Met de fiets in de trein van rome naar pisa

Hallo,

Wij willen in mei 2020 van Pisa naar Rome gaan fietsen en vervolgens met de trein incl. fiets terug naar Pisa.
Wie heeft er ervaring met treinreizen incl fiets in Italie ?

Daarnaast zoeken we nog een betrouwbaar adres om een goede fiets te huren in Pisa. Wij willen een normale tracking bike en een electrische trackingbike huren.
Wie heeft er een goede tip voor ons.

Alvast bedankt,
Gr,
Johan Segers
In de meeste regionale treinen mag je fiets voor een paar euro onverpakt mee. Van Rome naar Pisa duurt 4 uur (ca. € 24). Er gaan treinen van Roma Tiburtina en Termini. Voer in de dienstregeling van Trenitalia een tijd en datum in, klik op Regionali en je ziet bij de treinnummers (klik op de i) of de fiets mee kan.
Dé Johan Segers? Uit Roosendaal?

Smile& Ride heeft wel goede recensies. Geen ervaring mee, dat dan weer niet.
Wij zijn de afgelopen zomer met de trein van Rome naar Verona gegaan met de fietsen. Een lange reis, maar wel in één dag te doen. Naar Pisa lijkt me dan ook geen probleem.

Via de kaartjesautomaat van Trenitalia lukte het niet goed om voor ons alledrie een fietskaartje uit de automaat te krijgen. Behulpzame en vriendelijke medewerkers op het station in Rome hebben hier alsnog voor gezorgd.
Je kunt het ook opzoeken via de treinplanner van de DB (Deutsche Bahn). reiseauskunft.bahn.de Je kunt onder het kopje Fahrradmitnahme
Nur Verbindungen zur Fahrradmitnahme anzeigen (alleen verbindingen met fietsvervoer) " aanklikken en je krijgt de verbindingen met fiets mee.
Italie zit om uit te zoeken voor de fiets in de trein goed in de planner van de DB, maar Belgie, Frankrijk en Spanje niet.

In Italie heb je diverse categorien "frecce" treinen, zoals de Frecciarossa (rode pijl), de Frecciargento (zilveren pijl) en de Frecciablanco (witte pijl) .Dit zijn de snellere treinen. Fietsen mogen niet in deze treinen.. Wel in de regionale treinen. Een fietskaartje kostte vorig jaar € 3. - Gewoon bij het loket op het station gekocht. "Un biglietto del treno per la bicicletta"
Non c'è problema (geen probleem)