Fiets mee (regionale treinen) Duitsland

Ervaringen met het meenemen van de fiets in de trein
aandegracht
Forum Lid
Berichten: 505
Lid geworden op: 25 september 2006
Locatie: Amsterdam
x 16
Traject: Gorlitz - Werningerode (zaterdag) Goslar - Bad Bentheim (zondag)

Datum: 6-7 augustus 2016

Vervoerstarief fiets: Eur 5,50 resp Eur 4.50 (gecombineerd met een länderticket Saksen-Türingen-Saksen Anhalt op zaterdag en een länderticket Niedersachsen op zondag)

Vereiste/ toegepaste verpakkingswijze fiets: Geen, bagage eraf (ook om het achterwiel te ontlasten)

Fiets tevoren aangemeld?: Nee, de Duitse regionale vervoerders zijn uitstekend ingericht op vervoer van reizigers met een fiets.

Ervaringen: Deze keer - als altijd ongepland aan de terugreis bezig uit het zuid-oosten van Europa door Duitsland - geen schönes wochenendeticket gekocht. Daarmee kan je in één dag met een tiental relatief makkelijke overstappen van zuid- of oost Duitsland naar de grens met Nederland komen, maar dan moet je echt vroeg beginnen en de hele dag doortreinen.

Met wat topografische bestudering van Duitsland viel mij op dat er met twee länderkaartjes (beide geen Eur 25. pp.) goed in twee delen door Duitsland heen te treinen valt , met nog twee mooie fietstochten. Zaterdag relatief vroeg in Wernigerode, waardoor ik nog drie uur door de Hartz kon toeren vanaf de camping waar ik om een uur of half vier was. Zondag fietste ik uit Türingen naar Niedersachsen. Erg fijne eurovelo door mooi gebied, met bezienswaardigheid onder meer de oude grens Oost-west Duitsland. Om een uur of drie in Goslar, om vandaar in een uur of vijf naar Bad Bentheim te treinen. Wel terug naar huis, relatief ongeveer net zo duur als een schönes wochende ticket, maar met een normale dagindeling, fietstochtjes, bezichtiging Wernigerode en niet alleen maar in de trein zitten.
Dat zou ook naar Mecklenburg-Voorpommern kunnen, maar elders in Duitsland heb je drie ländertickets nodig voor een oversteek. En verder is aan te bevelen de Euregiotickets van DB, naar Tsjechië, met aanreis met een IC uit Nederland naar bijvoorbeeld Würtzburg, en dan met een Bayern-Bohmen ticket Tsjechië in. Ook dan in twee dagen met al wat fietsen ver in midden-Europa, zonder nachttrein. En deze regiotickets zijn zeer voordelig voor een groep.
0 x

Terug naar “Fiets & Trein”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron