Wachten op de nachttrein Amsterdam Centraal

Ervaringen met het meenemen van de fiets in de trein
EuropaFietster
Forum Lid
Berichten: 26
Lid geworden op: 18 mei 2012
Aankomende zomervakantie gaan we (gezin van 4) fietsen van München naar Praag. We stappen in Amsterdam op de nachttrein die om 20:30 vertrekt. Vorig jaar vertrokken we ook uit Amsterdam en hebben we met onze ziel onder de arm en de fietsen aan de hand naar een plekje gezocht waar we even rustig konden zitten. Dat viel niet mee in de Amsterdamse drukte. We zijn bij New York Pizza beland en de fietsen stonden daar beslist in de weg, we zaten er niet op ons gemak.
Heeft iemand nog een gouden tip waar we in de buurt van Amsterdam CS een poos kunnen zitten, met zicht op onze fietsen?
0 x

Gebruikersavatar
stef.l
Forum Lid
Berichten: 644
Lid geworden op: 15 november 2013
x 7
Kom zelden ècht in Amsterdam, de drukte trekt mij niet. Maar de laatste keer dat ik er was was het aan de Oosterdokskade vrij rustig. Zit een La Place, zit een Coffee Company. En niet zozeer richting de winkels, coffeeshops, etc. maar juist een beetje weg daarvan in het "verlengde" van het station. Paar minuten lopen, en met de fiets zou je er al helemaal snel zijn.

Indien iemand welk wat vaker in Amsterdam komt of woont kan bevestigen of het daar met regelmaat rustiger is, en niet enkel een uitzondering was, kan dat een optie zijn. Veel La Place vestigingen zijn tot of rond 20:00 over het algemeen ook nog wel open namelijk.
0 x

urje
Forum Lid
Berichten: 438
Lid geworden op: 13 januari 2013
Locatie: Wageningen
Ik kom ook zelden in Amsterdam, maar ik zou het denk ik aan de andere kant van het IJ proberen...
0 x

Gebruikersavatar
arnob
Forum Lid
Berichten: 1462
Lid geworden op: 29 juni 2006
Locatie: Rosmalen
x 40
Contacteer:
Wij zoeken ons meestal een plaats ergens aan de Veemkade; vanaf het Bimhuis naar het oosten is altijd wel een redelijk plekje te vinden.
0 x
Ave, Arno (Bekers)

Pedalero
Forum Lid
Berichten: 1251
Lid geworden op: 24 april 2008
Locatie: Groningen
x 21
urje schreef:Ik kom ook zelden in Amsterdam, maar ik zou het denk ik aan de andere kant van het IJ proberen...
Direct aan de andere kant van het IJ heb je inderdaad Cafe De Pont. Daar is het een stuk rustiger en kun je waarschijnlijk ook wel zicht op de fiets houden. Vijf minuten met de gratis pont achter CS. http://www.cafedepont.nl/
0 x

Gebruikersavatar
Lennart-Tampico
Forum Lid
Berichten: 392
Lid geworden op: 29 augustus 2012
Überhaupt is het reizen met de gratis pontjes erg leuk om even te doen.
0 x
Voor altijd in mijn hart en voor altijd mijn inspiratiebron: Aaldrik: tour.tk

Rongyos
Forum Lid
Berichten: 378
Lid geworden op: 01 juli 2005
Locatie: Eindhoven
Kom zelden ècht in Amsterdam, de drukte trekt mij niet. Maar de laatste keer dat ik er was was het aan de Oosterdokskade vrij rustig. Zit een La Place, zit een Coffee Company. En niet zozeer richting de winkels, coffeeshops, etc. maar juist een beetje weg daarvan in het "verlengde" van het station. Paar minuten lopen, en met de fiets zou je er al helemaal snel zijn.
Was daar laatst een keer met de auto, en parkeerde toen in de Oosterdok parkeergarage, waar ze ook een overdekte fietsenstalling hebben. Ik kan me maar zo voorstellen dat je ze belt en vraagt of ze een uurtje op je fiets en bagage kunnen passen, terwijl je zelf een kop koffie doet. Nee heb je, ja kun je krijgen....

http://www.parkingcentrumoosterdok.nl/
http://macbike.nl/en/location/oosterdokkade/
0 x

Lenny2
Forum Lid
Berichten: 44
Lid geworden op: 21 januari 2010
Ik ken Amsterdam/omgeving CS redelijk goed. Het hangt er natuurlijk van af of je, wie weet bij mooi weer, een plek zoekt om simpelweg te wachten, of dat je er ook iets te eten en te drinken bij zoekt.
Mijn tip zou ook zijn om, met de voorkant/stadskant van het station in je rug, direct linksaf te gaan, richting Oosterdok c.q. bibliotheek (aan de oostkant van het station dus). Je zou de fietsen in de overdekte stalling onder de bieb kunnen stallen (gratis) en dan boven in de bieb (La Place, open tot 22 uur) iets kunnen eten of drinken. Je hebt alleen op deze manier geen zicht op je fiets. Wil je dat wel, parkeer ze dan pal voor de bieb (er staan er meer!) en ga buiten zitten bij pizzeria Va Piano, pal naast de bieb. Zo hou je zicht en kan een van jullie naar binnen om iets lekkers te halen.
Je bent hier beslist uit de drukte van de binnenstad en toch zeer dicht bij het station. Ook een mogelijkheid: neem de pont (achterkant van het station) richting IJ-plein, zo'n vijf minuten varen, en ga zitten bij het Wilhelminadok, aan de dijk. Een rustige plek met wijds uitzicht op het voorbijkomende scheepvaartverkeer. Plan de terugvaart wel iets van tevoren, hij vaart elke tien minuten ongeveer heen en weer, en stopt pal aan de achterkant van het station. Bij W'dok kun je de fietsen voor de deur parkeren, met een beetje moeite ongeveer binnen zichtafstand.
Succes!
0 x

Bestuur
Forum Lid
Berichten: 256
Lid geworden op: 12 juni 2009
x 27
Neem het pontje naar Eye (op de Noordoever) en zet daar je fietsen op het bordes voor het cafe. Zo hou je ze mooi in zicht terwijl je zelf droog binnen je laatste Hollandse biertje drinkt.
0 x
Bestuur vereniging De Wereldfietser | contact

EuropaFietster
Forum Lid
Berichten: 26
Lid geworden op: 18 mei 2012
Ha, wat een goede tips! Met een pontje, dat lijkt me wel wat.
Het viel ons vorig jaar op hoe weinig mogelijkheden er eigenlijk zijn in Amsterdam CS om te zitten als je dat vergelijkt met andere grote stations van andere grote steden.
0 x

Maarten & Line
Forum Lid
Berichten: 881
Lid geworden op: 25 augustus 2007
Locatie: Tilburg
Contacteer:
Door de aanleg van de metro is het natuurlijk al jaren een rommeltje rondom Amsterdam Centraal.
En daarbij ligt CS eigenlijk op een eilandje. Aan de ene kant het ei en aan de andere kant Damrak en kanalen. De overgebleven ruimte is hard nodig om al het verkeer toegang tot het station te geven...
Ik kan me voorstellen dat je met twee kinderen en fietsen vol bagage niet door Amsterdam wil gaan fietsen als je daar geen ervaring mee hebt, de noordkant van het IJ met het Eye lijkt me dan een goede plek maar als je het geen probleem vindt om een stukje door de stad te fietsen dan kan je natuurlijk ook gewoon naar het Vondelpark gaan. Een half uurtje voor vertrek rijd je dan weer richting Amsterdam CS.
Maar misschien ben ik in deze een slechte adviseur, ik vind Amsterdam een heerlijke stad en heb geen kids onder m'n hoede....

Maarten
0 x
Marcovelo Op de fiets Marco Polo achterna | Bestuurslid


Terug naar “Fiets & Trein”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron