Fiets in trein Wit-Rusland

Ervaringen met het meenemen van de fiets in de trein
SvMp
Forum Lid
Berichten: 89
Lid geworden op: 05 januari 2012

Fiets in trein Wit-Rusland

Berichtdoor SvMp » do 05 jan, 2012 20:35

Website Wit-Russische spoorwegen: http://www.rw.by/

Nergens iets te vinden over fietsen. De Engelse versie van de site is erg beknopt, ik heb via Google vertalen ook op het Russische deel rondgekeken.

Wat zijn de ervaringen met fietsen in de trein in Wit-Rusland?

Het schijnt dat het op de stoptreinen niet zo'n probleem is. Hoe herken je die? In de Wit-Russische planner worden geen treintypes aangegeven.
Zie http://www.brestrw.by/trains1/selStatio ... al&flash=1
Dit is een planner voor "Lokale treinen". Betekent dit dat dit allemaal treinen zijn waar de fiets zo op kan?
0 x

damiaanr
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mei 2015

Re: Fiets in trein Wit-Rusland

Berichtdoor damiaanr » wo 13 mei, 2015 18:29

Hallo,

Ik haal het topic toch even omhoog, omdat ik met dezelfde vraag zat en via Google bij dit topic aan kwam.

Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen in de normale Wit-Russische treinen (tenzij makkelijk opbergbaar). Dit staat in de voorwaarden voor baggage.

In de regionale treinen, de Elektritschka's mag dit inderdaad wel. Deze worden niet weergeven in online planners als die van http://planner.russi.nl/ en de Wit-Russische spoorwegen omdat deze niet als treinen worden gezien. Op het Wit-Russische gedeelte van de website kunt u uitkomst vinden.

Groeten
0 x

captain_fabulous
Forum Lid
Berichten: 570
Lid geworden op: 20 augustus 2010
x 25
In Rusland (en ik denk ook in Wit-Rusland) zijn Elektritschka te vergelijken met onze sprinters, qua functie. Stoptreinen die mensen meestal nemen voor ritjes van een uur of anderhalf. Want dat is een kort ritje in die landen ;-)
Alle Elektritschka's die ik in Rusland heb gereden, waren minstens 20-30 jaar oud, en ongeloofelijk smerig...zeker het toilet, dat is er wel, maar wordt volgens mij na in dienststelling nooit meer schoon gemaakt, dus alleen vooor heel hoge nood brijkbaar, en preventief een tetanus shot halen voor je vertrekt, is verstandig denk ik :x

Reken niet op fiets haken of iets anders, je zal je fiets op het balkon moeten zetten, en aangezien ik zelf zelden of nooit iemand met een fiets daar heb gezien, heb je de kans dat niet alle pasagiers dat waarderen als ze in en uitstappen. Dus echt er bij blijven, of hij zal opzij worden gesmeten door een haastige Rus.

En spreek je eigelijk wat Russisch? Kaartjesverkopers in stations zullen over het algemeen geen vreemde talen spreken namelijk, zeker op het platteland.
0 x
https://kajluberti.wordpress.com/ Waar ik geweest ben, en waar ik nog naar toe wil. Wielren gedichten.

Dorenda
Forum Lid
Berichten: 92
Lid geworden op: 13 oktober 2007
Locatie: PL
x 6
Contacteer:

Re: Fiets in trein Wit-Rusland

Berichtdoor Dorenda » ma 18 mei, 2015 16:28

Mijn ervaring is dat het wel kan, of in ieder geval kon. Ik heb in 2008 mijn fiets meegenomen in de trein van Minsk naar Warschau. Wat ik toen ook overal op het Russischtalige internet las van mensen uit die contreien, is dat je fiets mee mag, zolang je hem maar kwijt kunt op de plaats die bestemd is voor bagage (dus eigenlijk wat damiaanr ook schrijft). Veel legden hem bijvoorbeeld op de bagagerekken boven de bedden/banken, dwars over het "gangpad" tussen twee tegenover elkaar liggende banken van het ene naar het andere rek. Eventueel bijv. het voorwiel eruit en/of het stuur draaien. Ik kon hem op zijn kant tegen een muurtje naast de zitbank (als ik het me goed herinner) zetten (http://dorenda.punt.nl/content/2008/11/ ... 1-augustus).
0 x

captain_fabulous
Forum Lid
Berichten: 570
Lid geworden op: 20 augustus 2010
x 25
Wat Dorenda zegt is ook waar...Russen slepen de meest onmogelijke bagage mee het OV in. En zijn heel inventief in het vinden van een plekje hiervoor ;-) Als ik terugdenk, waren de eerste banken in een coupe, als je binenkomt, soms niet aanwezig zodat daar een bagage plek was. Daar kun je ook uitstekend een fiets neerzetten.

Maar als je ondernemend genoeg bent om jezelf en je fiets het land in te krijgen, en dan het juiste kaartje weet te kopen bij de plaatselijke loketten, zou je ook weinig problemen moeten hebben met de treinen zelf. denk ik zo.
0 x
https://kajluberti.wordpress.com/ Waar ik geweest ben, en waar ik nog naar toe wil. Wielren gedichten.


Terug naar “Fiets & Trein”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron