Veilig wachten op nachttrein bij Utrecht Centraal

Ervaringen met het meenemen van de fiets in de trein
Gebruikersavatar
keesswart
Forum Lid
Berichten: 1855
Lid geworden op: 24 juli 2005
Locatie: Leiden
x 389
Contacteer:
Een nachttrein wil je niet missen. Als je een gewone trein neemt naar het station waar je op de nachttrein wilt stappen, is het verstandig om een paar uur overstaptijd te plannen, zodat je een buffer hebt tegen vaak voorkomende vertragingen. Gaat alles goed, dan heb je voor vertrek van de nachttrein nog ruim de tijd om uit eten te gaan. Je moet dan wel de fietsen goed in de gaten houden. Bij mooi weer is er vaak wel een terras in de buurt van het station, waar je naast je fiets kunt zitten. Is het geen terrassenweer, dan wordt het al gauw een broodje of een snack in een ongezellige stationshal.
Bij Utrecht Centraal hebben we een betere optie ontdekt. In Hoog Catharijne, slechts 5 minuten lopen van de stationshal, vonden we in oktober een fatsoenlijke eettent met een altijd warm en droog terras: Hagenouw (in het Godebaldkwartier, zie plattegrond; zie ook deze recensie).
We dachten er goed aan te doen onze bepakte fietsen naast het terras te zetten, maar de vrouw die ons bediende, stond erop dat we de fietsen niet naast maar op het terras van Hagenouw parkeerden.
“Anders krijg je de stationsgestapo op je dak”, vertelde ze. “Hoog Catharijne is verboden terrein voor fietsen. Zodra de beveiligers er eentje zien staan, knippen ze die los en nemen ze hem mee. Zelfs vouwfietsen van mensen die hier even iets bij de Albert Heijn halen. Ze zijn dan stomverbaasd dat vijf minuten later hun fiets verdwenen is. Als ik zie dat mensen hun fiets hier voor een van de winkels op het plein stallen, zeg ik dat ze die beter op ons terras neer kunnen zetten. Hier heeft de stationsgestapo namelijk niks te vertellen.”
In april waren we hier weer. Zodra de serveerster van Hagenouw ons zag, schoof ze direct een paar tafeltjes opzij. “Zet hier de fietsen maar achter; dan staan ze veilig voor agent 007.”

Afbeelding

Afbeelding
0 x
Kees Swart is fietsend en schrijvend fotograaf: www.keesswart.nl

Rutger
Forum Lid
Berichten: 1211
Lid geworden op: 23 augustus 2004
Contacteer:
Bravo!!!! Je hebt haar toch wel een goede fooi gegeven Kees.

Kan je trouwens ook terecht in de NS-fietsenstalling om een bepakte fiets daar een uurtje of twee te stallen?

Rutger
0 x

bert sitters
Forum Lid
Berichten: 7691
Lid geworden op: 22 juli 2002
Locatie: Amsterdam
x 109
Kunnen we Hagenouw een prijs geven! Veel horeca-uitbaters moeten niets van fietsen op hun terras hebben.
0 x
En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg. www.fietsrondje.nl

Ronald van der Perk
Forum Lid
Berichten: 1151
Lid geworden op: 29 maart 2006
x 16
Breek me de bek niet open. Twee jaar geleden werden we met ons groepje van de "beginnerstocht" ook weggestuurd door een uitbater in het centrum van Nijmegen.

Ronald van der Perk
0 x

M.
Forum Lid
Berichten: 134
Lid geworden op: 29 juli 2007
Locatie: Utrecht
Dat van die stations-gestapo kan ik onderschrijven. Ik was net terug van een maand fietsen, moe van de terugreis, wilde even heel snel de albert heijn op Hoog Catharijne in voor wat brood, melk, een pizza en een pilsje en toen ik terugkwam had ik de beveiliging op mijn dak. Het was toch echt niet de bedoeling dat die fiets daar stond.

Welkom in Nederland!! Idiote regelzucht.
0 x


Terug naar “Fiets & Trein”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron