Maatschappij: AG Ems
Traject: Delfzijl – Knock (20 km ten westen van Emden)
Datum: 30 augustus 2008
Vervoerstarief fiets: passagier € 5,50 enkele reis, fiets € 2,50 enkele reis.
Vereiste/toegepaste verpakkingswijze fiets: n.v.t.
Fiets tevoren aangemeld?: ja, via e-mail op http://www.borkumlijn.nl/index.php/218/0/ , waar je de dienstregeling en tarieven kunt bekijken.
Ervaringen: De fietsen worden op het bovendek in de open lucht gestald. Delfzijl heeft een drijvende steiger, Knock heeft daarentegen een vaste steiger. Bij laag water worden de fietsen vanaf het bovenste dek over een loopplank naar de wal gebracht. Voor de entree van de veerboot „Wappen von Borkum” in Delfzijl staat een haakse trap, waar je de fietsen doorheen moet draaien. Heen en terug hadden wij de boot geboekt. Reservering is aan te bevelen. Paspoorten mee! Je ontvangt per e-mail een reserveringsnummer, maar dit werd aan boord niet naar gecontroleerd. Je kon in feite zó aan boord komen!
De overtocht over de Eems duurt drie kwartier. Voor de terugreis moet men in Knock een half uur van te voren klaar staan.
Het station van Delfzijl ligt maar een paar honderd meter van de jachthaven waar de veerboot „Wappen von Borkum” ligt aangemeerd. Kom je per auto, er is een (gratis) parkeerterrein pal aan de kade. Zowel in Delfzijl als in Knock is er een restaurant aanwezig, maar ook aan boord van de veerboot. Na aankomst in Knock ben je volkomen op de fiets aangewezen, want daar is geen openbaar vervoer aanwezig.
Kijk voor de foto’s op: www.mijnalbum.nl/Album=PJLVP8HY