Vrachtschip naar Amerika?

Beste wereldfietsers,
Ik durf het bijna nog niet te vertellen, maar ik ben in de gelukkige situatie, dat ik vanaf eind februari vrij ben. Ik heb mijn baan opgezegd en ga op zoek naar wat in de toekomst belangrijk is :-) En natuurlijk wil ik zo veel mogelijk met mijn fiets op pad. Onder meer wil ik graag een keer naar de westkust van de US. Portland, Oregon lijkt mij in heel veel opzichten een interessante bestemming.
Alleen hou ik niet van vliegen omdat ik in de stoelen niet kan zitten (heb te lange benen) en omdat ik dat gedoe op de vliegvelden gewoon vreselijk vind. En de fiets mee in de vlieger heb ik ook nog nooit eerder gedaan.
Maar naar de 'states' moet je toch ook met een schip kunnen komen. Ik denk aan een vrachtschip. En ik vraag mij af, of er iemand hier ervaring daarmee heeft? Ik kan mij voorstellen, dat er vanuit Europa geen vrachtschepen naar de US-westkust gaan, maar de oostkust is ook al wat. Graag hoor ik jullie ervaringen of suggesties.
Hartelijke groeten - andreas
Google is je beste vriend..

klikkerdeklik!
Bedankt!
Ja, deze soort websites ken ik al. Wat ik hier voor het eerst zie is een verbinding naar de westkust. Leuk. Ik ga eens vragen of ze ook one-way aanbieden. Moet dan wel de helft kosten, want anders neem ik de Queen Mary 2.
Mijn vraag is eigenlijk: wie heeft er ervaring met deze tochten?
Ja, ze zijn behoorlijk aan de prijs inderdaad!

Succes met je zoektocht in ieder geval en mocht je gaan, post hier dan ook je ervaring, ben erg benieuwd!
via Cargoshipcruises is het echt wel super prijzig (= de prijs van een vlucht met een '0' er achter :) ). Via MAERSK, CMA-CGM of MSC eventueel?

- The Internet Guide to Freighter Travel: http://seaplus.com/ --> http://seaplus.com/shipping.html [een hele resem rederijen]
- http://goingeast.ca/blog/
- http://www.vaart.nl/reizen/vrachtcruise/
- http://groenhuis.org/?p=869

eventueel eens horen in havens zelf? Zogenaamde "Cargo Cuises" via een reisagentschap zullen altijd wel hun prijs hebben.


Je idee is alvast schitterend!
Hoi,

Ik weet wel dat dit niet je vraag beantwoord maar allah ...

Ik ben zelf ook tegen de 2 meter en zou op een normale stoel ook amper kunnen zitten, daarom vraag ik altijd een plekje bij de nooduitgang, daar heb je 20 cm to 250 cm meer ruimte ! Wel als een van de eerste in de rij staan, 3 a 3 1/2 uur van te voren.
Goede vliegtuigmaatschappij uitzoeken die een redelijk, lees 75 euro, bedrag rekenen voor de fiets, een enkeltje weliswaar. ( BA ? )
In de weken voorafgaand een kartonnen doos, groot model, bij de fietsenmaker vragen. Kan je in drieen gevouwen of zelfs in zessen redelijk makkelijk meenemen.
Of bubbelstjes plastic dan wel gewoon plastic.
En een grote rol breed plakband meenemen.

Het is idd altijd wat stresserig met een fiets vliegen, ik bedoel niet op je fiets vliegen :lol:

Maar met een vrachtschip is zo duur, 150 euro per dag ?!?!

Succes met de keuze !
Ik heb een beetje over dit onderwerp en Engels geschreven.

http://www.transitionsabroad.com/listin ... orld.shtml

http://travellingtwo.com/resources/cargoship

Het is duur, maar veel plezier!
Zeilen lijkt me nog mooier. Wat denk je van een transatlantische reis per clipper?

http://www.starclippers.com/english_eur ... trans.html

Misschien is dit niet de goedkoopste, erg goed heb ik niet gezocht. Een superdeluxe hut zou ik niet nodig hebben.
Jammergenoeg heb ik geen tijd voor zoiets.