Fietshoes te koop of te huur of te leen?

Binnenkort vertrekken we met het vliegtuig op fietsreis. We zijn nu over de verpakking van de fiets aan het nadenken en komen er achter dat er hele goede fietshoezen te koop zijn n Nieuw Zeeland. Helaas ruim een week levertijd en we vertrekken al over 1,5 week. Dus dat is geen optie. Is er hier misschien iemand die de fietshoezen heeft, Ground Effects, body bag, ze verkoopt, of verhuurt of uitleent? We hebben er twee nodig. Alvast veel dank!
Ik heb er geen voor je, ben wel benieuwd of daar een trekkingfiets met dragers in past.
Ja ik heb begrepen van wel, schijnt groot genoeg te zijn als je je voorwiel er af haalt.
1. - Naar bouwmarkt
2. - dekzeiltje kopen
3. - even de naaimachine erop - of met een touw door de ogen :idea:

En als je handig bent met de naaimachine dan naai je de hoes dicht op een zijkant na en breng je twee draagriemen aan - dan heb je een fietstas :idea:

Afbeelding
Mijn hoezen heb ik destijds gekocht bij Halffors
Ze zijn wel failliet ,maar sommige vestigingen hebben een doorstart gemaakt
Ik gebruik ze al jaren

Dirk
nu te koop bij de lidl, fietshoezen
de hoezen van Lidl en halfords zijn niet rondom dicht. de hoes uit Nieuw Zeeland is dat wel, dat vind ik er juist zo mooi aan.
mjeanne schreef:de hoezen van Lidl en halfords zijn niet rondom dicht. de hoes uit Nieuw Zeeland is dat wel, dat vind ik er juist zo mooi aan.
Dan maak je ze toch zelf helemaal dicht. (Zie mijn vorige post)
Of even duckduckgogo-en voor andere dichte hoezen https://www.beslist.nl/products/fietsen ... 9_8973629/ :?
Ja en dat is nu juist een ander probleem: ik ben niet handg met de naaimachine, sterker: ik heb er geen.
Ik lees dat sommigen al jaren met die hoezen hun fiets vervoeren. Voor ons is het de eerste keer dat we met het vliegtuig en fiets gaan dus ik vind het behoorlijk spannend of de fiets dan goed, lees onbeschadigd, aankomt. Van zo'n hoes die niet helemaal beschermd word ik behoorlijk zenuwachtig eerlijk gezegd. Ik denk dat ik dan toch liever voor een doos ga.
naald en draad? Zo hebben wij het ook ooit op reis gedaan. En niet ik maar mijn mannelijke wederhelft :wink: Komkom je hoeft geen schoonstikker te zijn om een hoesje te maken. Bovendien staat er in de link die ik je stuurde ook een hoes die je zo kan kopen.

Maar goed een doos kan ook maar jij vroeg zelf om een hoes. :wink:
Tegen zenuwachtigheid om het vliegen met de fiets en de eerste fietsvakantie (?) heb ik helaas geen remedie - enkel niet vliegen of niet op fietsvakantie dan. Stop worrying and start enjoying!
Zowel bij hoes als doos moet je toch met "padding" werken. Ik heb beidde in het verleden gebruikt en geen problemen ondervonden. Nadeel van doos is dat sommig luchthaven personeel dat ziet ziet als daar kunnen wel wat koffers bovenop en bij een hoes zien ze wat erin zit. Wel belangrijk alle kwetsbare delen goed te beschermen. Bv als je je voorwiel verwijderd een buisje tussen de voorvork klemmen + vastzetten om vervorming tegen te gaan. Achterderailleur als je die hebt goed beschermen met karton etc..
Ik ben zelf nog nooit met de fiets is het vliegtuig geweest.
Maar mag deze niet?

http://www.vakantiefietser.nl/product/idworx-fietshoes/

Kost je 15 euro.
Volgens mij mag die niet tenzij hij doorzakt over de wieen. Doch iinfo over wat wel/niet mag kun je opvragen bij de maatschapij.
nee niet mn eerste fietsvakantie. vorige keren fiets gehuurd in Vietnam en Thailand. En vroeger gewoon vanuit thuis vertrokken. Nu eerste keer met vliegtuig en eigen fiets. Ik zal je tip overnemen: just relaxed and enjoy :D . Ik ga mn best doen.
hier wat inspiratie van onze eerste vliegvakantie vorig jaar:

https://www.dropbox.com/sh/jrm1bcay0s0a ... Lnxoa?dl=0

Hebben een standaard fietshoes genomen, en daar wat extra 'ogen' in geslagen, waarmee we met tie-wraps de hoes aan de onderkant beter dicht konden maken (wielen konden nog wel rijden), en de hoes op een paar punten aan het frame konden verbinden. Dit soort ogen:

https://www.anjokleinvak.nl/product-pry ... ilver-4093

Kun je bij elke fournituren of hobby en knutsel winkel kopen. Sla je er met een hamer in, vrij simpel.

Verder de fiets beschermd met grijs isolatiebuis, hebben we na de heenvlucht weggegooid, en voor de terugreis bij een lokale bouwmarkt niew gekocht.

Een extra beugel voor je derailleur is ook handig:

https://www.rosebikes.nl/artikel/besche ... /aid:41151

Ik heb hier ook wel eens gelezen dat iemand een onderste helft van een pet-fles om de derailleur heen geschoven heeft ter bescherming. Kan dat nu zo gauw niet meer vinden.

Inpakken kostte ons wel behoorlijk wat tijd, maar was t ons wel waard.

Roef