele mooie routes rijden. De watermolenroute in zwalm is misschien ook wel een aanrader voor je.

Dé ultieme fietsreis zal vooral afhangen van je eigen interesses, de mogelijkheden zijn alleszins legio. Zelf ben ik vorige maand met een maat naar Engeland gefietst omdat we er beiden nog nooit waren geweest, was alleszins een top-ervaring. Ik denk wel dat je best begint met een iets kortere fietsreis, 3 weken is best lang voor een eerste keer :P
in gent kan je mooi op de LF5 aansluiten om daarna de Noordzeeroute te volgen LF1.

Als je richting Nederland gaat met de LF1 dan heb je een mooie route om als eerste fietsreis te doen die zeker niet zwaar is.

Ga je richting Bologne Sur Mer zou je eventueel in je terugkomst, net zoals ik heb gedaan de Vlaamse Ardennen erbij kunnen nemen.

Groeten en veel plezier met je fiets!
Wat Ardo zei is inderdaad een goeie. Ik kon goed merken dat na 2 weken fietsen het toch wel een beetje op begon te raken. De dag ervoor begint steeds zwaarder mee te tellen.
Als je in Nov. verlof hebt zou ik een een warm land opzoeken en daar een paar weken gaan fietsen. Iets waar het niet misschien niet mega bergachtig is.
Nog een optie voor een dagrit is de LF30 volgen. Gent ligt zowat halfweg op die lange fietsroute, waardoor je bijvoorbeeld een keer de noordelijke helft en een andere keer de zuidelijke kunt proberen.
Wil je het vlak, dan ga je vanuit Gent best niet zuidwaarts. Wil je wat meer uitdaging, dan is een rit in de Vlaamse Ardennen inderdaad de moeite: kleine wegen, niet druk en met wat klimmen erin. De Zwalmroute is dan een mooie, met een pittige en een makkelijker helft. Hierheb je die met knooppunten en hierin gpx-formaat.

En vlieg er niet te hard in vanaf het begin. Het kan snel gebeuren dat je de afstanden onderschat en jezelf in de vernieling rijdt. Dat zou jammer zijn, natuurlijk. Rustig opbouwen dus, zowel in afstand als in tempo.
@ardo en @clank, was zeker niet van plan om de volle 3 weken te fietsen hoor! maar heb dan wel de ruimte om iets langer dan 1 of 2 dagen op de fiets te zitten. Langer dan 5 dagen begin ik zeker nog niet aan!

zou inderdaad zonde zijn om meteen al naar een uiterste te willen, tenslotte is het ter ontspanning en het mag zeker uitdagend zijn maar moet ook plezant blijven :p
Nergens voor nodig om je zo te beperken hoor! Met de vlakke variaties van de genoemde routes, kan je best 3 weken op pad: per dag niet meer dan 60-80 km. fietsen en na 3-4 dagen een dagje rust (probeer dan bij een interessante plek/stad te zijn). Als je wat geaccidenteerder terrein opzoekt, moet je je km per dag misschien wat beperken, maar verder kan je heel goed, ook als beginner, gewoon lekker drie weken met de fiets op pad!
Hey miniplus!

Deze tassen zijn misschien het overwegen waard?

Het leek mij altijd tof om naar Parijs te fietsen, vanaf Gent valt de afstand erg mee. Dus misschien is dat een idee?

Verder zijn qua kleding een fietsbroek en een goede regenjas fijn. Klikschoentjs zijn denk ik niet noodzakelijk (ik ben zonder problemen naar Zwitserland gefietst zonder deze schoentjes), al blijkt het wel efficient te zijn, zeker als je van plan bent veel te klimmen.
Mooie fiets gekocht, daar ga je jaren plezier van hebben!

Een meerdaagse route bij jou in de buurt is de Frontlinieroute. Die gaat van Nieuwpoort via Verdun naar Basel. Echte klimmetjes krijg je pas na een dag of vijf, onderweg kun je vrij goedkoop overnachten, al is november wel wat aan de gure kant en daar moet je van houden natuurlijk. Vanaf de godin van de Wind in Nieuwpoort heb je wel meestal wind mee.
Dag Miniplus

Ik heb hier nog een stel zwarte Ortlieb achter en voor tassen liggen. Deze zijn reeds 5 jaar intensief gebruikt. Was eigenlijk na m'n laatste trip van plan enkele herstellingen uit te voeren (enkele sluitingen zijn stuk, schroeven ophanging zijn verdwenen, onderkant gaatjes...). Deze hebben dus behoorlijk wat gebruikerssporen...Deze zijn zeker nog bruikbaar en met wat handigheid of een schoenmaker zijn de noodzakelijke herstellingen zeker uit te voeren. Maar door een toeval heb ik zelf een zogoed als ongebruikt set gekregen van mijn zus.
Dus indien je interesse hebt laat maar iets weten, moeten we enkel nog uitvissen hoe deze "kostenloos" bij jou geraken.

Mvg
Guy
Hey Guy,

Ik ben volop bezig met al jullie voorstellen na te gaan en was ook al een beetje aan het uitkijken naar tassen. Als je die van jou zomaar wegdoet wil ik er gerust om komen! In welke regio woon je?
een paar kosten uitstellen na de aankoop van een (voor mijn budget) dure fiets is zeker mooi meegenomen!
Ben van Turnhout, woon vlakbij het station

Mvg
Guy