Fiets in trein Como-Turijn

Volgende week vertrek ik richting Munchen om door de alpen te fiets naar Como, vervolgens wil ik mijn toch voortzetten in de franse alpen. Ik kan dit stuk evt. fietsen maar zou lieven de trein pakken...
Iemand enig idee of de fiets in Italie in een tas moet of niet?

http://www.trenitalia.com/cms/v/index.j ... 16f90aRCRD

wat ik hier uit opmaak wel maar ben wellicht zijn er andere ervaringen?
De fiets kan in Italie mee in regionale treinen. Je moet een fietskaartje kopen. De Fiets hoeft niet ingepakt te worden in deze treinen. Het fietsenhok is meestal op de kop of de staart van de trein. Dit fietsenhok kan krap zijn. Fietsen moeten worden opgehangen aan een haak.
Voor een dienstregeling kun je de Nederlandstalige treinplanner van de DB raadplegen. Italie zit daar vrij goed in. Belgie en Frankrijk zijn wat betreft selecteren van treinen met fietsenvervoer slecht op de DB-site.
Vink "fiets mee" aan en je krijgt een overzicht van treinen waarin de fiets meekan.
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/nn
Bert, bedankt voor je antwoord!
Ik heb in 2006 een paar keer mijn fiets vervoerd in Italiaanse treinen. Kaartje gewoon aan het stationsloket gekocht. Er zijn ook moderne treinen met ruimte voor fietsen naast de passagiersbanken. Een keer in een oude trein, waarvan de laadvloer wel een meter hoger is dan het perron. Tijdens het schommelen viel de bagagedeur steeds open en ik die maar steeds dichttrekken.... Nee, geen ophanghaak gezien. Kijk maar in het rubriek Fiets & Trein onder Italiaanse spoorwegen op de vierde pagina.
Omdat alles tegenwoordig zo geautomatiseerd is, vraag ik me af.
Als ik mijn fietsreis een stuk wil inkorten en daarvoor met de trein en fiets in Italië van Genova (groot treinstation) naar Milaan wil reizen; kan ik dan (nog) met contant geld een kaartje kopen bij een loket met medewerker of gaat alles via een automaat en kan ik er met een Nederlandse bankpas bv. ook niet pinnen.
Een paar jaar geleden kon ik mijn treinkaartjes en mijn fietskaartjes in Italie gewoon bij een loket op het station kopen.
Op grote stations wel. Twee jaar geleden op een wat kleiner station geen loket of automaat te vinden. Gewoon maar ingestapt op goed geluk en onderweg ook geen conducteur kunnen vinden. Zwart gereden dus richting Rome(ritje van 50 min). Op de terugweg in Rome wel een kaartje aan het loket gekocht, en dan moet je er nog wel aan denken om te stempelen voordat je instapt. Kaartje is anders geloof ik wel een maand geldig. Wij wisten dat niet, en werden daar door een vriendelijke conductrice op gewezen. Gelukkig kwamen we er zonder boete van af. :lol:
Dank je wel Gios en Bert :)

Het klopt inderdaad. Het voor de zekerheid nagevraagd bij Treinreiswinkel.
Je kunt spontaan een ticket kopen op grotere stations aan loket met medewerker en in regionale treinen mag de fiets gratis mee.

Van Cuneo naar Milaan is maar €15,85. Dat is toch meer dan 200 km.
Reistijd ongeveer 3,5 uur met (15 min.) overstap(-tijd) in Turijn.

Ik zie het ook staan op de site van Trenitalia http://www.trenitalia.com/trenitalia.html
Idd. niet vergeten af te stempelen :o
bert sitters schreef:
ma 23 jul, 2012 19:23
De fiets kan in Italie mee in regionale treinen.
Komende zomer wil ik als het even kan in verschillende delen van Italië gaan fietsen. Dat de fiets zonder inpakken/demontage in regionale treinen mee mag lees ik hier, en elders ook.

Echter kan ik geen kaart vinden met de trajecten waar deze regionale treinen dan precies (tussen) rijden. Is zo'n kaart of overzicht ergens online te vinden?
Hier http://www.viaggiatreno.it/viaggiatrenonew/index.jsp zit een soort interactif kaartje...
Bij het Map hokje(rood) kun je kiezen tussen natianaal en regionaal, en dan een regio kiezen. Als je op een lijn klikt, zie je welke treinen er rijden.
Dank Captain, ik ga eens puzzelen :)

edit:
Ik wil graag van Modena naar Fossano. Als ik het goed begrepen heb moet dat kunnen via Regionale treinen, met overstap in Milaan en Turijn. Half uur overstaptijd in Milaan (moet lukken), kwartier in Turijn (tricky denk ik) :)
fud0 schreef:
di 24 jan, 2017 13:53
Je kunt spontaan een ticket kopen op grotere stations aan loket met medewerker en in regionale treinen mag de fiets gratis mee.
Ik heb op 2 juni 2006 een treinreis van Siena naar Roma Termini gemaakt. Overgestapt in Chiusi Chianciano Terme. Prijs € 12,34 en voor de fiets betaalde ik € 3,50. Het was een 'il treno regionale'. De treinen naar Rome hebben niet altijd een fietsencompartiment, dat ik op de volgende moest wachten.
Zie hier: https://myalbum.com/album/Z1xnMZPMDnv6 en klik op iedere foto voor een vergroting.
Je ziet tegenwoordig steeds minder: van die grappige molentjes op Italiaanse spoorwegovergangen. Zelf gezien in Castelfiorentino.
Als je het beeld stilzet op 2:34 zie je een fietslogo op de trein.

https://www.youtube.com/watch?v=ZM6lwnGvAZw

Dit is hier in Castelfiorentino, hier heb ik gefietst, maar de 'molentjes' staan er nu niet meer. Een paar honderd meter verder in de laan met de bomen (boven de voetganger rechts) heb ik in een jeugdherberg overnacht. Bella Italia!
https://www.google.nl/maps/@43.6043697, ... 312!8i6656