Tandem met boot van Nederland naar Auckland nieuw zeeland

Weet iemand een goede maatschapij cq manier om de tandem naar Auckland, nieuw zeeland te verschepen??
Eh, 'gewoon' meenemen in het vliegtuig?

Zou in dit geval gaan voor Singapore Airlines, daar heb ik in ieder geval prima ervaringen mee.
Onze Pino tandem is wat korter dan de gemiddelde tandem en ging gewoon mee met Emirates. Naar NZ vlogen ze toen met grote vliegtuigen. Maximale lengte die mee kon was 4 meter vertelde de vriendelijke dame aan de telefoon. Is vast genoeg voor een normale tandem.

Ik heb ooit gekeken naar verschepen, maar dat was bijna zo duur als een vliegticket extra geloof ik.

Als er een speciale reden is om te verschepen: een tijdje terug werd er een naam van een bedrijf uit Rotterdam genoemd op dit forum dat zich specialiseert in logistiek rondom fietsen versturen rond de wereld. Wellicht dat die je kunnen helpen.

Groeten,

Jurgen, die overmorgen weer moet vliegen met dit keer twee Pino's.
Dank je wel voor je reactie,

helaas vliegen we met een maatschappij met een erg klein baggagevrijdom...dus het meenemen van de tandem is niet toegestaan.

vandaar dat het vervoer met scheepvaart verder moet.

Ik schik inderdaad van de prijs....gewoon een extra ticket :oops:

Kom nu op meer dat 700 euro uit retour

Mogelijk is er nog een alternatief???????
Je kan een balletje opgooien met mensen die veel varen, maar je wilt naar het andere eind van de wereld, dus je kan verwachten dat het niet goedkoop wordt.
Alternatief zou je je fiets kunnen demonteren en via post kunnen versturen en dan daar ter plekke weer opbouwen, afhankelijk van hoe makkelijk dat gaat ben je daar natuurlijk wel even mee bezig. Met het risico dat je niet weet hoe lang de post er over gaat doen.
Ander alternatief is misschien een tandem daar huren. Ik zou zelf ook geen 700€ aan transportkosten betalen, maar ja als het zoveel kost, kost het zoveel. Zijn er andere maatschappijen die wel een tandem mee willen nemen voor jou? Veel rondvragen, want iedereen wil wel geld verdienen met het transport van iets. Dus kijk even welke vliegmaatschappijen op jouw bestemming in NZ vliegen en stuur ze een leuk verhaal met een leuk verzoek?
Ik heb de naam van dat bedrijf weer gevonden op het forum. Misschien dat zij jullie kunnen helpen.

http://www.bicyclelogistics-rotterdam.eu/

En als het alleen om de kilo's gaat dan wellicht juist de tandem meenemen en de andere bagage opsturen, huren of daar kopen? Tenzij de tandem natuurlijk alleen al te zwaar is voor de hoeveelheid mee te nemen bagage. Maar dan zou je hem nog kunnen strippen om kilo's te verminderen.

Naar en van NZ Hebben wij gevlogen met een hoes over de gestripte Pino die we gemaakt hadden van een afdekzeil. Scheelt ook weer een paar kg ten opzichte van een doos. De gestripte onderdelen (en de fietskar) gingen wel in een doos...

En wellicht is extra bagageruimte van te voren bijkopen goedkoper.

Succes met deze puzzel.
Paar expediteurs bellen,... dat is hun vak?