Geen treinen meer naar Hoek van Holland

Ervaringen met het meenemen van de fiets in de trein
PeeKaa
Forum Lid
Berichten: 990
Lid geworden op: 22 augustus 2005
x 32
Ach, misschien werkt dat vriendelijke knipoog in de metro straks ook nog wel.
1 x
Wegens getreiter op dit forum, vanuit moderatie en vanuit bestuur voorlopig minder actief hier.

Gebruikersavatar
Martin E. van Doornik
Forum Lid
Berichten: 3387
Lid geworden op: 08 augustus 2007
Locatie: Westernieland (Gr.)
x 121
De ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn loopt opnieuw enorme vertraging op.
De metro gaat pas in het laatste kwartaal van volgend jaar op de voormalige spoorverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland rijden, melden bronnen aan de NOS en RTV Rijnmond.
De Rotterdamse gemeenteraad wordt vanavond vertrouwelijk over het debacle geïnformeerd. Het nieuwe uitstel gaat 90 miljoen euro extra kosten. Voor het project was een kleine 400 miljoen euro beschikbaar. Wie voor de extra kosten gaat opdraaien, is nog onduidelijk.
Sinds april wordt er gewerkt aan de ombouw van de spoorlijn tot metroverbinding. Aanvankelijk werd gemeld dat de verbouwing in september 2017 klaar zou zijn, maar dat bleek al snel veel te optimistisch. Er waren onder meer problemen met de software voor de spoorwegbeveiliging. Ook werden er op onverwachte plaatsen kabels en leidingen aangetroffen en was er sprake van bodemvervuiling.

Langer met de bus reizen
De opening werd daarom met vijf maanden uitgesteld tot februari 2018. Maar ook dat scenario is onhaalbaar, blijkt nu. De metrolijn wordt pas eind volgend jaar in gebruik genomen. Dat betekent dat ov-reizigers langer gebruik moeten blijven maken van bussen.
De Rotterdamse VVD-fractieleider Jan-Willem Verheij weet van het nieuwe uitstel tot eind volgend jaar uit de wandelgangen. „Het is schrikbarend. Het is slecht nieuws voor al die reizigers die nu met de bus moeten en daardoor veel tijd verliezen. Maar het is ook funest voor de ondernemers op het strand van Hoek van Holland die het nog een zomer zonder trein- of metroverbinding moeten doen.”

(Bron: nos.nl)
0 x

daulagari
Forum Lid
Berichten: 698
Lid geworden op: 20 februari 2016
x 37
De uitstel is meer dan vervelend maar toch nog wat informatie om "Er wordt steeds meer aan ons land afgebrokkeld...." in context te zetten.

RandstadRail was eerst ook een spoorlijn (de Hofpleinlijn) maar is sinds de ombouw veel populairder geworden, in 2005 had de NS nog 7200 reizigers, in november 2014 waren 37.000 reizigers en de fiets mag buiten de spits gratis mee.

Wat er met de RandstafRail is gebeurd zal niet gebeuren met de Hoekse Lijn, zie Zijn de vervoersprognoses van Randstadrail uitgekomen?, er is blijkbaar wel een zogenaamde HOV-bonus.
.
0 x


Terug naar “Fiets & Trein”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten