fietsen mee in trein van hendaye naar roscoff

Ervaringen met het meenemen van de fiets in de trein
woezel
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 juni 2014
dag.

vanaf 5 juli as willen wij de route roscoff hendaye fietsen (de velodysee). Nu willen wij graag met de trein terug naar roscoff. Ik heb al geinformeerd bij de treinreiswinkel aangezien ik had begrepen dat er een tgv van bordeaux naar morlaix gaat. deze blijkt echter niet meer te gaan. heeft iemand ervaring met de treinreis met fiets op deze route,moet alles met de locale trein worden gedaan?
alvast veel dank!
Ine
0 x

urje
Forum Lid
Berichten: 438
Lid geworden op: 13 januari 2013
Locatie: Wageningen
Alles hoeft vast niet; toen ik dit voorjaar tussen Hendaye en Bordeaux in de TGV zat, was er een andere fietser die in Bordeaux richting Nantes (of misschien Saint-Nazaire) overstapte. Dus dan ben je al een heel eind...
0 x

woezel
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 juni 2014
ok, er gaat dan dus wel een tgv blijkbaar? dat zou heel mooi zijn en vanaf nantes zijn we inderdaad al een eind op weg. treinreiswinkel heeft dit niet aangegeven.
ine
0 x

bert sitters
Forum Lid
Berichten: 7566
Lid geworden op: 22 juli 2002
Locatie: Amsterdam
x 84
Is niet zo'n logische treinreisroute Voor een groot deel van de doorgaande treinroutes af. Morlaix ligt echt in de punt van Bretagne. Vanaf Nantes moet je eerst naar Rennes. Reken op zo'n reistijd van 12 uur.

Er gaat een Intercites van Bordeaux naar Nantes. Deze gaat nog even verder Bretagne in. Voor de rest regionale TER-treinen.
Voor de Intercites betaal je niet voor de fiets, maar je kunt geen fietsplaats reserveren. Er zijn per rijtuig twee krappe fietsplaatsen.

Maar waarom terug naar Morlaix? Er gaan vanaf Bordeaux rechtstreekse TGV's naar Rijsel. Wel reserveren voor de fiets! Vanaf Rijsel gaan treinen naar Belgie.

Morlaix is vanaf Rijsel wel redelijk bereikbaar. Met de TGV naar Rennes en daar opstappen naar Morlaix
0 x
En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg. www.fietsrondje.nl


Terug naar “Fiets & Trein”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron